reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

Czuję się jakby mi ktoś mózg wyprał. Próbuję te nadzieje jakoś od siebie odsunąć.
Czekam aż mój organizm się oswoi z metforminą i lecimy z ivf. Nie ma na co czekać.
Jak Was stać na to logistycznie to pomyśl o ivf w reprofit w Ostrawie. Czytam o polskich klinikach i doświadczam jednej z nich na własnej skórze i tylko szczęście może nas uratować przy tych nastawionych na kasę i zadufanych w sobie partaczach :(.

reklama
Dzieki za ful odpowiedź.
Ja i tak mam obawy czy znajde cos pasujacego do mojej buzi 😬ale zobaczymy po wizycie.
O soczewkach myslalam, ale ponoc bardzo dużo z tym zachodu, i tak nie wiem🤷‍♀️
Może dopiero jak dotknę tematu to dobiore coś dogodnego.
Nosiłam soczewki przez 15 lat i zero kłopotu w obsłudze. Pewnego pięknego dnia optyk namówił mnie na soczewki toryczne i nie wiem co się stało, ale po 3 dniach noszenia widzenie spaprało mi się nie do wytrzymania i po powrocie do normalnych soczewek miałam mega dyskomfort i zostałam z okularami. Czasem tylko soczewki zakładam na krótko, do jazdy na motorze albo do pływania z rekinami ;) Teraz już lubię swoje okularki. Ładnie maskują cienie pod oczami 😂

@Avy, no to się porobiło, na pewno masz mętlik w głowie, ale wierzę, że teraz już tylko wdrożyć sensowny plan i za chwilę będziesz wrzucać na forum zdjęcia dziecięcych kup z pytaniem czy taki kolor jest ok? 😘 Trzymam kciuki mocno!!!

Jeżeli druga kreska jest po prostu widoczna, to w sumie nic nie znaczy niestety. Niektórym kreski ciemnieją dzień po dniu - im bliżej owulacji, tym trochę ciemniejsze każdego dnia, az do pozytywnego testu. Ale to nie jest reguła, czasami są blada blade blade i nagle bach, pik.
Ja mam zawsze ledwo, ledwo widoczna i nagle bum w ciągu kilku godzin zaczyna ciemnieć w trybie ekspresowym 🙈

a Ty też miałaś problem ze swoimi owulacjami przed rozpoczęciem leczenia IO?
Wiesz, zaczęłam to monitorować dopiero przy staraniach,ale tak - przed metforminą zdarzały mi się cykle bezowulacyjne , 38 dniowe raz na czas, gdzie progesteron wynosił niecałe 1 ng, albo na usg nic ciekawego nie było widać. Zanim zaczęłam leczenie miałam też troche dłuższe cykle 29- 31, a od jakiegoś pół roku, skróciły się do 25-27 dniowych.

reklama
Nosiłam soczewki przez 15 lat i zero kłopotu w obsłudze. Pewnego pięknego dnia optyk namówił mnie na soczewki toryczne i nie wiem co się stało, ale po 3 dniach noszenia widzenie spaprało mi się nie do wytrzymania i po powrocie do normalnych soczewek miałam mega dyskomfort i zostałam z okularami. Czasem tylko soczewki zakładam na krótko, do jazdy na motorze albo do pływania z rekinami ;) Teraz już lubię swoje okularki. Ładnie maskują cienie pod oczami 😂
To maskowanie cieni pod oczami mnie trochę przekonuje w stronę okularów😁
Może znajdę oprawki skrojone na mnie 😄

Do góry