reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Witam
czy mozna sie do Waszej paczki jeszcze dołączyć??
moze na wstępie sie przedstawie :
Mam na imie Katarzyna i mam 10mies synka Grzesia
urodził sie 13 sierpnia w tamtym roku, jest bardzo zywym i strasznie radosnym chłopcem, mamy 5 ziombali, chodzimy za rączke od kiedy skonczył 8 mies a teraz jestesmy na etapie puszczania sie ręki mamy i próbowania wlasnych sił ( choc po zrobieniu kilku kroczków dochodzi do wniosku że na czworaka szybciej wiec szybko zmienia pozycje :) )
ogólnie żyjemy sobie w anglii od lipca zeszłego roku a normalnie to pochodzę z Krakowa
jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem
a na razie zmykam bo Grzesio się budzi :)
życze miłego dnia

reklama
Witaj Kasiu

A ja hmm kompoty cos nie tkniete bo jak nie karmiłam mała to pranie i juz słoików mi nie dała umyc zaraz ide bo własnie usneła
Przyszła mi przed chwila paczka z butkami tym co wklejałam wczesniej i pech za duze niby maja 12,5 cm a Amelka stopke 11,8 -12 cm a sa sporo za duze w dodatku ma chuda nóze i moze dlatego jestem zalamana juz sie cieszylam ze wreszcie ma sandałki i dupa dupa dupa MOZE KTOS CHCE ODKUPIC bo zanim beda dobre na Amelke to pewnie pogody nie bedzie :mad: :mad: :mad:A sa sliczne

Heja baby gdzie was wywiało ;)

Witaj Kasiu i zaglądaj częściej :laugh:

Darek przyjechał wcześniej z pracy (tj o 20 ::)) i poszedł jeszcze z Marysią do sklepu po napój życia colę ;D.
Pogoda okropna, wróciłam ze spaceru z ogromnym bólem głowy a usnąć nie mogłam a Marysia spała więc nawet miałam okazję. Teraz jest 26 stopni. Ja odpadam :p

Dzisiaj tylko przeboje z jedzeniem. Ja wiem, że jest gorąco ale poza mlekiem mała cosik musi jeść. Teraz udało nam się wspólnie nakarmić ją danonkiem pomieszanym z gruszkami. W ogóle mam problem bo Marysia wielu rzeczy jeść nie chce o piciu nie wspomnę (dzisiaj mimo, że gorocą bardzo też nie). No i wydaje mi się, że je zbyt mało rozmaicie. Trzeba nad tym popracować.

A i atol się dawno nie odzywała. Napisz coś kochana czy wszystko dobrze bo zaczynam się niepokoić.

agata też dziś myślałam o atol, ciekawe jak tam jej fasolka ??? Majka za to pije duuuuuuuuużo wypiła dziś chyba 600ml soku +300 mleka + zupka, kaszka, truskawki pamper po godzinie waży tonę normalnie żłopijca !!!!!!!!

u nas duuuuuuuuchota że nie ma czym oddychać, wróciła moja koleżanka z Irlandii i przywiozła małej 2X siedmiopak bodziaczków urocze są :) te różowe i czerwone z granatowymi, super są, wcześniej Majulka miała takie tylko białe ze zwierzątkami
http://www.allegro.pl/item111298195_babyboo_7pack_body_early_days_6_12m_nowakolekcja.html

witaj caze zaglądaj do nas, a swoją drogą ja też jestem z Krakowa ;D gdzie dokłądnie mieszkałaś ???

I ja witam Kasię.
U nas też popadało. Akurat byłyśmy z siostrą i z dziewczynkami na zakupach, a tu już sklepy zamykali, a wichura na całego. No to wskoczyłyśmy do pobliskiej chińskiej restauracjii. I co? i po co? Nawtryniałam się tylko chińskiego makaronu z warzywami(pycha) i dupsko dalej rośnie. :mad:
Teraz jestem wkurzona. Nigdy się nie odchudzę, a tu 1 lipca mamy wesele w Poznaniu i znów będę obrażona na cały świat, że wyglądam, jak wyglądam. :mad:
A do tego napiernicza mnie dziś owulacja. Boli jak skurczybyk. :mad: Jak w zegarku, co miesiąc, aż nogi nie mogę wyprostować, tak mnie rwie w boku. :mad:Mąż akurat ma mecze w tv, więc owulację przeczekamy na spokojnie ;D

Witam ,to ja na horyzoncie.
Co do piguł to ja Logest jadłam a tera to gumolki bo boje sie przytyć. ale już zaczyna mi sie tesknić za czasami beztroski i chyba jak pójde na cytologie to znów wruce po piguły :p
Gaga dobrze że ci darowałam to spotkanie poza tym to z dziećmi z przedszkola gdzieś jechać to trzeba mieć oczy w d.... ::)
Żużaczku mój mały mężczyzna też czasem ma prawie suchą pieluszke po nocy, ale w dzien jest o.k to mnie to nie martwi.
Domicela jak to dobrze że męzowemu już lepiej

Finiak oby małemu sie polepszyło i dał ci pospac.

