reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Idę spać, bo nie wyspałam się wczoraj i dopadło mnie jakieś przeziębienie.
Miłego wieczora i spokojnej nocki!

reklama
CZEŚĆ SIERPNIÓWKI!
oj dawno mnie nie było, no ale powrót do pracy to ciężka sprawa
u nas ok, Roksi jest cudna, siedzi jak stara i stoi na nóżkach, jeszcze nie raczkuje ale kręci się we wszstkie strony, ząbków dalej niet i dalej nie gada, czasem coś tam po swojemu jak ma ochotę jakieś bubububu ale zaczyna być kumatek i pokazuje gdzie jest piesek kotek itp.
cieszę się ze u was wszystko ok, Wituś rośnie jak na drożdzach, Majeczka go goni, bliźniaczki mają super kapelusie i życie się kręci :laugh:
Mam nadzieję że jak już się trochę obrobię po roku nieobecności to będę miała więcej czasu na wpadanie na BB bo mi was bardzo brakuje, całuje i trzymajcie się cieplutko

Witam :):)

Kurcze nie nadrobie takich zaległości :(:(:(:( za dużo piszecie :):)

SPÓŹNIONE I TERAŹNIEJSZE ŻYCZENIA DLA SOLENIZANTÓW :):)

No u mnie nadal kicha udało mi sie dzisiaj wycyganic kompa bo powiedziałam ze film chce obejrzeć :):) ale nie dam rady nadrobić wszystkiego szkoda. Brakuje mi was POZDRAWIAM

Anika fajnie, że się odezwałaś :laugh:

Halcia biedna jesteś z tym swoim facetem :(. Wygoń go do mamy.

Wiecie ja to się strasznie bałam powrotu do domu ze szpitala. Tam cały czas sama zajmowałam się Marysią ale jakby coś to byli lekarze, pielęgniarki. Bałam się co będzie z karmieniem i ogólnie byłam trochę przerażona. Teraz człowiek czuje się jak matka z kilkuletnim stażem (do czasu aż coś nowego zaskakuje).

Gaga ciesz się, że Majka je a że chce pierś po jedzeniu może oznacza, że chce pić ??? Marysia je rano półtora słoiczka owoców plus 1-2 łyżki kaszki albo cały banan plus średnie jabłko a później 150 ml zupki i chyba jadła by więcej tylko później to i 5 godzin bez jedzenia wytrzymuje i brakuje mi dnia, żeby mleko wypiła. Ostatnio pobudki Marysi w nocy są z głodu bo zje mleko i momentalnie zasypia. Jak karmiłam piersią po tym jak ściągnełam mleko to wiele go nie było i Marysia budziła się często. Teraz jak się budzi to daję mleko z butli i śpi ok 6-7 godzin bez jedzenia.

Poczytałam wiadomości i mam nadzieję, że nie będą mi się śnić horrory :p. Udaję się na emigrację do łózka.
Dobranoc

Witam z rana  :)
Ale puchy! Czyżby wiosenne porządki zaprzątały koleżanki? Hej, hej, odzywać się  ;D
Anikawi, ja też chodzę do pracy, codziennie cały etat. I jak widać mam czas zajrzeć na BB tylko rano i potem wieczorkiem. Ciężko jest, bo po powrocie z pracy nie wiem od czego zacząć. Oczywiście zaczynam od zabawy z Zuzką. A potem trzeba w domku ogarnąć i jakiś obiadek upichcić. Oj, nie jest lekko  :( Dobrze, że już wiosna, to dzień jest dłuższy i słońce świeci, i ptaszki śpiewają i lepszy mam chumor  ;D
Dzieciaczki nam ładnie rosną. Chłopcy więksi, dziewczynki mniejsze. I dobrze, tak powinno być  :)
Muszę się zapuścić na łowy do "ciuchlandu", bo potrzebuję kurteczki wiosennej dla Zuzy. W sklepach ceny od 70 zł w zwyż  ::) A nuż się trafi coś fajnego  :)
Dobra, spadam do roboty. Pa!

Witam o poranku :-)
Agata - do kina nie dałam rady pójsć, bo wszystko co czytam i sprawdzam jest "na wczoraj" :(
Dziewczynki - tak czytam jak Wy próbujecie jeździć komunikacją miejską... W Szczecinie autobusy niskopodłogowe jeżdżą tylko między Szczecinem a Policami, w mieście w ogóle ich nie ma. Tramwaje niskopodłogowe to widziałam kiedyś, ale w Poznaniu (Domicela pod tym względem masz fajnie, bo tam i autobusów i tramwajów dtakich sporo). Słuchajcie, a ja jeżdżę tramwajem z dużym i ciężkim wózkiem. Po prostu proszę ludzi o pomoc i jeszcze się nie zdarzyło, żeby mi ktoś odmówił, a często sami rwą się do pomocy. Minus tylko jeden - mieszkam blisko pętli i w roku szkolnym tu jeździ sporo studentów, a w wakacje pustki. I dlatego do wakacji musze kupić jakieś nosidło na dalsze wyjazdy w miasto.
Dobra, wracam do sprawdzania jakichś nudów pedagogicznych, przewodnik też już czeka. Przyjadą dziś teściowie, żeby się zająć trochę Maraskiem...
Miłego dnia

witam z ranka!
3 sekundki na dzień dobry, chyba powolutku wychodzę z tych zaległości pracowych.
Kupiułam przedwczoraj Roksi jej piersze butki, są super a i ona jest bardzo zadowolona - dobre do stania i do wkładania do buzi ::)
Miłego dnia

Wszystkim jubilatom i solenizatom wszsystkiego naj naj naj

reklama
dwa pytanka:
wszystkie karmicie jeszcze piersią? i kiedy zamierzacie przestać?

i trzecie pytanko:
po pierwszej @ następne miałyście regularne? bo czekam i nie ma... no a w ciąży to chyba nie jestem bo bym wiatropylna być musiała ;D

Do góry