reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Goga, to dobrze, że udało Ci się przestawić Mareczka na nutramigen. Może teraz już się wszystko unormuje. Ja od trzech tygodni daje dziewczynkom zupki i ogólnie jedzonko o ustalonych porach i też już zaczynają być kupki normalne, a nie takie zielone.

reklama
Żużaczku, Marek też robi takie akrobacje mostkowe, zwłaszcza na przewijaku. Fik, mostek, i już jest na brzuchy. I jak ja mam go powycierać?
Słowiczku, Marek też częściej sięga po wszystko jedną raczką - prawą. I nią też trzyma chrupki jak pakuje do buzi.

Słowiczku wiem co przeżywasz ja też jestem sama z dwójką dzieci, mąż zagranicą.
Domicela ja karmię bebilonem 2 i sobie chwalę, a co do czkawek to Szymon też je ma.
Żużaczku Szymon też robi takie wygibasy jak Twój Wituś, opiera się na głowie i piętkach i pupa wraz z brzuchem w górę! :D

Marta - może i dobrze, że przestawiłam Marka na czysty nutramigen, ale mam inny problem. On się nim nie najada. Cały uregulowany plan jedzenia diabli wzięli. Nakarmię w dzień, a za godzinę ryczy. Pielucha sucha, a on dalej ryczy. Robię kolejną porcję mleka, a on obala całą butelkę. W nocy już dawno mi się nie budził, a teraz znowu zaczyna. Jednak bebilon był bardziej sycący :(

Nenar zielona kupa może się pojawić przy rozszerzaniu diety, ale jak ciągle są zielone, to może świadczyć o alergii i tzreba z tym coś zrobić, bo nieleczona alergia może prowadzić do powikłań w późniejszym wieku, np. do astmy. Ale jak Szymonek nie ma innych objawów, to może po prostu reakcja na nowości. Wiecie, że moje czorty jeszcze nie śpią??? Chyba pójdę wreszcie opowiadać te bajki, bo coś mężowi nie wychodzi usypianie.

Dziewczyny dzięki. Ale ja muszę mu ćwiczyć tą lewą rączkę i wymuszać działanie. Do tej pory się udawało a od kilku dni jakby o rączce zapomniał....

Łukasz już pił nutramigen przed cycaniem przez kilka dni a teraz się wypiął. Ale faktycznie lepiej było z jego brzuchem... a teraz od dwóch dni zaciska usta i pluje...

Goga, właśnie gdzieś kiedyś czytałam, że nutramingen, to tylko preparat zastępczy, a nie właściwe mleko, może on nie zawiera czegos w składzie i dlatego Mareczek się nie najada. A teraz też sprawdziłam, bo mam puszki i na nim tez pisze ze to preparat zastępczy.

A zielone kupska mogą być też od sztucznego mleka.
Wszystkie modyfikowane zawierają przecież żelazo a żelazo właśnie barwi kupę na zielono.
Jeżeli nie ma innych objawów to można na to zwalić...

reklama
Do góry