reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

reklama
:laugh:  tak liczyłam ze którys nocny marek tu jeszcze siedzi !!

Agata próbuj po troszku, Liwia tez tak miała ze nie chciała nic pluła i krzywiła sie ale konsekwentnie po troszku dziennie ją zachęcałam i teraz potrafi wtrąbić cały słoiczek ale oczywiście musze robić przegląd piosenek, rymowanek itp  ;D A co do marchewki to Liwcior nie lubi samej az ma odruch wymiotny i nie kupujemy w ogóle tego.

Justyna ja już jestem zmęczona tym próbowaniem, bo najpierw ucieranie miksowanie ubieranie w ślniak a później bleeeeee. Ale chcę jutro kupić pierwszą zupkę może to będzie smakować. A dzisiaj Marysia jabłko zjadła jak leżała na brzuszku i otwierała buzię no ale przecież tak chyba raczej wygodnie nie jest :p.

Lecę spać. Dobranoc
Goga, nenar justyna  jeżeli zajrzycie to też kładźcie się szybko spać bo późno :laugh:

Słowiczku ucałuj Gabunie bardzo się cieszę że już jest w domku, napisz jak mała się czuje.

Witam nową Mamusię i Anusię!

A co do tych spraw to ja się obraziłam na męża już w ciąży, bo za chiny ludowe nie moglam go namówić na sexik, najpierw ja nie mogłam a po 38 tyg to on się bał, nie to nie, zaparłam się i ja pierwsza z propozycjami nie wychodzę, siedzę sobie cichutko i zębiszcza zaciskam a jemu libido opadło /i chyba nie tylko  ;D/

Chyba powolutku zacznę odsatwiać od cyca, ona się nie najada, budzi się w nocy po kilka razy a po butli śpi jak suseł, już sama nie wiem co robić no i przez tego cyca to jedzenie takie rozregulowane, dobrze tylko że aptetyt jej dopisuje i wpiernicza wszystko co się nie rusza  ;D

Idę spać jutro na pare godzin do pracy lece

Agata a co Ty tak wymiękłaś dziś szybko ;)

Anikawi mojemu tez opadło i lezy :laugh:

Liwci tez chyba cyc mało bo w nocy częściej sie budzi niz kiedys i chciałam jej dac butle to był RYK i odpuściłam sobie stresowanie dziecka jak chce cyca na noc to ma ! tyle dobrze ze w ciągu dnia je inne rzeczy !! Ale butla jest bleee kubek niekapek jeszcze czasem w łaski wpadnie :)

Doczytałam :) Agata, dzięki, że nie zgasiłaś światła. Wiedziałaś, że zajrzę ;D
Cześć Joanna, reszta podczytywaczy też wyłazić proszę z ukrycia...
A ja obóz Żużaczka i reszty. Mąż mi ciągle marudzi i dogaduje, że pewnie mężowie wszystkich dziewczyn na forum mają tak fajnie, tylko on ciągle w odstawce. Teraz też pewnie na mnie czeka, a ja znowu na BB. Tylko co mam zrobić, jak on całymi dniami okupuje kompa?
A ja dziś ostatni dzień na urlopie wypoczynkowym. Od jutra wychowawczy. Dokumenty do zasiłku zebrane, tylko nie mam kiedy jechać i zawieźć. Mailen, a o jakie pieniądze Ci chodzi? O to nowe becikowe? To nam przepadło, bo o nie można się starać tylko w ciągu 3 miesięcy od urodzenia dziecka. A wg starych zasad które nas dotyczą można dostać forsę, która jest dodatkiem do zasiłku rodzinnego. Czyli najpierw wniosek o zasiłek rodzinny i jak się do niego kwalifikujesz, to wtedy dostaniesz za urodzenie.

a ja tez jeszcze na bb !! cóż mąż trzasnął gumką z majtek i poszedł spac !! ;D przez Was moje pożycie sexualne zanika ;D

a od kiedy Goga mozna składać papiery ale z pitem za 2005r. bo wtedy dostane kase !! u nas cos mówiły ze od połowy sierpnia !! jakby tak to z tytułu ur. przejdzie mi koło nosa !! Wiecie coś ???

nie sądziłam, że jeszcze ktoś nie śpi :)
A w zasiłkach okres zasiłkowy kończy się 31 sierpnia i dopiero w sierpniu składa się nowe podania z zarobkami za poprzedni rok. Liwia urodziła się 5 sierpnia, to idź złóż podanie 1 sierpnia... Chociaż ie wiem, czy to i tak nie policzą wtedy od września... Lepiej spytaj

reklama
Jestem jestem !! ale zaraz ide bo rano bede nieprzytomna a moje dziecie zmieniło sie w skowronka i nie daje wygnic sie tak jak kiedys do 10 czy 11 Dobrej nocki !!!
no to sie zgadza to co mi powiedzieli tyle ze nie dopytałam kiedy mozna złozyć i czy liczy sie data złożenia czy jak ?? musze zapytac !! ale moze liczy sie data złożenia bo do tego becikowego tez liczyło sie kiedy sie złozy ! a dupa nic nie wiem z tych przepisów i tak pewnie wyrobią mnie na blache keksów i zobacze tą kase jak świnia niebo :(

Do góry