reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

caze ja na bohaterów września też w hucie :)

anda ryż normalnie ugotowany nie gnieciony a truskawki rozmemłałam widelcem i tyle :) mała szamała że hoho :)

reklama
Witam

Niejadków dzisiaj duzo i Amelka sie do nich zalicza ic tez wiele nie chciała np. wczoraj wypiła sporo wiecej  i pampersiole tez długo suche

No a moja Amelka to dzis przechhodziła sama siebie mam dosc dzisiejszego dnia nie dała nic mi zrobic co ja włozyłam do chodzika to ona w ryk i to straszny jakby nie wiadomo jaka krzywda sie jej działa jedzenie no i ryk jak powiedziałam ze jej cos nie wolno ryk na okragło Nie wiem moze to dlatego ze wstała za wczsnie upał no i mało na polku bylysmy

A co do truskawek to mam dosc w piwnicy juz ponad 20 słoikow i w domu teraz z 15  a w sobote tesc sie zapowiedział ze przywiezie jeszcze ze 20kg dobrze ze maz bedzie to mała sie zajmie a ja bede mogła robic nie to co dzis

A tak Amelka pomagała mi przy robieniu kompotów ;D ;D ;D ;D ;D

Załączniki

• truskaweczka 21,06,200600001.jpg
    truskaweczka 21,06,200600001.jpg
    38,8 KB · Wyświetleń: 76
  • truskaweczka 21,06,200600004.jpg
    truskaweczka 21,06,200600004.jpg
    37,4 KB · Wyświetleń: 74
A ja jeszcze na chwilę...
Dzięki słowiczku, o tym samym pomyślałam... Dawałam mu LAcidofil jeszcze parę dni po antybiotyku, a potem zapomniałam (nie wiedziałam, że powinno się podawać jeszcze tak długo po antybiotykach). Dziś też kombinowałam jak dać, ale od rana Maras nie chciał mleka (słyszałam jak mu po nim wszystko w brzuszku jeździ), a po południu wsypałam lacidofil na łyżeczkę z odrobiną wody i wcisnęłam mu do buzi. Poczekam do jutra i jak nie przejdzie to zadzwonię do lekarki. W sumie kupole takie były trzy, zobaczymy jak nocka i jutro... I czy będzie chciał jeść, czy nie. Dziś bez obiadku, na herbacie, pod wieczór wszamał chrupki. Oprotestował ryż, kaszkę z wodą. Ale smakowalam mu mięta, taka ze świeżych gałązek.
Dajcie trochę deszczu albo burzy... U nas w domu pewnie teraz koło 30 stopni... Okna otwarte na całą szerokość, chłopy śpią na kołdrach... A ja jeszcze postukam w klawisze...

Kawka juz za mną :)
Cazewitam serdecznie Ciebie i Grzesia :)
Margarita,fajna ta Twoja truskaweczka.Domisiowi truskawy służą wyłącznie do obsmarowania sie z góry na dół.Jeść nie lubi...
Dziewczyny,czy próbowała już któraś dawać dzieciaczkom piciu z kubka niekapka?Ja sie właśnie zastanawiam,czy tego nie zrobić.Mały dyndoli butlę i dyndoli,a tak będzie chociaż wiedział,że smok butelkowy nie jest do memlania-zasypiania :)

witam
u mnie dosc wietrzny dzionek i wcale nie tak ciepło :( ale moze to i lepiej przynajmniej da sie zyc choc ten wiatr na tych wyspach mnie dobija .....

EWELINKA Grzesio pije z kubeczka z dzióbkiem od kiedy skonczył 6mies wiec mysle ze juz czas zacz\ąć podawac Dominisiowi, mysle ze to jest dobre bo dziecko odzwyczaja sie powoli od butelki a kubek to zawsze cos nowego
my aktualnie w domku pijemy z kubka ( ale niekapek niezdał egzaminu Grzesio niechce z niego pic) mamy zwykły kubeczek z dziobem a na polku butelke ,cos w formie bidonu z dzióbkiem wysówanym w gore i wdoł( jest specjalnie kuypiona dla Grzesia z kolorowymi dinozaurami :) ) i chetnie z niej pije

moj Grzesio to taki dorosły mały człowiek :D od 7 mies zycia zjada ze mna normalne obiady i sniadania , jak gotowałam mu cos dla dzieci to niechcial a jak podałam dorosłom zupke czy ziemniakiz kotletem to wciana wiec.... na sniadanie zjada kanapke z szynkom , serem itp ( dzis -było z salami ) pokrojone w wagoniki na talerzyku grzesiowym w dinozaury hehehe i sam pakuje do dzioba wiec jest ok
truskawki lubi , wczoraj pił koktajl truskawkowy i było ok :)

MARGARITA mniamuśna ta Twoja królewna :) :) :)

MAILEN a moze byc cappucino??? hmm ja tak nielubie kawy ale cinko sie napije z checiom :) mniam mniam mam nadzieje ze masz jakies polskie ..... tutaj mi jakos niesmakuje :(

ech zmykam bo maluch rozwala mi poł pokoju a ja swoją drogom musze ogarnąc avon bo dzis przywiezli 3 wielkie pudliska wrrrrr jak ja nielubie dostawy :(

reklama
witam z ranka, my jak zwykle po spacerku :) mała już kima a ja po odkurzeniu mam szczerze dość Mailen kaffkę poproszę ;)

wiadomość dnia - Majulinka zrobiła sama dwa kroczki, na spacerku doszła do wózeczka :) wogóle się tym nie przejęła :)

ja też się zastanawiam nad niekapkiem, ale nie wiem jaki kupić chyba aventu są najlepsze, ale czy od 12 czy od 6 miesiąca ??? Majka piła z canpolu z takiego dzióbka, ale za bardzo się lała więc przeszliśmy na butlę, ale chciałabym niekapek kupić a w nocy by tylko wode z butli piła

Do góry