reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

Mnie ta logistyka (no i oczywiście cena) skutecznie zniechęciła do ivf w Niemczech. Przeciez to jest tyle wizyt, tyle badań. Nie wiem jak w Czechach, ale w DE tłumaczenie wyników badań... Jeszcze jakby to było ciut przy granicy, to faktycznie różnicy nie robi, bo mieszkamy blisko, ale kliniki są w większych miastach, więc już dłuższy dojazd wchodził w grę :(
my z mężem postanowiliśmy spróbować w Polsce bo teoretycznie nie jesteśmy jakimś szczególnie trudnym przypadkiem, także oczywiście liczymy na sukces za pierwszym razem😬 natomiast w przypadku gdyby procedura okazała się rozczarowaniem, również będziemy myśleć o Czechach.
W kontekście Czech i ich prawa- ja myślałam, ze gdyby udało nam się wyprodukować jakoś mega dużo zarodków to chyba możliwe jest przeniesienie ich z Polski tam i wtedy dysponowanie nimi zgodnie z własną wolą?

reklama
@Bolilol czy macie już te swoje wyniki kariotypów? I przypomnij proszę kiedy macie wizytę?
Oraz raczej głupie pytanie ale jednak je zadam🤣 nie trzeba być na czczo do badania kariotypow, prawda?

To jest jakiś słaby żart z Waszym oczekiwaniem na te wyniki :/
Mówiąc szczerze to od samego początku nasza przygoda z tą kliniką to jakiś żart. ale nie za bardzo mamy niestety inne wyjście. No i ten lekarz wzbudza moje zaufanie i mam nadzieję, że wiedza i doświadczenie tego lekarza wynagrodzą nam przymykanie oczy na wszystkie czerwone flagi do tej pory

Mam astygmatyzm, plus 2,5 w drugim oku plus 3. Uwielbiam soczewki. To prostsze niż myślisz 😁
soczewki to życie! Ja zaczęłam nosić okulary na koniec podstawówki i po roku przerzuciłam się na soczewki, bo ciężko było bez oksów grać w siatkówkę a w oksach bałam się grać 😂😂 teraz od kilkulat trochę przeprosiłam się z okularami, ale i tak noszę soczewki prawie codziennie

reklama
my z mężem postanowiliśmy spróbować w Polsce bo teoretycznie nie jesteśmy jakimś szczególnie trudnym przypadkiem, także oczywiście liczymy na sukces za pierwszym razem😬 natomiast w przypadku gdyby procedura okazała się rozczarowaniem, również będziemy myśleć o Czechach.
W kontekście Czech i ich prawa- ja myślałam, ze gdyby udało nam się wyprodukować jakoś mega dużo zarodków to chyba możliwe jest przeniesienie ich z Polski tam i wtedy dysponowanie nimi zgodnie z własną wolą?
w tej chwili prawo przewiduje taką możliwość ;)

Do góry