reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

hej :) u nas Natalka je o 19 potem koło 23 a o 4 rano pije wode i gdzies koło 7 lub 8 je czyli nocne mi wychodzi jedno.Natalka je kaszke mieszana z mlekiem bo samego mleka nie chce :( Takie mieszanki je do 4 razy w ciagu doby od 100 do 200 ml, oprócz tego je zupki, chrupki, przecierki i jogurty czyli łasuchowo

reklama
hej hej :)

mmm bajeczna pogoda - chłodnawo, ale już samo słońce dodaje mi mega kopa :)) Próbowałam dzis upolowac glutenową kaszkę np nestle albo bobovity ale nie było w żadnym sklepie :szok: no nic, jutro zobacze w innych :)

Natalka nam się ululala, a tu pora kąpieli. nie mam sumienia jej budzic, wiec kąpanie bedzie jak sie obudzi. a potem ja wygrzeje się w wannie ;)

ja żółtka do tej pory nie podawałam, podam po 7 miesiacu. Jejku, ale ten czas leci :)))

a Wy sierpnióweczki, jak sie miewacie ?

Dzięki, czyli u nas mały za często się budzi mimo odstawienia od piersi. Poczekam jeszcze chwilę i zacznę oduczać:confused2: tylko jak:eek:

U nas to wygląda tak:

19.00- 120-210ml i jak zje 120 to po ok 30-1h budzi się dojeść
22.30- 120ml
2- 120ml
4-120ml
7- 60-120ml

W ciągu dnia mleko jest później jeszcze o 10-11 90-120ml i sporadycznie koło 15.

Mi też słoneczko dodaje energii:-)

renatka a w Rossmannie? Chyba znajdziesz tam te kaszki.

hejka
my cycamy i dalej bedziemy jeszcze dlugo- jesli bede miala pokarm
nie chce malej przestawiac na MM dopoki jestem w domu bo po pierwsze zdrowiej dla niej, dla mnie wygodniej- np w nocy czy nad ranem, poprostu przystawiam do cyca i luzik, no i taniej...

powiem wam ze odkad Maja dostaje wieczorem ok19 kaszke ( taka gesciejsza daje lyzeczka) pozniej kapiel i cycu to spi przewaznie min 7 godz bez przerwy chba ze zabki szly lub przebudzil ja "zly sen"

hejka
my cycamy i dalej bedziemy jeszcze dlugo- jesli bede miala pokarm
nie chce malej przestawiac na MM dopoki jestem w domu bo po pierwsze zdrowiej dla niej, dla mnie wygodniej- np w nocy czy nad ranem, poprostu przystawiam do cyca i luzik, no i taniej...

powiem wam ze odkad Maja dostaje wieczorem ok19 kaszke ( taka gesciejsza daje lyzeczka) pozniej kapiel i cycu to spi przewaznie min 7 godz bez przerwy chba ze zabki szly lub przebudzil ja "zly sen"

wow, pięknie śpi.

Moja jak zje wieczorem kaszkę z owockami (owocki na kaszkę wlewam), to śpi max 4 godziny. Jeszcze nigdy nie przespała dłużej niż właśnie te 4 godzinki. Ale dobre i to, pamiętam jak budziła się co 2 godziny jak była mniejsza.....

karolap, ja też chciałabym karmić małą jak najdłużej się da, ale już moja dieta mi bokiem wychodzi. ...... :no::baffled:
A jaką kaszkę dajesz małej??

Karolaola - u Nas mleczko 180 ml o 18.30-19 i 'spi' az do 5.30.. czasami sie przebudzi i musze dac mu smoczka no i te cholerne dziaselka go strasznie swedza...

Jak tam Wasze pociechy? zaczynaja sie powoli ruszac?

Ostatnio zauwazylam,ze Moj Syn potrafi wymuszac,a gdy nie dostanie tego co trzeba to wyje...to CI maly as :-):-)

U nas nic ciekawego...zycie toczy sie po staremu. Mam pytanie, moze ktoras z Was wie... po ilu dniach od odstawienia Duphastonu powinna pojawic sie @? mi minely juz 10 dni i cisza... brak @ od 29 grudnia,a wczesniej 2x bylo prawie regularnie co 31 dni. A jak tam u Was? ciekawe czy u mnie to zaburzenia ,czy moze ciaza...chociaz bylam u gino prawie 3 tyg i wykluczyl ciaze....eghh....

