reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

moja mala jak sie urodzila to wazyla 2300 i spadek wagi miala do 2150, a teraz wazy 5500
je 5 razy na dobe i nie ma mowy zeby bylo wiecej
rano okolo 5-6 od 100 do 170ml
8:30-9 100-150ml
12 sloiczek zupki plus soczek od 30 do 50ml
15 120-170ml
18 130-170ml
okolo 19:30 20 kapiel i potem mleko z kaszka kukurydziana 100-120
Sa dni zete mniejsze ilosci leca i koniec a sa takie ze trabi po 170 ale takich dni bardzo malo

Deserkow jeszcze jej nie daje, ale soczki pije chetnie ale tylko klarowane niewazne jakie i jablkowe i winogoronowe i jablko z dodatkami wazne zeby bylo klarowne i bardzo te soki lubi chyba bardziej niz mleko :(

reklama
coś bym popisałą, ale mała wzywa, rozgadała sie strasznie ;), idę z nią posiedzieć :), wieczorkiem ponadrabiam czytanie i cos popiszę ;)

żużaczek pisze:
A mi kuźwa paznokiec wrasta, chodzic normalnie nie moge...buuuuuu :mad:
ankas my robimy co jakiś czas badanie moczu i zawsze jak jestesmy na wizycie to lekarka miącha mu brzuszek, czy nereczki oki.

mi tez wrasta i to nie jeden i mam na to zajefajne lekarstwo, jak znajde je to napisze nazwę gdzies je posiałam ;)

nam tez badanie moczu często każa robić i też międla brzucha, na szczęście oki

aleście popisały drogie koleżaneczki.
gaga u nas panuje grypa jelitowa i tym sposobem mój synek ma wydłużone ferie, bo zastał ten tydzień w domu. Jemu nic nie dolega , ale dzieci z jego szkoły trafiły do szpitala  w związku z objawami odwodnienia i ja się wtystraszyłam i go nie posłałam.
A Oliwka nadal katarzy. Nie byłam z nią u lekarza, gile ma przezroczyste i nic poza tym , ja też ciągle zazięcbiona , choć dziś już mi znacznie lepiej niż wczoraj.
Fajnie , że nasze forum tak rozrasta. Witajcie nowe mamusie!!!!!!
Z pracy wróciłam po 12, małej dałam jeść i teraz chwilę się bawi książeczką , ale juz jej się nudzi. Boże , jak ona piszczy głośno, jak prawdziwa kobita. ;D

A mojej siostruni po wczorajszym badaniu ginekologicznym zaczyna odchodzić czop podbarwiony, więc pewnie niedługo będzie nas więcej. ;DBoże jak ja się o nią boję, bardziej niż o siebie przed porodem. A ona taka spokojna i nic sie nie boi. Nie wie po prostu co ją czeka. Wczoraj kolejny raz lekarz "wywróżył" jej dziewuszkę. ;DAle by było super, ale ja w to nie wierzę. Obstawiam na chłopaczka.

anika z tym chorowaniem , to to co piszesz o sobie, to jakby o mnie zanim przeszłam na homeopatię. Lato, nie lato, cały rok antybiotyk, aż nie chcę do tego wracać myślami. Idę sobie zapodać herbatkę malinową na rozgrzanie.

anda ja się właśnie tego odwodnienia boję bo jak wytłumacze małej że musi pić ??? żeby jej cyc starczył i ta odrobinka herbatki co jej daję, ale ona góra 30ml dziennie wypije, czyli prawie nic, no ale cyca średnio co 2-3 godziny, czasami częściej

Gaga, najważniejsze, że mała ciągnie cyca. A reszta może poczekać.

domicela, moja Gabcia też jako dziecko była szczuplutka i śmialiśmy się też, że dba o linię. I niestety jest chudziutka do dziś. Przy wzroście 98 cm waży ponad 13 kilo. Długa i chuda. Łukasz pewnie ją wagą niedługo dogoni....

Mój Artur jako niemowlę do tłuścioszków nie należał, a teraz to po prostu skóra i kość, żebra można liczyć. On jakoś na odwrót- latem tyje a na zimę chudnie, ale teraz zjada bardzo dużo banaów i kangusów i myślę , że niedługo waga skoczy. Na obiad jemy to co on chce, a wiele rzeczy mu niestety nie pasi. Nawet jak o 23 wieczorem zawoła, że jset głodny to mu pędzę robić (nawet naleśniki) byleby tylko zjadł. A córunia tłuścioszek i mleka zjada sporo , bo prawie za każdym razem 180ml, i najczęściej zagęszczane kleikiem.

słuchajcie ja mam dzisiaj sądny dzień młoda prawie cały czas marudzi a jak nie marudzi to ryczy nie chce za dużo jeść ani spać jak uśnie przy cycusiu i chcę ją polożyć do łóżka to jak tylko dotknie twardego podłoża to jest ryk , wyszłam z nią na spacer zasnęła na krótko ale jak wróciłyśmy to od razu co ? ryk!! :mad: :p

reklama
Do góry