reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Mój nadrabia nocne harce. Śpi od godziny 9. Pewnie zaraz się obudzi. A ja latam i sprawdzam czy oddycha. Ale jazda...

A czy dziecko będzie prawo lub lewo ręczne to kwestia dwóch lat. Do tej pory może sobie zmieniać preferencje. Tak gdzieś czytałam.
Mój Łukasz skazany jest na prawą rączkę  :D

reklama
ankas moja je bardzo roznie od 100ml do 180ml i nigdy nie wiem ile bedzie
ja jej na wieczor zageszczam mleko kaszka kukurydziana, ale tak ze jest plynna i pije przez smoka do kaszki
a jak u ciebie?

Witaj Atol.
Z moja małą też jest różnie.
Przeważnie wypija 130.Takich porcji zjada 5 lub 6.
Zagęszczam jej troszke kleikiem ryżowym-niecałe 2 miareczki.
Do tego zjada słoiczek zupki jeszcze bez mieska 130 gr.
Słoiczek deserku 80 gr.
Soczków ani herbatek nie pija.
A napisz mi jak dokładniej jest u Ws.
Moja urodziła sie 3 kg,teraz wazy 6.5
pozdrawiam

Słowiczku moja Julka zabawki jak lezy i ja jej podaje to i pchaja zabawke do buzi chwyta obiema naraz ale pożniej to juz róznie raz lewa raz prawa jak jej wygodnie ale najczesciej to obie są w uzyciu i pchaja zabawke do buzi

ankas przez te zęby to Julcia je coraz mniej i w ogóle mam z nia problem wydaje mi sie ,że jest niejadkiem więcej jak 100- 120 ml nie wypije no i jeszcze pomemła cycusia a tego to nie wiem ile jest
Jak byłam chora to bralam 2 antybiotyki, mała się zaraziła dostała antybiotyk i musiałam przerwac karmienie na tydzień i sciągałam pokarm na szczescie wypożyczoną elektryczną "krówką"a nie recznie i wylewałam do zlewu i nie było tego duzo z 2 piersi około 100ml czasami 120 ale to bardzo rzadko
Młoda teraz mnie wykorzystuje w ten sposób,ze ja jej podaje zabawkę a ona ją wyrzuca najdalej jak potrafi i tak w kółko :p :p

Gaga - jak minęła nocka? Co z Majeczką?

Agata - u nas okres ciągłych wrzasków trwał prawie 3 tygodnie. Ja dostawałam szału, bo mąż w pracy a ja przez cały dzień musiałam tego słuchać. W ciągu dnia to jeszcze jakoś się na chwile dawała małą uspokoić, ale wieczorami nawet noszenie na rękach nic nie dawało. Jednego dnia nawet obudziła się o 4 rano i przez dwie godziny wyła. Widać było, że nic jej nie jest i tylko się złości. Kilka razy nawet próbowała mnie "ugryźć" ze złości - komicznie to wyglądało. A po tych 3 tygodniach nagle wrzaski się skończyły. Ale żeby zajęła się sobą to nie ma mowy. Góra 15 minut wytrzymuje bez towarzystwa.

ankasJulka jak się urodziła ważyła 3650 a teraz naa szczepieniu 19 grudnia wazyła tylko 6 kg , 30 stycznia idziemy na kolejne więc się dowiem bo też się denerwuję jej wagą. Mój mąż mówi jej pieszczotliwie , żeby jeszcze nie dbała o linię ;D ;D a teraz się znowu złości bez powodu........

uff przeczytała, to po kolei
Majeczka ma coś w rodzaju grypy żołądkowej, dostała biseptol, nifuroksazyd, lakcid no i na zbicie gorączki, ale to juz jej będę podawać jak podejdzie pod 39, niech organizm też się sam broni, miałam schiza w nocy bo obudziłą się z rykiem niemiłosiernym a była po cycu, a ja wyczułam z tyłu za uchem guzka, no i wyobraźcie sobie moją wyobraźnię............. no ale okazało się że to węzeł chłonny i u maluchów tak może być.

witam nową mamusię i dzidziulkę

ankas Majka waży 6400, a teraz pewnie przez choróbsko trochę spadła, a ile je nie wiem bo cyca, kaszke rano tylko wczącha jakieś 80-130ml, zależe od dnia

słowiczku Majucha też rączki różnie, raz jedna raz druga, ale raczej prawa częściej do zabawek jest wyciągana

reklama
Domicela Michalinka waży jakieś 6100 (przy urodzeniu 3410). Też się martwię. Na szczepienie idziemy 7 lutego to się dowiem ile waży i co dalej z tym fantem robić
Gaga dobrze, że się odzywasz. Teraz to już MUSI być tylko lepiej z Majciunią. trzymajcie się dzielnie

Do góry