reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

dziewuszki a co powiecie na to: mam termin między 1 a 24 sierpnia :D...hihihi..... a jeszcze będzie to cesarka... to wogóle ciekawie..... Nawet nie wiem czy bedzie na spokojnie ciachanie, czy po rozpoczeciu akcji porodowej... MIODZIO :D

reklama
Dziewczyny, wiecie cos na temat korzystnych rozwiązań w pracy w związku ze zwolnieniem lekarskim. Czy rzeczywiście zwolnienie z ostanich tygodni najlepiej jak jest od innego lekarza. O czym to ma decydować? Albo jak by się chciało byc 4 ostatnie miesiące na zwolnieniu, już do konca. To czy rzeczywiscie trzeba pod koniec pojawic sie w pracy choc na pare dni, bo wowczas tez w zwiazku z tym cos ma byc lepiej.

hej!!
Co do zwolnienia lekarskiego to czy od gina czy od ogólnego nie ma to znaczenia. Może na Twój wniosek urlop macierzyński zacząć się dwa tygodnie przed planowanym terminem. Nie słyszałam też nic o lepszym liczeniu jak się wróci do pracy na kilka dni przed porodem. Ja jestem na zwolnieniu lekarskim od początku ciązy i przed porodem do pracy się już nie wybieram. Spokojnie możesz na ostatnie cztery miesiące iść na zwolnienie bez konieczności wracania do pracy tuż przed porodem. Ale może są jakieś zmiany o których nie wiem???
Pozdrawiam

Cześć! Mnie pogoda też dobija! Brrr. Ja byłam u gina wczoraj. U mnie wszystko jak najbardziej ok. Nic się nie dzieje oprócz standardowych ciążowych dolegliwości. Moge jechać w przyszłym tygodniu na wakacje pod warunkiem, że swoim samochodem w pełnej wygodzie i co 1,5 godziny przerwa. A moja dzidzia jeszcze się nie przekreciła głową w dół - troche go rozumie ja też bym nie chciała wisieć do góry nogami. Dziewczyny zapomniała bym moja koleżanka wczoraj urodziła - chłopaczka. Wiem tylko że 3700 ważył i miała tylko 1 godzine skórczy bolesnych. Też bym tak chciała ;D. Monika

Witam,
Jestem początkująca... Termin mam na 29 sierpnia. Czy któraś z Was rodziła lub chce rodzić w Szpitalu Bielańskim w W-wie?
Pozdrawiam ciepło! :)

nie slyszalam nic na temat tego szpitala. ja tez mam termin na koniec sierpnia i jeszcze sie nie zdecydowalam. polecaja mi szpital na ul. żelaznej. jednak nie wiem z jaka propozycja wyjdzie lekarz. pozdrawiam

Hej Dziewczyny. Z tą pogoda to istny horror, czy to jest maj??? i te upały zapowiadane od kwietnia???
Co do zwolnienia, sprawa wygląda tak, jeżeli zwolnienie płacić ci będzie pracodawca to raczej policzy ostatnie 2 tygodnie przed terminem jako zwolnienie chorobowe (ale nie musi), tak jest w przypadku gdy zakład pracy zatrudnia więcej niż 20 osób, jeżeli mniej to ZUS od 33 dnia zwolnienia przejmuje obowiązek płącenia zasiłku chorobowego i ostatnie 14 dni przed terminem traktuje sobie jako urlop macierzyński, w związku z tym po urodzeniu nie będziesz z dzieckiem 16 tygodni tylko 14-ście /miło nie?/ dlatego lepiej na ostatnie 2-3 tygodnie dostać zwolnienie od internisty np. na grypę wtedy takie zwolnienie muszą potraktować jako chorobę, wkońcu masz prawo zachorować!
Ale się rozpisałam...
pozdrawiam

Witam!!!
Dzieki Anika za cenne informacje nie wiedziałam że macieżyński zaczyna sie 2 tyg przed terminem.
Czyli albo chorować albo chodzić do pracy do końca. 8)
Pozdrawiam!

Cześć! Z tym macieżyńskim to jest w cały świat. Ja pracuje w molochu PKO zamierzam zadzwonić do kadr i się dopytam. Ja im tych dwu tygodni nie podaruje. Wtedy kiedy maluszek jest juz taki słodziutki, zaczyna coś kumać to ja go mam zostawić z mamą :-[. Potem będzie tak jak ze mną do mamy i babci mówiłam mama. Zagrałam wczoraj w TOTKA jak bym wygrała to bym poszła na wychowawczy.... no ale cóż tymczasem wracam do pracy. Monika

reklama
Witam!!!
No właśnie trzeba pracowac o ile zdrówko pozwala.
A z tym maciezyńskim jakoś każda sobie z nas poradzi.
Pozdrawiam Gorąco!!! ;) ;) ;)

Do góry