reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

żużaczku tak jak piszą dziewczyny, ja tez czytałam ze maluszki takie akrobacje robią !! a jak tam buzinka dalej wychodzą te rumieńce ?? bo ja odkąd po jedzeniu umyje buxke i zaraz nasmaruje kremikiem to juz sie nie pojawiają a u Wita ??
A co do jedzenia to poki przybiera to nie stresuj sie !!

My ze słoiczków to hipp i gerber bobowity nie kupujemy odkąd w polsacie powiedzieli ze za granicą wycofują słoiczki z bobowity bo jakies szkiełka sie tam, ukruszają do srodka...wole nie ryzykowac a Liwcior w zxależnosci od dnia nie ma specjalnie ulubionej firmy

Słowiczek Liwcia bardziej lewą rączke preferuje, pewnie po mamie ;D bo jestem leworęczna, ale z reguły to obiema działa

Gaga Liwia tez bardzo lubi na boczku spac i w nocy lezy na lewym a za chwile obraca sie na prawy..

reklama
Misiula śpi na pleckach i tylko głowę odwraca na boki. Ręce ma rozrzucone na boki i zajmuje pół naszego, szerokiego na 2 metry, łóżka!!!

Mój mąż dziś do mnie przy obiedzie: "dobre teburaczki no dobre" a ja na to :" to czerwona kapusta" a on:"tak???" rany co za gość
Gaga i już przez ciebie nie doczytałam dalej buhahahaha

a po nas jutro Tata przyjeżdza i jedziemy znowu na wieś !!!!!! a męzuś w niedziele po swoje kobitki przyjedzie !! ma byc u nas fajna pogoda to sie ciesze na spacerki !!! z moją siostrą nagadać sie nie umiemy to pewnie nie bede tu na bieząco  ::)

aaaaaaaa zasnął mój diabełek mały >:D niemożliwa jest z tym spaniem

kur nieśpi !!!!! no może teraz śpi
godzine gadała ze smoczkiem a ja nie mogłam filmu oglądac aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa znowu drze się już mam dość mąż przyszedł

Doczytałam ;) i zapopomiałam co miałam napisać :(.

Słowiczku ten lek to  ricinus communis 5 CH, ważne jest to stężenie (chyba to się tak określa - żużaczku ???) bo np. 15 ch zatrzymuje laktację. A ja piję zioła mlekopędne herbapolu, skład mają bardzo podobny do tych z hippa a kosztują ok 5-6 pln a smak obie mają okropny, natomiast wypatrzyłam w aptece herbatę humany dla karmiących mam. W składzie ma: cukier :p, maltodekstryna, wyciągi z owoców i ziół(hibiskus, koper włsoki, czerwonokrzew, werbena pospolita, malina, kozieradka pospolita, rutwica lekarska), witamina C, olejek z kopru włoskiego i to da się pić.

Idę czytać jeszcze raz.

Dobra teraz po tych kapusto-buraczkach mogę pisać dalej.

Wszystkiego naj naj naj dla Julci i Tomusia!!!

Żużaczku super że już wiadomo skąd rumieniec! i potwierdzam jak dizewczyny te akrobacje są calkem normalne, nam Roksa mało z przewijaka nie spada takie mostki odwala.

u mnie znowu chyba jakiś kryzys mlekowy, ale przynajmniej teraz nie mam zadnych zapaleń bo mała wyjada do ostatniej kropli i często je ponad 10 min a jak je krócej to mam wrazęnie że sie nei najada /ale ja mam schize/

cholerka do tej zuzaczkowej szarlotki napiłam się capuccino i co! i mam całą buzię wysypaną, odzwyczaiłam się od mleka i jajek, wszystko mnie swędzi, a małej prawie nic, na szczęście

reklama
agata tą humanę to ja też wypróbuję bo hippa pije cały czas

Roksa zjadłą dzisiaj szpinak z ziemniakami i chyba jej smakował bardzo bo wtryniła cały słoiczek, a i od razu lepsza kupka, bo my cały czas walczymy z zaparciami

i jemy tylko Hipp czasem gerbera ale Nutricia odpada, oglądałam w tv reportaż i z nutrici babka potwierdziła ze odkursza sie tam dorobinki szkła ale to niec nie szkodzi ale zaraz potem wypowiadał sie lekarz ze to nie prawda zę takie odrobinki szkła mogą bardzo szkodzić jak zbiją sie w grudkę np. w żołądku, i dlatego za granicą wycofali te partie słoiczków

słowiczku, ciesze się zę Łukaszek zdrowiutki, co do rączki to zauważyłąm ze mała mocno preferuje lewą, a my obydwoje praworęczni, trochę mnie to dziwi ale będzie jak będzie, ale też staram sie cwiczyć obydwie

Do góry