reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

reklama
dobra a propo paniki ;D Majka śpi na jednym boczku ze skólonymi nóżkami, przedtem spałą na pleckach, jak śpią wasze dzieci ??? nie wiem czy dobrze że śpi na tym boczku tylko

Słowiczku bardzo dziękuję za książkę :laugh: Misiunia niby łapie obiema rączkami, ale zdecydowanie woli lewą ! Ciekawe czy tak jej zostanie.
Żużaczku czytałam na stronach gazety o rozwoju dzieci i piszą tam :"...Pięciomiesięczny maluch to zresztą prawdziwy akrobata. Leżąc na plecach wspiera się na głowie i stopach, unosi brzuszek i ogląda świat do góry nogami". Czyli wszystko w jak najlepszym porządku.
Ale się dzisiaj uśmialiśmy. Mąż darł stare koperty a Misiunię tak to rozbawiło, że przez 5 minut głośno się śmiała. Normalnie zanosiła się ze śmiechu. Do tej pory tylko kilka razy głośno się zaśmiała i to musieliśmy się bardzo gimnastykować.

gagaz tego co czytałam pozycja embrionalna jest bardzo czesta jesli chodzi o spanie dzieci
bogucha do dzis tak spi. Witek też najczesciej wlasnie taki skulonek na boczku, albo na pleckach i łapki rozrzucone po bokach
domicela nic nie robie, bo do tesciów jutro rano jedziemy.
słowiczku bo chyba juz w tym wieku zaczyna sie wyksztalcac prawo - i lewo ręcznosc. Witucha coraz częsciej prawa raczka sięga po zabawki albo przeklada je z jednej do drugiej ale juz bardzo zadko obie na raz wyciaga.
arabella dzieki.

Ale naprodukowałyście. Znowu nie nadążam z czytaniem...
Dziewuszki, półroczniaki są dwa!! Marek skończył pół roku 19 stycznia, Tomuś dzisiaj, a za cztery dni Wiktorek Moniki też...
Słowiczku - nie stresuj się tym, że Łukaszek nic nie chce. Może jest alergikiem i organizm broni się przed nowym jedzeniem, bo przewód pokarmowy jeszcze do niego nie dojrzał. Tak mi mówiła lekarka, jak Michu w wieku ośmiu miesięcy pluł wszystkim, co nie było moim mlekiem.

O Słowiczek zauważył, że Marasek najstarszy :) Dzięki. Czytam po kolei i zaraz piszę, żeby nie zapomnieć. Jeszcze dwie strony do nadrobienia ;)
Marek dużo jadł. Mleko 5 razy dziennie po 180 co najmniej (czasami dolewki do 60 albo nawet 120), do tego na obiad pół słoika zupy z mięskiem, a na kolację miska kaszy z owockami (pół albo 1/3 słoika). Teraz je różnie, bo zmieniamy mleko, ale o tym potem...

słowiczki popieram Gogę,i dziękuję za książeczkę
zuzaczku jak zwykle dzięki :)

Roska chyba ty pytałas o jedzonko ja polecam HIPPA, gerberem Majka jakoś tak nie bardzo, zresztą jakieś większe mam zaufanie do HIPPA i Bobovity

Domicela, tak jak Marta napisała, ja dawałam Markowi bebilon, ale po przejściu z 1 na 2 Maras zaczął ulewać, wyszła mu wysypka na szyi i zaczął robić zielone kupy. O zazielenienie podejrzewałam zupki, bo wtedy też zaczęłam je dawać, a podobno kupy się robią zielone właśnie przy rozszerzaniu diety. Ale w końcu zaczęliśmy podejrzewać alergię. Dostaliśmy receptę na nutramigen, ale Marek nie chciał go pić. Przez półtora miesiąca mieszałam mu nutramigen z bebilonem i od dwóch dni jestem na czystym nutramigenie!!! Chyba pomógł mi wstrętny antybiotyk ;) Tak wstrętny, że po nim nawet nutramigen smakował. I wiecie co? Po raz pierwszy od dwóch i pół miesiąca zobaczyłam żółtą kupę! Zobaczymy, co dalej.

reklama
Żużaczku, moje laski też robią mostek. Ala nawet dzisiaj się przekręciła sama na brzuszek. Więc Twój Wicio poprostu ćwiczy.

Słowiczku, u nas do tej pory było dwie rączki, a teraz dziewczynki wyciągają raczej prawą i ewentulanie przekładają do drugiej. I też polecam jako pierwszą zupkę jarzynową z bobovity.

Jeżeli chodzi o jedzonka to u nas idzie Gerber i bobovita. Niestety po hippie mamy uczulenie na buźce.

Do góry