reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

ale czemu Wy jesteście takie niemiłe dla swoich facetów, że jak nie zje tego co zrobię to niech sobie sam gotuje :D przecież kazda osoba ma jakiś gust i dla mnie to okej :) jakby mój mąż mi zrobił karówkę na obiad i powiedział, ze jak nie chcesz to sama sobie rób coś innego to by mi byhło smutno. Jak gotuję dla dwójki to uwzględniam gusta :)
Oj tam, zaraz niemiłe 🤪 cały czas gotuję tak, żeby obojgu smakowało, żeby był zadowlony, ale akurat mój pomysł na zupę meksykańska albo pieczarkową zawsze jest odrzucony 🙄

reklama
ale czemu Wy jesteście takie niemiłe dla swoich facetów, że jak nie zje tego co zrobię to niech sobie sam gotuje :D przecież kazda osoba ma jakiś gust i dla mnie to okej :) jakby mój mąż mi zrobił karówkę na obiad i powiedział, ze jak nie chcesz to sama sobie rób coś innego to by mi byhło smutno. Jak gotuję dla dwójki to uwzględniam gusta :)
Ja ze Starym problemu nie mam, on zje wszystko co mu się poda 😄 gorzej ze mną, ja jestem mega wybredna co do jedzenia i biedny musi się do mnie dostosowywać 🙈

Oj tam, zaraz niemiłe 🤪 cały czas gotuję tak, żeby obojgu smakowało, żeby był zadowlony, ale akurat mój pomysł na zupę meksykańska albo pieczarkową zawsze jest odrzucony 🙄
no rozumiem to. No to ja jak chcę zjeść coś czego on nie lubi to faktycznie gotuję dwa obiady. Albo robię sobie to co lubię na kolacje, bo kolację to już każdy robi dla siebie.

Mój comfort pasta, to makaron świderki/penne zapiekane w piekarniku z brokułami i kurczakiem w sosie śmietanowo serowym. Mmmmm jedno z niewielu dań które mogę jeść trzy dni z rzędu (jeśli by tylko starczyło, bo z reguły jemy na obiad i kolacje i dwóch dni nie starcza :D)
U mnie jest to tortellini lub penne z sosem z podduszonego pora, mascarpone i chilli 🤤

a ja kolejny raz dziękuję niebiosom za mojego osobistego kucharza, który zawsze mnie pyta co ma mi ugotować 🙏🏼

Polecam, w wykonaniu bardzo podobne do sosu bolognese tylko inne przyprawy plus na koniec dodaje sie czerwona fasole i kukurydze z puszki, do tego ryz i danie gotowe i bardzo sycace. :)
Ja lubię zamiast ryżu położyć cały sos na naleśniku, zawinąć i na to kleks kwaśnej śmietany 😋

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry