reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Domicela - to tani ten basen jak barszcz. W W-wie na dobry basen za 30 minut płacę 10 pln a liczy sie od wejścia na teren basenu wiec człowiek się rozbiera, kąpie, pływa i znowu kąpie i ubiera. Za 10 złotych nie opłaca się wchodzić :mad: :mad:

atol pisze:
a ja jestem i podczytuje ale nie mam czasu nic napisac, bo co adrobie to znow ktos cos napisal ::)
No ja się właśnie ostatnio zastanawiałam skad macie tyle czasu bo przez pół dnia po kilka stron powstaje. Fakt, że jak jest Kasia to tak jakby mnie w domu nie bylo - non stop szukanie czegoś w necie, dzwonienie i inne. A jak Kasia idzie to już staram się być z Marysią na 100% a i tak mi nie wychodzi :(

reklama
Laski ale smarujecie :) od wczoraj 10 stron, dzieje się tu oj dzieje... oderwać się nie mogę a tu z dizeckiem na spacerek wieczorny trzeba iść, męża wymienić hihihi
Roksi też już na dwóch, jeszcze nie tak zupełnie sama ale chodzi, ten samochodzik-chodzik tak ją nakręcił. Ząbalków nie ma tyle ile wasze bo dopiero łaskawie 4 jej wyszedł i wszystkie na dole, góry jeszcze nie ma ale powolutku wychodzą.
My już po wakacjach i po basenie dlatego i gina zaliczyłam, wylecze zapalenie i na cytologie trza iść. Już nie karmie, na wakacjach przestałam i Roksa całe nocki przesypia, szok jak to fajnie.
Słowiczku trzymam kciuki za @ z całych sił.
Goga dzięki za życzonka, Mareczek tortu spróbował?
A co się z Żużaczkiem stało?
Jak mam się dostać na priva, bom bardzo ciekawa Marty?!!!!

Bibi -straszna historia, u nas w w-wie z 8 piętra wypadło dwóch chłopców - 2 i 3 latek. "Mamusia" miała 2 promile alkocholu we krwi. Dzieci nie żyją :mad: :mad: :mad: :mad:

Mnie dzisiaj Maryśka zaskoczyła 2 razy - wyszła (na czworaka) na balkon czego nie robiła do tej pory i wlazła do basenu i zadowolona a drugi raz wspieła się na wózek.  ::) Nienadążam za nią a dzisiaj musiałam już w końcu sprzątnąć i Marysia była pozostawiona sama sobie. Trochę wytrzymała w kojcu ale musiałam ją wyjąć.

Kurcze wygląda tak jakbym miało padać a ja powinnam iść do sklepu.  

Marta - gratulacje dla dziewczynek :laugh: ::)

Marysi też idą 4 ząbki - górne 1 i 2 ale jakoś bez sensacji (tfu, tfu) no chyba że pobudki o 4 i niespanie do 5 to z tego powodu.

Anika - wątek zamknięty jest tam gdzie galeria dzieciaczków

USG ok, tylko szyjka macicy krotka ale to juz pisalam, moze mam taka urode trzeba poczekac i za miesic sprawdzic czy sie nie skraca, teraz sie zapisze na polowkowe ale to prywatnie bo z NFZ to jest porazka, fabruka jak ostatnio bylam na tym USG to mnie lekarz poinformowal "jest pani w ciazy" ::), szkoda nie wiedzialam bo to juz 15 tydzin byl.....

Atol - to spostrzegawczy ten lekarz ;D. Moja mama jak pojechała rodzić moją siostrę razem z tatą to usłyszeli a kto z państwa rodzi :laugh:

no wreszcie doczytalam ze u Marty wreszcie oki, super

Mailen ty tez moze podobna taktyke zastosuj, nie ma co miec glupich mysli w koncu jestesmy na poczatku zycia rodzinnego i wiadomo trzeba sie dotrzec i ustalic pewne fakty

moja Hania zaczyna sama stac bez trzymania, jeszcze do chodzenia samodzielnego daleko, chodzi przy meblach, ale juz sie puszcza i stoi sama :)

ide ja kapac, z mezem oczywiscie :)

domicela pisze:
Takze Slowiczku na kregoslup - basen, kazdy lekarz i rehabilitant Ci to powie.

hehe, domicela, trzeba najpierw
po pierwsze: nie bać się wody,
po drugie: umieć pływać!!!!!

Dziewczyny, jak coś czytam albo słyszę o wypadkach dzieci poprostu ryczeć mi się chce.... No, nie mogę!! Takie tragedie a za wszystko ( w większości przypadków) odpowiadają rodzice. Ile odpowiedzialności spoczywa na naszych barach...
Ja się cholernie stram i próbuję przewidzieć niektóre sytuacje ale niestety dziecięca wyobraźnia jest jeszcze lepsza od naszej...

Ja już zrobiłam test............................................................
jutro rano drugi................................................................

reklama
Do góry