reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

helou

ja tez zapomnialam jak domicela, rano kanapeczki z wedlinka, dopiero jak ciocia Tomka przyszla to mi sie przypomnialo:baffled:

ale ja nigdy jakas strasznie praktykujaca nie bylam, nawet mam czsami wyrzuty sumienia, ale bez przesady:-p

pewnie jutro jeszcze zajrze ale jakby mi sie ie udalo to juz dzis zycze

wszystkim wesolych swiat

reklama
maja70ph5.jpg

Baranka wielkiego, zająca nieskromnego, jajek kolorowych, świąt odlotowych, dyngusa mokrego po pachy śmiesznego, rodzinnej atmosferki , szynki 3skrzynki, mazurka pysznego i koszyczka obfitego.

hej
widzę że w religijne tematy wchodzicie....... więc co do prawa kanonicznego to post obowiązuje między 14 a 65 rokiem życia, choroba, ciąża zwalniają z postu, ponad to nowe przykazania kościelne mówią iż post można zastąpić inną formą pokuty...
Co do cycolenia Tomuś to twardy zawodnik.....
CO do chodzenia z dzieckiem do kościoła to ja chodzę z Tomkiem co niedzielę, ale stoimy zazwyczaj w przedsionkach (mamy takie przeszklone i z głośnikami) bo tomek i inne dzieci dokazują więc do środka nie wchodzę aby nie przeszkadzać i w środku jest za ciepło więc nie chcę aby się zgrzał...
ja też za wiele na święta nie robię .serniczek upiekłam jutro mąż sałatkę zrobi......... i wsjo bo u moich rodziców i u teściów będziemy świętować...

Heja

Udało mi się uśpić dziecko :cool2: w wózku :no: :no:
Jestem padnięta, dom jak nie był sprzątnięty tak nie jest. Zakupy zrobiliśmy wczoraj (wróciliśmy o 22.30 :dry: ), ogranełam zabawki Marysi i jedną szafkę bo mnie wpieniały i tyle. Jak Marysia wstanie pójdziemy do kościoła i po powrocie coś tak przygotuje i sprzątnę.

W kościele byłam z MArysią na chrzcinach - przyszłam celowo w połowie mszy i tak dziecko zwiedziło wszystkie konfesjonały, schody i takie tam.

W ramach przygotowań przedświątecznych idę luknąć na tv :-p

witam
my juz po spacerku . dom zawolony znów zabawkami . wylal sie dzis majuni deser na wytrzepano - wyprany dywan . wiec dzien jak codzien:-D świeconka poświecona., maja spi / tv sie rozwalił. :laugh2: ale za to wychodzi słoneczko . juz nie moge sie doczekac jutrzejszego wypadu do prababci . taks ie juz za nia steskniłam ze chyba ja ścisne ze ho ho.
zyczeń nie skłądam ,. jeszcze zadaze dzis :-) a wy gdzie wszytskie . pewnie pieczenie , gotowanie cała parą:szok: :eek: :tak: ;-) ...

Dzień mnie dzisiaj wnerwił do czerwoności:
1 Jula ma temp więc ze swięconką nie poszliśmy,
2jutrzejszy wyjazd pod znakiem zapytania
3zepsuł się termometr
4krem do torta mi się zwarzył
5 barankowi odpadła głowa a jak ją chciałam przytwierdzić to zgniotłam go całego
6nie mam na czym położyć torta , zadnego klosza ani patery ani nie wiem jak to nazwać, w żadnym okolicznym sklepie nie było czegoś takiego.
7 jajka tak gotowałam na twardo że ugotowane było nawet nie na miękko
Normalnie co chwila porażki , piję szkocką z colą - Wesołych Świąt......

domiecela sory ale sie usmialam czytajac twojego posta:-D :-D :-D :-D

po drineczku bedzie lepiej:cool2:

my w ogole nie mielismy baranka bo ciocia zapomniala go przyniesc

ja wlasciwie non stop sprzatam, korzystajac z okazji ze Hani i Helen spia, ale juz niedlugo koniec bo koniec drzemki a mam taki syf w chalupie ze trzeba by bylo sprzatac dwa tygodnie a nie dwie godziny

a ja wlasnie kawke wypilam:-)

reklama
Hello
Kobitki a ja juz mam dość czemu te święta są tak wyczerpujące tyle przygtowan i ja jeszcze wszystkiego nie robię i nie sama uff
jutro jedziemy do siostry K i są podwójne urodzinki wiec torta upiekła teściowa ja udekorowałam teraz piekę pierwszy raz w życiu bezy bo zaostało białaek paszteciki zrobione placki tez jeszcze małe oprzątnięce domku i poprasowanie spakowanie ciuchów spokój hmm hyba tylko mi się tak tylko wydaje bo pewnie znów mnie 2 w nocy tak jak wczoraj zastanie
A Amelka wczoraj jajca malowała sama ięć są pikne teściowa się śmiała a ja że takich napewno nikt nie ma i sa najpiękniejsze bo je moja córucha robiła
Juz poświęconeAmelka paradowała ze swoim koszyczkiem
uff ale śpiąca jestem
DZiewczyny zamawiajcie piękną pogodę bo nie mam sie w co ubrac jak bedzie zimno no i małej tez półbuciki do kukieneczki kupiłam

Do góry