Tyle chciałam napisac i sie pogubiłam.
A witam nową mamusie.Cześć caze

A w twen link co mi przysłali to tez już kliknełam-oby rodzicom Martynki udało sie z tą operacją.

Bartoszek strasznie dzis mało jadł i pic tez nie specjalnie chciał pic i jestem przerazona ,on zawsze był żarłoczek.Czy to możliwe żeby przez ten upał mu sie tak przekreciło.
U nas skwar nie do wytrzymania ale cieszmy sie bo lepsze to niż zimno.I do tego porzyteczne-topi sie tłuszvczyk :laugh: :laugh: ::)

Bartoszek przeszedł wczoraj na własnych nózkach całe 10 metrów albo lepiej tak sie ucieszyliśmy huuura !!!!!!!
A dziś była katastrofa chodził sobie wokół ławy tak jak zawsze nagle bams i krzyk a ja nie wiem co sie dzieje ..........patrze a tu z buziuni krew ,i panika ....a on chuksnął zabeczkami o ławe bidulek i ma obolałe dziąsełka ,tak mnie wystraszył ,myślałam że wybił zebolki do tej pory trzesą mi sie nogi i nawet nie chce myśleć jak to mogło sie skończyć.......................ciągle o tym myśle .Ale jak go upilnowac?kiedy on tylko sam sam i już do chodzenia sie zabiera.

Padam na pysk miałam cieżki dzień i tyle wrażeń. ::) niemiłych ale chyba nie zasne bo mały marudzi

bibi no to pięknie mały badis chodzi !!!!!!!!!!!! eh rozchodziły nam się chłopaki :)
u Majki dziś był mały Adi (rok starszy) i cały czas było "Adi przytula Maję" ;D a wogóle jak się go zapyta jak się nazywa pan który pije piwo na łąwce to odpowiada "pan menel" ;D zajefajny jest :)

bibi Majka też dzis mniej jadła, śniadania wogóle nie chciała dopiero mleko łąskawie wypiła, a chlebek, bananek nieeeeeee

własnie gdzie atol też ostatnio o nich myslałam ::) kochana odezwij się bo się martwimy o Twoje zdrówko i małą fasoleczkę ;D
gaga moja przyjaciółka z Irlandii też przeważnie przywozi ciuszki właśnie tej firmy early days
u nas tez dzis straszna duchota i nie padało a w nocy to by sie przydało...ale nie ma co narzekac chcieliśmy lata to mamy je w pełni ;)
Olek też przez ta pogodę nie chce jeść rano jak wstanie, nie ma mowy o jedzeniu dopiero po południu uda się wcisnąć jakąs zupę czy coś no i czasem cos na wieczór przed snem, ale na szczescie dużo pije :) jak długo dzieci muszą pić melczko modyfikowane??? bo tak mysle jak skończe karmić jak to będzie skoro Olek innego mleczka się nie napije :mad: na razie karmie, niewiele ale karmie przeważnie przed każdym zaśnięciem na uspokojenie no i w nocy a jaden cycek mi juz całkiem nie działa, czasem go do niego przystawiam,ale widzę ze bardzo rzadko łyka i że tam niewiele leci....

witamy nową mamusię i Grzesia, właśnie dzis też byłam u koleżanki która przyleciała na tydzień z Anglii ale jutro juz wylatuje z powrotem

no właśnie , gdzie atol ????????? Niech nas kobicinka nie stresuje, tylko prędko się melduje.
gaga czytałam, że dawałaś małej ryż z truskawkami. Rzuć się przepisem. Ryż jakoś gniotłaś, czy mała tak go zjadała?

Jutro wzięłam sobie wolne. Pójdę sobie na targ, kupię truskawy i może coś wreszcie upichcę .
Niech no już przestanie padać, bo nie pójdę na targ :mad:

reklama
witam ponownie ja tylko na chwilke bo musze jeszce dla meza do pracy obiadek dokonczyc :)
strasznie dziekuje za przywitanie mam nadzieje ze jakos Was wszytskie poznam i zapamietam 8)
Grzesio wojuje w łózeczku a juz dawno powinien spac , mały dranciuszek ale moze zaniedlugo padnie

GAGA mieszkałam w Nowej Hucie na placu centralnym a ty??
dobra zmykam kolorowych snów
DOBRANOC

Do góry