reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

idę spać bo mnie mąż już bije ;D że mam iść spać i małą się zająć gupek jeden i drze ryja że sobie robimy gg z tego forum i mi w fotel napier........... hihihihi a ja mam go w ddddddddddddddd

reklama
Gaga ja nie jem czekolady tylko prewencyjnie, chociaż po porodzie zajadałm się nią i małej nic nie było. Ale lekarka stwierdziła, że skoro są alergie w rodzinie to lepiej nie jeść. A w czekoladach zazwyczaj są orzechy, w takich do picia to nie wiem. Moja siostra cioteczna ma uczulenie na orzechy, które objawia się natychmiastowym obrzękiem więc bardzo uważa (a ma 9 lat) i praktcznie nie ma czekolad , które by nie zawierały orzechów. Czasami tylko śladowe ilości ale dla niej to i tak za dużo.

Becikowe są dwa - jedno z tym progiem dochodowym a drugie bez progu, dla wszystkich. To pierwsze to dla dzieci, które urodziły się po 1 grudnia 2005 (o ile dobrze pamiętam), a to drugie to nie wiem od kiedy. Ciekawa jestem czy je wypłacają bo pewnie nie ma jakiś przepisów wykonawczych jak to zazwyczaj. A samorządy chyba też mogą coś dawać, jak mają kasę oczywiście.

Marta dzięki za pamięc :-*

Anda  - no to czekamy na dobre wieści. A jak się będzie przedłużać to krzyczeć ile wlezie to na pewno cc zrobią. W -wie jest teraz ciśnienie na porody naturalne, 20 godzin ale naturalnie:p.

Dobra więcej nie piszę bo gadam sama do siebie ::).

hej!!!
Styrasznie się za Wami stęskniłam!!!!
Wszystkiego naj ......... naj.........dla solenizantów!!!
Mam tygodniowe zaległości w czytaniu........może uda mi się nadrobić..........................
Minął pierwszy tydzień w pracy........... jak ja strasznie tęsknię za Tomusiem!!!!
Jednak zajęcia mam rozplanowane dość znośnie.............i wszystko w jednej sali lekcyjnej którą właśnie urządzam..............dzieciaki róznie raz lepsza raz gorsza klasa................
Cały czas karmię piersią, po pracy biegiem na autobus. Tomuś jest z babcią i nawet dobrze to znosi..........
Ja padam ze zmęczenia, a to poranne wstawanie istny koszmar....
Pozdrawiam

Słowiczku bez obaw................ co do stawania na głowie to rehabilitantka mi powiedziała że będzie dzidzia stawała na głowie i wędrowała nożkami tak że kółeczka będzie zataczać..... to całkiem normalne................a Łukaszek jest bardzo silny.............

reklama
Witajcie kobitki z ranka 8)
anika coś wiem o porannych pobudkach. A o której się zrywasz? Ja mam budzik na 5.50, ale i tak przysypiam do jakiejś 6.15

a moja siostrunia w nocy mnie smsami budziła, że ma jakieś skurcze, odpisywałam jej i tak jakoś nici z dalszego spania,więc wyglądam dziś jak po zarwanej nocce. Rano miała ktg i ma skurcze tak na 50% ale długie. Ja pamiętam , że miałam takie prawie na 70-100% ale krótkie. Dostanie dziś kolejny zastrzyk. Najgorsze, że dziecku w skurczu tętno słabnie. Ja już nie wiem, chyba lekarze wiedzą co robią. :(

Do góry