Witajcie,
Ranatkanuta, ile Natalka teraz waży? Bo przecież była taką Kruszynką po urodzeniu.
Mama80, zdrówka dla Hani .
Karolaola, co do jedzenia w nocy to u mnie to jakiś ewenement, bo Mała w dzień je mało. Muszę jej wciskać 120ml mleczka, z tym że rzadko zdarza się,aby zjadła całą butelkę. Natomiast o 23 karmię ją przez sen i wtedy bez najmniejszych problemów wypija prawie 200ml mleczka z 3 łyżeczkami kleiku kukurydzianego, następnie około 4-5 120 ml. Także w nocy Mała nadrabia to co nie dojadła w ciągu dnia :-)
Nikos trzymam kciuki, aby udało Ci się dotrwać z karmieniem do kwietnia. JA czasami Wam zazdroszczę tego cyckowania, to musi być cudowne dla dzieciaczka. Ale z drugiej strony jak sobie przypomnę jak się z Małą bezskutecznie męczyłyśmy, to cieszę się, że zaakceptowała butelkę :tak:
Taycia, to by dopiero było jakby ciąża :-p;-) Ja miałam takie lęki zaraz po porodzie, bo wiadomo okres jeszcze nie wraca do regularności, a człowiek jakiś taki przewrażliwiony po porodzie. Ja już dwa testy w między czasie sobie robiłam, ale na szczęście negatywne. Na następne baby jeszcze poczekamy :sorry:

Dziewczyny jednak zrezygnowałam z testów na alergię z krwi. Pisałyście, że wcale nie są miarodajne, a poza tym jak mi Pani powiedziała ile one kosztują, to stwierdziłam, że chyba nie są warte zachodu. Zobaczymy, na razie będę Mała obserwować.
Dziewczyny macie może kojce dla dzieciaczków, bo my chcemy kupić, Mała zrobiła się zbyt ruchliwa, a nie mam pojęcia na co zwracać uwagę. Jakbyście miały jakieś opinie to piszcie:-)

karoaloa - a nie lepiej królika przed wieprzowiną? bo chyba królik najmniej alergizujący
NIkos - ja też widzę zmniejszenie laktacji ostatnio ale u mnei może to wynikać z powrotu do pracy i dłuższej przerwy w cycaniu (pierwszego dnia jak chciałam na pzrerwie odciągnąc pokarm to złamałam laktator no i jakos tak zostalo ze nie odciagam) I tak cie podziwiam tak jak już kiedys ci pisalam ze mimo drakonskiej diety dajesz rade
my dalej cycamy bo Karolcia bardzo to lubi a i dla mnie to wygoda - zobaczymy jak uda mi się długo pociągnąć na cycu mam nadzieje ze jak najdluzej moze z rok ale to chyba pobożne życzenie (chciałabym następny sezon jesienno-zimowy jeszcze przetrwac zeby Karolinka zwlaszcza ze zlobkowa miala takie wzmocnienie) w nocy bywa roznie ale naogol jak polozy sie spac o 20(godzine wczesniej butla z kaszka a pozniej cyc) to spi tak do 2 czasem dluzej czasem krocej a pzoniej to czesto juz pobudka co 2h czasem dopiero o 5/6
taycia - u ciebie krwawienia brak a u mnei co chwila i nie dogodzisz babom:-Dw czwartek znowu ide do szpitala na kontrol i ewentualna kwalifikacje do zabiegu.
co do ruchliwosci to ja za moja czasem nie nadazam juz sie nauczylam zmieniac pieluche jak mala jest w pozycji na brzuchu i jak pelza nawet. generalnie moj maly owsik juz prawie raczkuje a pzrynajmneij coraz bardziej udoskonala pelzanie opierajac sie na kolankach (trudno to wyjasnic ale to jest cos miedzy raczkowaniem a pelzaniem)
Martha - ja chyba wykozrystam do tych celow lozeczko turystyczne od szwagierki bo nie usmiecha mi sie znowu wywalic 2 stowek na kojec. moja zrzuca ksiazki z regalow jak do nich podpelznie krzywdy sobie nie zrobi jeszcze ale kto wie co wymysli nastepnego a czasem tzreba ja zostawic i wyjsc np do toalety albo jak rano do pracy sie szykuje

jestem dumna z Karolinki! wczoraj pierwszy raz moj cycusiowy niejadek zjadl duzy sloiczek obiadku (gotuje ja ale przekladam do sloiczkow zeby miec orientacje ile zjadla)

edit. w piątek idziemy na ostatnie szczepienie (pneumo +wzw)

KAROLAP-zazdroszczę Ci snu małej. Ja się wiecznie nie wysypiam.
taycia-
u mnie@ jeszcze brak.Po pierwszym porodzie dostałam @ po8 mies., teraz też mogłoby tak być.
martha-dzięki.Dziś już lepiej. Nawet w nocy lepiej spałyśmy. Ja też mam łóżeczko turystyczne, które dostałam i w nim mała trochę siedzi.
Ja mam zamiar jeszcze trochę karmić ale nie mam diety więc jest dużo łatwiej. Syna karmiłam równy rok więc może teraz też tak samo.
​POZDRAWIM WSZYSTKIE DZIEWCZYNY!

reklama
czesc
ja dzis w kiepskim nastroju- dostalam kare do zaplacenia w banku 100zł
wiec krotko tylko
Nikos
ja daje kaszke bobovity obecnie z zokiem malinowym,ale jak sie skonczy to przejde na nestle, bo w bobovita jest cukier aMaja i tak sporo wazy wiec przejde na bezcukrowa
taycia​ no Maja tez mala terrorystka, potrafi niezle zawolac jak cos chce!

Do góry