reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Ja sie mieszcze prawie we wszystkie rzeczy sprzed ciąży, a na wadze mam 2 kg wiecej niz przed ciąża, tylko palce u rąk jakies opuchliki bo pierścionki i obrączka na siłe wchodzi, noi ten brzuchol jeszcze troche wisi nie mówiąc ze wygląda jak umazany czekoladą albo jakbym sie nie myła z pól roku - ciekawe kiedy to zejdzie ??

reklama
Kochane my dziś jesteśmy po pierwszym grilliku!!! Mała jest kochana, na dworzu śpi jak prawdziwe niemowle, ja sie nawtryniałam indyczka z grilla /oczywiście bez przypraw/ mniam mniam i chlebka pieczonego mhmmm, bardzo polecam.

justyna faktycznie brzuszek jest delikatnie mówiąc trochę ciemniejszy, jakbym go nie myła z miesiąc albo i dłużej hiiihihihii no i pasek jeszcze ciemniejszy przez środek brzucha.
Dziś sobie przypomniałam ze istnieje coś takiego jak obrączka, ale nie zdążyłam przymierzyc, jutro przetestuję.

Miłej nocki

Obraczka tez jeszcze w szufladzie... brzuszek jak u dzika brazowy (fuj) , ale juz od zdjecia szwów noszę normalna bieliznę (tzn. ta co nosiłam w ciązy, zeby za bardzo nie uciskała). Skóre jednak mam bardzo przeczulona, jakbym na calej siniaki miała. Nieprzjemne to bardzo.

Zgadza się , ulewanie może miec przyczyne alergiczną - ale mocne ulewanie, takie chlustanie.

Co do chrzcin, to jeszcze nie myślelismy nad terminem, nawet jeszcze nie wiemy czy w Białymstoku, czy w Bielsku będziemy je robić. Najchetniej to bym je zrobiła za rok ;) , jak już będzie domek wybudowany. Teraz nawet myslec mi sie o nich nie chce.... Jesli mam byc szczera, to marze o tym, zeby zrobic takie ciche, tylko rodzice chrzestni, dzieci i my. Ale obawiam sie, ze moja teciowa ma na ten temat odmienne zdanie i nastąpi obraza majestatu. :mad:

eh ten ciemny brzuchol i ta "śmieszna kreska" nadal mnie męczą- nie mówiąc, że nie wchodzę w żadne swoje ciuchy z przed ciąży :-( brzuch nie taki straszny, ale nogi i tyłek.... :mad: szkoda mówić!!!! wy szybciej stracicie na wadze i wrócicie do formy bo karmicie piersią....

co do chrzcin to planujemy 2 października...i nawet chrzestni już są. obawiam się tylko tego całego zamieszania, przyjęcia itd.....:-(

dziewczyny mam pytanko, moja małą ma wysypeczkę na buźce, szyjce i trochę na rączkach i brzuszku, takie małe czerwone krosteczki, niektóre białe, położna mówiła że to potóweczka, ale nie chce to schodzić, czy któreś z waszych bobasków tez ma coś takiego??? iść z tym do lekarza??? czy to może być uczulenie na jakies papu

Witek tez takie ma, wyglada mi to na potówki ale u takiego brzdaka może to być tez niewydolnosc porów w skorze. jesli to uczulenie, to powinno zniknac jak odstawisz cos co wprowadziłaś (pewnie z owoców, bo takie czrwone to na owoce)

KURCZE JEDYNE OWOCE TO JABŁKA I TO PIECZONE ALBO GOTOWANE, CHYBA ŻE DŻEM PORZECZKOWY ;/, A TAKI DOBRY BYŁ ;D MAM NADZIEJĘ ŻE TO NIE ALERGIA NA KOTA CZY PSA, ALE NIE SĄDZĘ, ZOBACZYMY CO POŁOŻNA POWIE JAK SIE LASKAWIE DO NAS WYBIERZE, A TAK SWOJĄ DROGĄ NIE WIEM JAK U WAS ALE U MNIE ODWIEDZINY POŁOŻNEJ TO JAKAS FARSA

gaga na sierść alergia zaczyna się od katarku lub kaszlu, baaardzo rzadko u niemowlat pojawia się wysypka.
na jabłuszko tez raczej maluchy nie maja uczulen. Porzeczki tez stosunkowo wczesnie mozna wprowadzac. Mysle, ze to potówki. ;)

mam nadzieję, bo nie chce się psa an kota pozbywać, a nasza mała jest ciepłolubna, upał nie upał opatulona w rożek musi być inaczej nie zaśnie, i na pewno jest jej za ciepło, ale ona tak lubi o koniec , uparty szkrab ;)

reklama
Niepktóre dzieci lubia byc ciasno opatulone, to daje im poczucie bezpieczenstwa. Nawet w podręcznikach pisza, ze tak latwiej je uspic. Witek jest raczej spokojny, nie macha łapiszonami swoimi więc go nie opatulamy.

Do góry