reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Moi panowie pojechali na cmentzrz a ja z Oliwcią sama. W domku cisza i spokój. :D Dziewczyny poradźcie ? czy ja mam dziś wykąpać malutką ? Ma jeszcze chrypę , ale w domu jest u nas dosłownie aż za gorąco i nie wiem już sama, co będzie dla niej lepsze? Czy może odczekać 1 ,2 dni a tylko umyć ją wacikami na sucho ?

reklama
anda ja zawsze kompałam. Nawet jak Gabiszon był chory. No chyba, że na zalecenie lekarza wstrzymywałam się parę dni. Jeżeli lekarz nie przeciwwskazał to kąp malutką. Może ciut cieplejszą wode nalej, niech się wygrzeje. Ja tak robię jak Łukaszek coś marudzi albo jak ja jestem przeziębiona i boję się, że może się zarazić.

Mailen, jak napisała Anika - trzeba duuuużo cierpliwości. Mój Łukaszek też szopki odstawia przy pustym cycuchu. Właśnie po takich szopkach poddałam się i zaczęłam dokarmiać. Ale mam nadziję, że to mamy już za sobą.
Może poczytaj też wątek z karmienia piersią https://www.babyboom.pl/forum2/index.php/topic,2941.0.html
Może tam znajdziesz inne sposoby aby pobudzić laktację. Jeszcze raz życze powodzenia.

Mój ma coś problem dzisiaj ze spaniem. Kimnie na 45 minut, budzi się , pocyca, i po pół godzinie chce mu się spać i znowu na pół godzinki kima i tak w kółko. Chyba przez ten wczorajszy bigosik. Nie mogłam się oprzeć, żeby nie spróbować u babci. Ale zjadłam tylko jedną łyżkę. Czyli jeszcze musze poczekac z wprowadzaniem nowości do dietki.

no my po spacerku, mała jeszcze kima przy oknie
współczuję problemów z pokarmem, u nas jak na razie wszystko super, pokarm jest małą łądnie cyca, ufff
co do chcin my planujemy też w święta, ale nie wiem czy są jeszcze mijsca ;D a mnie ci czarni denerwuja że robia problemy przy chrzcie dzieciaczków
uciekam szamać obiad ;)

gaga :( czemu nie dochodza do ciebie moje wiadomosci na GG? :( nie mogłam otworzyc BB i na GG napisałam Ci, ze wybywamy do Bielska.
Juz jestesmy w domku. łeb mi peka więc nic wiecej nie pisze tylko ide zalegac w łoznicy.

A to zdjatko z mojej nowej sypialni.... ;) Wentylacja jak widac na razie na maxa ;D
zmianarozmiarudsc012469bc.jpg

Kurcze, nie zasne, zanim choc się z Wami nie przywitam :D :D

1. Przedew szystkim witam Nowe Mamusie Sierpniowe!!
2. chrzciny: my mamy zaklepany termin na pierwszy dzien Świat. Mailen ja jestem po rozwodzie i dla tego tez nie mamy slubu koscielnego, no ale niechby tylko proboszczulo zaszurał ;D ;D. Obraz ufundowalismy do bocznego ołtarza i zapomnial na amenus o naszych "brakach" ;). Nie. tak wogóle to jest spoko a ja wychodze z zalożenia, ze jesli by tylko szumiał to bym przeszła na prawoslawie i finał. Wazne co w sercu a nie na papierku. Co z tego, ze pierwsze moje małzeństwo "pobłogosławiono" kiedy dran draniem pozostał.
3. kąpanie: nasza pani pediatra homeopatka mowi zeby kąpac nawet jak maluszek ma temperaturę (wtedy chlodniejsza wode sie leje) bo kąpanie poprawia samopoczucie chorego maluszka. Jak Witek miała katar to tez go kąpalismy.
4. W Bielsku Witus spal rewelacyjnie, wykapalismy go w zlewie ;D i kimnał jak aniolek na nowym miejscu. Ja wprost przeciwnie, bo było mi za ciasno - spalismy z męzulem na kanapie rozkladanej a tu w sypialni mamy 2/2m dla siebie ;)

Witaj żużaczku!! Fajnie , że wróciłaś i jesteś już z nami. :D
Ja dziś mam dzień jakich nie lubię. :( Mała jeszcze marudzi, choć wyraźnie chrypa mniejsza ,ale codziennie byłyśmy na dwórku a dziś w domu to dziecko marudne. Też jak slowiczkowe kima na 45 minut i noszenie 2 godz. i tak w kółko.
Na synka trochę nakrzyczałam odnośnie szkoły, potem powiedział , że mu jakoś zimno i nie zjadł kolacji. Jak wyrodna pomyślałam, że może zaczyna już udawać przed szkołą, ale zmierzyłam mu temp. i ma prawie 38. Od razu granulki i łóżko. Jest cały zakryty kołdrą i dygocze. Normalnie szału dostaję.

Aha.....mała wczoraj dała koncert przed 21- takie zanoszenie 15 minutowe, a dziś krócej, ale też aż bordowa i nogami wierzga i odchodziły dziś gazy. To pewnie jest "koleczka" jak nazwała moja homeopatka. Jutro mam się z nią skontaktować ,myślę , że coś na to mi poradzi. I po tym wielkim płaczu malutka się śmieje i cyca, a wcześniej takie szopki.
Znjome mamy chwalą sobie espumisan w kropelkach, ale zobaczymy co mi poradzi.
(*)(*)(*) dziś taki dzień zadumy. Ludzie bronią życia swego i bliskich, a takie skurwysyny znów zakatowali 1,5 roczną dziewczynkę. Zaczynam bać się wiadomości, bo co rusz słyszymy o takich tragediach, a potem nie mogę do siebie dojść.

zuzaczku kochany nic nie doszło do mnie, nic a nic nie wiem czemu :mad: sypialnia będzie super
ja jutro może pójde załątwić te chrzciny do czarnych, niech mi który brąchnie cóś
anda ja tez jak słucham wiadomości to aż mi skóra cierpnie, to dziewcze to moja imienniczka, boże 1,5 roczku, taki szkrabek, jak patrzę teraz na moją Majuchnę to aż mi się serce kraje jak można ??? banda degeneratów normalnie

my chyba przestawiamy czas kapania z 20.40 na tak około 19.30 dzis pierwszy raz tak kapaliśmy, mała oczywiście jeszcze nie śpi ;), ale może zaśnie przed 22 a nie przed 23, no zobaczymy

zuzaczku ja cię w tym bielsku odwiedzę ;) jak tylko pojedziemy do znajomych którzy mają domek w Wielkiej Puszczy, obalimy jaka flachę ;) a mężulków z dzieciakami zostawimy

dobra idę sparwdzis stan dziecka, bo tatus nosi, czas ocenić stan skłonności do kimy ;) oj jak bym chciała żeby cieła komara tak do godziny
a jeszcze jedno, nie dość że walczymy z odparzeniami, to jeszcze coś buźka jakaś taka sucha, kremem smaróje bambino zawsze orzed polkiem no i oliwka na noc, a poliki takie suchótkie, aż szorstkie.......

reklama
hej!!
Głowa mi dziś pęka!!
Mój Tomuś ma chyba jakąś alergię pokarmowa bo ciągle mu coś wyskakuje!!! Smaruje mu to elocomem i kąpie w balneum ale ... Musze iść z tym do lekarza!!
Pogoda zapowiada się dziś kiepska ale wyjśc trzeba...
Pozdrawiamy

Do góry