reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

nenar pisze:
Agata uważaj bo banan uczula i to bardzo! Szymonowi dałam kaszkę bananową od 4 miesiąca, oj co się działo! ::)

Kurcze a ja nawet w takiej książeczce nestle o karmieniu alergików mam przepis na banana z kaszką sinlac. No nie wiedziałam o tych bananach :(.
Ale już nie wiem co jej dawać jak wszystkim pluje. Jeszcze jakby jakoś super przybierała na wadze to ok a tak ??? Jeszcze dzisiaj wieczorem to prawie na siłę małą nakarmiłam, bo nie chciała. Nie wiem zmęczona czy co? Dzisiaj zjadła tylko 450 ml mleka a powinna ok 80-100 ml więcej.

Gaga - trzymajcie się dziewczyny :-*. A może gardło ją boli, jak tu pomóc takim maluchom :(.

reklama
no to witam z rana!!

Dołaczam sie do klubu niewyspanych. Bogucha w środku nocy zarzygał całe łozko i trzeba było to wszystko sprzatac ::) ::) ::) ::) ::). Przedwczoraj były w szkole gołabki z grzybami a od wczoraj rana źle się czuł. pewnie niestrawnosc. No nic, dzis został w domu na scisłej diecie - suche bułeczki i kaszki Witonia. O 14-stej przyjdzie nasza p. dr zeby go zobaczyc, to i Witonia obluka.
A Witoń wył przez cała noc. Tzn. zasypiał i zaraz się budzil. Z siusianiem oki, brzuszek tez go nie boli. Stawiam na zeby bo wyje i palce gryzie. Mam nadzieje, zena wyciu sie skończy i temp. nie będzie.
gaga te sluzowate kupki moga byc przy ząbkowaniu, ale może to byc tez wynik choroby. Trzeba przeczekac i sie nie martwic. :)

no to ja tez dołaczam sie do klubu niewyspanych !!! kurcze budzi sie co chwile i płacze tak to wygląda jakby coś jej sie śniło, a mysle tez ze moze jakies paskudztwo zas sie przypałętało i wziełam dzis pojechałam z siuśkami na posiew a przy okazji zrobiliśmy morfologie i SZOK bo ani nie pisła tylko gadała sobie z pielęgniarką DZIELNA DZIEWCZYNKA mama i tata byli bardzie wydygani ;)
A jeszcze nie dawno przesypiała 8 godzin bez przerwy i od 20do 24 przerwa na jedzonko i spanko dalej do 8 a teraz wszystko poszło sie .....

Agata - moja tez jadła banana i ok wiec jak Marysience nic nie bedzie po tym to sie nie stresuj kazde dziecko inaczej reaguje !!! wiec moze akurat bnanek to bedzie to co Twoja bedzie jadła !

Buziaczki dla naszych choróbek !!!!!!!!!!!!

Liwia na długo przed ząbkami pchała wszystko do buzi i śliniła sie jak bernardyn ;) a teraz dwa zębolki - normalnie rozkosznie to wygląda - !!!

Oho ale tu cisza
mam nadzieję,że wszystkie chore maluszki już lepiej się czują :)
A ja mam dzisiaj dobry humor bo za oknem świeci słońce i jak otworzyłam okno to czułam powiew wiosny mimo, że to dopiero luty....Jula śpi ale jak się obudzi to lutujemy na spacer
Żużaczku Julka pakuje cała łapę do buzi i mówi ła ła ła ła ła ła ła

A my znowu walczymy z usypianiem. Misiula trze oczka i nie może zasnąć. Czy to się kiedyś skończy???

Boże dziewczyny ja Wam współczuję z tym usypianiem i spaniem w nocy
Jula jak zaśnie o 20 góra 21 ale to bardzo rzadko to śpi do 7-8 rano tylko ,ze ja jej daję mleko na śpiocha o 23 i mniej więcej o 5:30 :laugh:

to i ja dołączam do grona niewyspanych! Mała bromba budzi się co chwila no to jaj jej cyca, podziamie podziamie i śpi i za chwile znowu, coś mi się wydaje ze to te ząbki a ja głupia od razu cyca zamiast smoka ::) dziś o 5 wstałam i zrobiłam jej butle, to się na nią wypięła
SPAĆ MI SIĘ CHCE :p

domicela moja tez fajnie spała a cos sie posrało teraz  :( a ja jak okno otwarłam to poczuła swąd z komina od sąsiada  ;D i jak tu mozna mieć dobry humor ???

no moja to przynajmniej przeważnie sama zasypia - byle zaś nie zapesze bo ostatnio tez sie pochwaliłam tym spaniem i co ......

reklama
domicela zazdroszczę Ci tego spania. U nas to praktycznie co godzinne i to już od bardzo długiego czasu :mad:

Tłumaczę sobie że może jak zacznie jeść butle to sie bardziej ureguluje i jak sie najje raz a dobrze to bedzie spał i spał....ale na razie sie przemęczę, bo chciałabym jeszcze pokarmić cyckiem,bo to w sumie wygodne dla mnie tak jak siedze w domu nie trzeba tych butelek ciagle robić, gotować , wyparzać, aby do wiosny,mam nadzieje że wtedy wszystko będzie łatwiejsze ;D

A co do tej pozywyki to faktycznie musze to zastosować,często przed snem puszczam Olkowi ten projektor co ma nad lóżeczkiem,ale to mu sie szybko nudzi i zaraz marudzi, ale jakby mu tak puszczał codziennie się zawzioł to może były by jakieś efekty, bo u nas zasypianie odbywa się tylko podczas jedzenie cycka,albo jak go lulam przytulonego do cycuszka a bardziej do serduszka, to go wycisza i uspokaja, czuje sie dobrze i bezpiecznie jak w brzuszku u mamusi pod serduszkiem :)
Tak mi się marzy żeby usypiał sami przesypiał cała noc........ ::)

Do góry