reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Jagienka29 Dominik ma się bardzo dobrze, jakiś czas temu dogonił rówieśników i chatę mi już roznosi :-D Siedzi, pełza, staje przy czym się da, otwiera szafki i szuflady, dobiera się do kabli, ma jednego zęba (drugi w drodze) i waży koło 6200 g. Dzięki za pamięć :-)

reklama
moja rozniez ni delaby rady na samym cycu a ja tym bardziej- caly dzien siedzialabym na kanapie z wywalonymi cycami!!!

U nas to zupełnie inaczej wygląda,Laura je ok.4-5 razy na dzień,naje się i puszcza cyca,zwykle wypada to akurat na czas jej drzemek +1 lub 2 karmienia tak poza. Sama się dziwię że jej to starcza,nie upomina się częściej :sorry:
Wybierałam się do pediatry na ważenie i mierzenie ale złapała katar,nam szczepienie przepadło,musimy odczekać 3 m-ce od przebytej ospy.

Dominic,zdolny Twój synuś!! Pokaż nam go :tak: Czasem wydaje mi się ze tylko ja takiego "leniwca" mam...:eek: ani sama nie siedzi,obracać jej się nie chce,raczkować tym bardziej...

Laura śpi w nocy 12h,od 18.30 do 6.30,czasem 15 minut dłużej lub krócej,raz się obudzi w nocy na cyca ale najczęściej nie.

Jagienko, super Ci Mała śpi. Moja też głownie na cycu choć coś innego też próbuje, ale z zupkami jej najgorzej idzie. Tyle że jak pójdzie spać kolo 20-21 to budzi sie kolo polnocy, i pozniej jeszcze kilka razy az wstanie na dobre okolo 7-8, zalezy czy nas synus nie obudzi. ZAZDROSZCZE ze przesypia cala noc:)

Witam:-) Kasiulka, nie dawno usnęła i mam czas dla siebie :) Postanowiłam wejść na forum bo dłuuugo mnie nie było :-p

Jagienka mi kiedyś doradca laktacyjna powiedziała, że jak będzie głodne to zje MM :) Laura wie, że mleczarnia działa i to wykorzystuje. Jakby nie miała wyboru to po oprotestowaniu w końcu by zjadła i z butli i z łyżeczki....
Ale moim zdaniem chyba powinna już jadać coś innego niż cycek choćby ze względu na zapotrzebowanie organizmu....A próbowałaś ją przegłodzić, nie dać cycka "na żądanie" ????

Hej, u nas Mikołaj wzrostowo i wagowo 50 centyl, a główka ponoć 25 :baffled: a ma 43 cm. Faktycznie jak patrzę na inne dzieci to mają większe głowy. Jak się urodził miał 36 cm czyli też raczej nie za wiele. Pisałam już kiedyś -dla niejadków polecam Wam bardzo Humanę - kaszki są pyszne i nie za słodkie. Młody na nich przekonał się do kaszek bo nie chciał ani nestle ani bobovity - wszystkie musiałam polewać owockami i dopiero jadł. Teraz wcina równo nestle - ryżowe, zdrowy brzuszek i humanę - z herbatnikiem, wanilią bourbon oraz bananami i wiśniami. W szafce czeka truskawkowa po 8 mcu. Można je kupić w realu - często są promocje i wtedy cena wychodzi jak za nestle - ok 7-8zł za 250gram. normalnie kosztuje ok 9-10zł.

Do tej pory kupowałam mleczną mannę z nestle i dodawałam do mleka na noc - wczoraj kupiłam mannę z bobovity i jest masakryczna:wściekła/y: - jak dla mnie sam cukier!!! Okropność, nie czuć nic innego. Jakich kaszek dodajecie dzieciaczkom na noc do mleka? Ja inteligentnie raz dodałam tej z herbatnikiem i długo zastanawiałam się co za dziwny osad został w butelce po wypiciu - herbatnik:-)

Ja mam dobry sposób na ekonomiczne zakupy - myślę, że oszczędzam koło 100zł miesięcznie - na pieluchach, słoikach i całej reszcie - pewnie tak jak Wy kupuję więcej kiedy coś jest w promocji, a tu są zebrane we wszystkich większych sklepów PromoBaby.pl

Ostatnia edycja:
Blackberry,moja przy urodzeniu miała 33cm a teraz 42cm,jest między 5 a 10 centylem ale pediatra zapewnia że przyrost jest prawidłowy i że najważniejsze że ciemię jeszcze ma :tak:
Polecasz Humanę? Spróbuję bo moja też ani Nestle ani Bobo vity też nie chce,jedynie 8 zbóż a i to nie zawsze...dzisiaj kupiłam jej jogurciki z Bobo vity bananowe i jadła!!!:-)

reklama
Bardzo dawno tu nie zagladalam - brak czasu... Nasz Ignacy rosnie - wazy 9300 (99% - cyc), oprocz trzydniowki wlasciwe zime przetrwal w zdrowiu :) mozeuda mi sie czesciej zagladac, niemam nawet sily nadrobic zaleglosci ale mam nadzieje, ze wszystko u was dobrze :)

Do góry