reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Co z tymi marudami??? Może przez pogodę??? Meteopaci rosną??

A tak z innej beczki.
Dziewczyny, powiedzcie mi, czy wasze dzieci jak się bawią, czy jak sięgają po zabawki używają do tego dóch rączek czy dominuje jedna.
Tak się zastanawiam, że Łukasz posługuje się głównie jedną rączką. Ale ta lewa nie jest bezczynna. Macha nią, zagarnia sobie zabawki, a jak podaję coś do tej "chorej" to łapie i przekłada do drugiej. I myślę sobie, że Łukaszek może coś już wie, że z tą jego lewa rączka jest coś nie tak. Poobserwujcie i powiedzcie mi.
Jak było z Gabą niestety nie pamiętam...

reklama
słowiczku
Witek najczęściej sięga jedna ręką. Nawet jak obie wyciagnie, to potem jedną do zabawki a druga sobie macha. Dokładnie jak u Łukaszka.

żużaczku mi tez wrastaja paznokcie :mad:. Jest bardzo dobry sposob na to tylko niestety pracochlonny i czasochlonny a przy dzieciach to problem
Trzeba wymoczyc nogi w wodzie z soda i zrobic z waty takie male kuleczki i sprobowac wcisnac je pod paznokiec jak najblizej tego miejsca wrastania i tak codziennie to zmieniac i robic, potem bedziesz juz mogla takie waleczki z waty robic i wsadzac pod paznokcie tak ze wystaja i z jednej i z drugiej strony jak takie "wasy", paznokcie bardzo ladnie "wylaza" ze skory. Mi sie na szczescie udalo bo myslalam ze sie skonczy wizyta u chirurga.

A jesli chodzi o tesciowe to ja tez mialam szczescie i trafila mi sie super tesciowa. Raz mialysmy troche spiec bo nie moglam sie przemoc zeby mowic do niej mamo...
Bardzo nam pomagala, nie wpierniczala sie do nas, a zwazywszy ze mieszkalismy przez ulice to daleko nie miala :)
Niestety nie doczekala sie wnusi, jak bylam w trzecim miesiacu umarla :(, szkoda. oj, chyba sie znow poplacze, a myslalam ze mi juz przeszlo...

slowiczku, Hania tez woli jedna raczke od drugiej, zawsze wszystko prawa i prawa, nawet jak dam jej cos do lewej to zaraz przeklada do prawej, chyba praworeczna bedzie :)

Witam
wczoraj zdążyłam tylko poczytać ale napisać coś to już czasu niestarczyło tym bardziej że Marysia odkryła, że potrafi bardzo głośno i przerażająco krzyczeć i teraz taką mam zabawę. W ogóle do tej pory sama się bawiła a teraz to trzeba ją zabawiać a ja do tego nienawykła, ale cóż rozumiem, że to są po prostu kolejne etapy rozwoju dzieci ;).

Gaga - jak Majka. Jaka ty dzielna jesteś i w ogóle wszystkie mamy chorych dzcieciaczków. Ja jestem panikara i niestety nie potrafię się racjonalnie zachowywać w sytuacjach kryzysowych, od tego jest mój mąż. Jak mała zaksztusiła się pierwszy raz przy jedzeniu to wyłam nie płakałam, po prostu wyłam :(.

Witam nową mamusię i dzieciątko.

Ja do swojej teściowej nie mówię mamo, zawsze staram się tak konstruować zdania, żeby tego uniknąć.  Trochę było różnych nieprzyjemnych sytuacji i mimo, że teraz chyba się stara to ja już się nie przemogę, szkoda gadać. Ale zawsze małą się bardzo chętnie zajmuje i jutro właśnie zostanie z nią cały wieczór i kawałek nocki bo my idziemy na bal.

Słowiczku - Marysia sięga po zabawki obiema rączkami, ale też jedną preferuje. Czasami mimo, że łatwej byłoby jej chwycić lewą lęką (bo zabawka bliżej) to krzyżyje ręce i chwyta prawą. Teraz chyba ujawnia się czy dziecko jest prawo czy lewo ręczne.

A moje słonko się obudziło i zaraz się do mnie uśmiechnęło. Ale to miłe :laugh:

Dziewczyny mam pytanie.Ile mleczka wypijają wasze dzidzie na jedna porcje?
I czy zageszczacie mleczko kleikiem lub kaszką?

reklama
hej
Słowiczku bez paniki dzieci preferują jedną rączkę ja to mam dopiero schize przy Tomkowej asymetrii. Teraz pracują rączkami w symetrii ale niebawem zaczną przekraczać rączkami linię środka swojego ciała.... Do 6 miesiąca mają prawo tak robić...
Jak będę mikała chwilkę to coś więcej o tym napiszę....
Agata Twoja córcia uczy się przekraczaia linii środka i nie zawsze postępuje logicznie ( bo na to jeszcze za wcześnie) ale obserwacja to podstawa...

Do góry