reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

Witaj AgnieszkaM
grooha1-tak jak radzą Ci dziewczyny- zapytaj jak jest w Twoim szpitalu, bo ja np.ciuszków nie musiałam mieć tylko skarpetki i czapeczki no i kocyk dla dzidziusia i pampersy , chusteczki nawilżające i oliwkę i już zupełnie nic.
A u nas dziś znów spacerki. Ja już spokojniejsza po wczorajszych hopkach z cuchnacym kikutem , no i dziecko też od razu spokojniejsze. Mąż pojechał na mecz do Łodzi i dziś malutkiej sama nie wykąpałam ,ale przemyłam ją wacikami i pępuszek jeszcze spirytusikiem. I tak sobie siedzę z moimi dzieciaczkami i uwierzyć nie mogę , że mam już dwójkę....i w miarę sobie radzę.
Oliwia dziś też mi tak ulała ,że aż jej nosem poszło, ale wiedząc , że Wasze też tak mają nie spanikowałam. Pozdrawiam. Spokojnej nocki.pa pa pa

reklama
dziewczyny mam pytanie o ten cholerny połóg, ja jestem 10 dni po cesarce i w zasadzie u mnie już nic sie nie dzieje, mogę zakłądać wkłądki a nie podpaski, nic już ze mnie nie złązi, czy to nie aby za wcześnie koniec??? jak u was z tymi sprawami???

cześć dziewczyny
tylko ja zostałam podwójna  mam nadzieje ze mnie nie wyrzucicie do wrzesniowek  :)
tak chciałam zdążyć urodzić przed zamknieciem mojego szpitala a tu sie jeszcze okaze ze dotrwam do otwarcia  ;D mały wcale nie ma zamiaru wychdzić i zaczynam sie martwić bo mój lekarz na urlopie .wy macie to wszystko za soba i zazdroszcze wam ja tez chce juz sciskac swoje maleństwo .Pamietam ze weronia tez mi tak ulewala i pediatra mi mowił ze dopoki przybiera na wadze to nie ma czym sie martwic
Gaga jestes dobrą mama kazda z nas pewnie sie o to martwi czy wszystko robi tak jak byc powinno ja przy werce pierwsze dwa tygodnie to przeplakalam i co pare dni wzywalam pediatre tak sie balam o małą i o to ze ja sie na mame nie nadaje ale jak zaczelam sobie radzic z weronią to mi złe mysli szybko odeszły .Na poprawe chumoru dzisiaj moja mala wymazala sie cala farbami razem ze scianami w pokoju jak to zobaczylam to powiedzialam MATKO BOSKA a moja córcia na to JA NIE JESTEM MATKA BOSKA !!! jak to uslyszalam to nie moglam sie nie smiać i uszlo to małej na sucho. ;D
pozdrawiam kasia

AgnieszkaM witamy w Sierpnióweczkach!
mama weroniki powodzenia, trzymam kciuki, faktycznie bedziesz chyba ostatnią sierpnióweczką.
gaga mi lekarz powiedział że po cesarce może być nawet przerwa 1-2 dni tylko plaminia a potem wraca lekkie krwawienie i oczyszczanie macicy, u mnie zgadza się idealnie, też mam dni kiedy używam tylko wkładek, a potem szybko lece zmienić na podpaskę ale tą 3 mm. A co do dołów, pomyśl sobie jak cię napadają czarne myśli, że to tylko hormony, przecież jesteś świadoma tego że takie stany to spadki progesteronu i estrogenów i ogólnie burza hormonalna, wykorzystaj tą wiedzę. Ja tak zrobiłam i śmiałam się przez łzy, bo wypłakać też trzeba swoje ale jednocześnie wiedziałam ze moje zachowanie jest irracjonalne.

Kąpanie Roksi wyła tak samo, więc zmieniliśmy jej porę kąpieli i wydaje się że ona po prostu o 20 jest bardziej marudna a po 19 i przed 22 daje się wykąpać bez większych problemów, wręcz dziś była bardzo zadowolona. Dodatkowo temperatura wody 37 jest absolutnie za zimna, mała wścieka sie wtedy niemożebnie, jak woda ma ok 40 st. czyli maksymalnie tyle ile można to jest super.

szczepionka dziś rozmawiałam z położną i wypytałam o te szczepionki, powiedziała ze te płatne są bezkomórkowe i dużo bardziej bezpieczne od tych które są darmowe, zaznaczam że ona nie dostaje żadnej kasy za te szczepionki, dodatkowo jest ten Hib, który polecała bo chroni maleństwo przed infekcjami np. górnych dróg oddechowych, przed zapaleniem opon mózgowych itp, mam dobry artykół na ten temat jak będziecie chciały więcej to go przepiszę. to co ważne od niej usłyszałam to to że jak sie zdecydujemy na tą szczepionkę bezkomórkową teraz to następne też takie same muszą być, już nie będziemy mogli zaszczepić małej tą szczepionką zwykłą, ale jeżeli teraz zaszczepimy tą niepłatną to 2 i 3 dawkę możemy zmienić na płatną czyli bezkomórkową.

A ja jak zwylke ja zacznę pisać to nie mogę skończyć ::)
Zapraszam do galerii, udało mi się zrobić małej super zdjęcie :) Dobrej nocy

gaga ja mam identycznie jak Anika. Czasem 1-3 dni przewry a potem znowu leci mocniej. No i brzuch boli....błe... dosyc juz mam. Ile dni po zdjęciu "fastrygi" mozna kapać sie w wannie?

mi połozna powiedzala ze kapil dopiero po 6tyg a tak to prysznic,
dziewczyny u mnie od trzech dni nic nie schodzi, zero krwawienia

Ja jestem po porodzie naturalnym i wciąż krwawię :mad:Mam już tego dość. W nocy praktycznie nic nie leci a w dzień to nawet żywoczerwona krew. Ile jeszcze?

no chyba poczekam do poniedziałku i zadzwonię do lekarza, bo to niemożliwe żeby się ksończyło po tygodniu

reklama
hehe już nie musze dzwonić, żeczywiście przerwy 3 dniowe ;D ale dobrze że są takie przerwy
nasza małą musze powiedzieć przestałą ulewać i jakaś taka grzeczna :) tatus ja bawi łądnie, a ja odsypiam sobie, dobrze że ma urlop to pomoże ;D
pępuszek juz na ostatniej niteczce więc może i z kąpielami sie unormuję i będzie mniej ryku jak ją zmoczymy całą

Do góry