reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

reklama
marta15 pisze:
A moje dziecko własnie testuje moje nerwy. Szczypie mnie, gryzie, a spac jej sie chce jak nie wiem, ale nie pojdzie tylko bedzie sie cholernik droczyl ze mna. Polozyc tez sie nie da bo wyje, a druga spi. Ja juz nie mam siły :mad:

Marta u mnie tak wygląda popołudnie. Jak wstanie ok 9 to takie zachowanie zaczyna się od 16.30 do czasu uśnięcia. Czasami po prostu wychodzę z jej pokoju i nie wracam przez chwilkę, włączam tv i pstrykam kanałami. No ale ty pewnie tak nie możesz bo jest druga córcia. Trzymaj się :-*

hej
zapraszam na popołudniowa kaffke.
Własnie skończyłam pakowavc kartony ciuchami zimowymi. Precz do Bielska pojadą. Zamówilam tez u męża Kaliny regalik, bo letnie mi sie nie mieszcza.
Po szczepieniu jakos bez temperatury. Zeby ida jak cholera. biedne Witoniątko :( Dzis mnie ugryzł w palec jak mu dziąsła sparowalam. Normalnie az się spocilam tak zabolało. jak mały szczeniak.
Cycem karmie i mam tyle pokarmu, że nie moge spac bez wkladek. Ale mi stanik nie przeszkadza. Przynajmniej cyce nie wisza do ziemi ;D ;D

Aha, przesadzilam dzis kwiatki, rozsadzilam skrzydlokwiata na 3 doniczki, a Witon mi asystował

marta wysłałam te wzory krzyzykowe... ale jestem do zabicia :mad: :mad: :mad:. Komu jeszcze miałam wysłać. Kuźwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W życiu tak nie pozapominałam wszystkiego. chyba za duzo mam roboty :mad: :mad:
Proponuje watek pod nazwa: nasze kontakty. Wpiszemy tam adresy mailowe i nie będzie problemu. bo czortostwa sie gubią :mad:. O chyba Gaga zalozyla dzies z nr. GG. To tam mozna dopisac maile.

Marta mój synek je: o 9 rano 180ml mleka, o 12-13 kaszke 180ml i 100ml przetartych owoców, o 15-16 180ml mleka, o 18-18:30 250ml obidku ze słoiczka i 100 ml owoców przetarrych i 21-21:30 220ml mleka i potrafi się jeszcze czasem obudzić w nocy do jedzenia o koło 3-4 ale chyba już co raz żadziej. Oby.. ::)

Poradźcie mi do jakiego lekarza mam się udac z tym moim niejadkiem. BYłam u dwóch pediatrów i ich rada to: karmić, próbować tak często jak się da i karmić. Bardzo mądrzy! Łyżeczką - nie, wyciągnęłam dzisiaj butlę ze smoczkiem, ale oczywiście też nie. Rzadkie nie, gęste nie. Na krzesełku - nie, na leżaczku - nie, na fotelu - nie, na kolanach - nie, na rękach - nie. W kuchni - nie, w przedpokoju przed lustrem - nie, w łazience - nie, w pokoju przed telewizorem - nie. Z zabawkami - nie, z wierszykami - nie, z piosenkami - nie.
Może po prostu dać jej spokój i przez kilka dni tylko cyca??? Ratujcie, bo w głowę dostaję!

dzisiaj na spacerze Julka śpiewała takie mruczando, że co chwila ktoś się oglądał za nią ;D
za to mnie od rana napierdziela łeb i nie pomaga ani spacer ani tabletka a tak dawno nie miałam już migren....może to @ się zbliża?bo właściwie jest termin ....ale raczej stawiam na pogodę od zachodu ciągną chmury....
No cóz jak karmiłam piersią to nie miałam tego problemu ,żeby mi w nocy pokarm leciał , kilka razy się tak zdarzyło ale to raczej epizod. Za to piersi robiły się jak kamienie i w grudki .I nigdy nie spałam w staniku.I po prostu dziękuję temu na górze ,że moje dziecko śpi od 20:30 do 7 rano bez przerw. Żadnych.Bo nawet smoka to sobie sama poszuka w nocy.Kiedyś ją obserwowałam jak to robi , nawet nie otwiera oczu tylko szuka rączką smoka na podusi i wkłada do buźki i śpi dalej.I śpi na wznak jak ją położę wieczorem tak samo śpi rano bo nie rzuca się i nie odkrywa. Jedynie robi przewrót majowy z zabawkami w łóżeczku , bo wszystkie misie zmieniają swoje miejsce.
A co do zębów to Jula też wściekle gryzie znowu co popadnie i już wiem ,ze lada chwila znowu jakieś wyjdą...
Agata a Marysia pomiędzy 9 a 16 nie śpi??????

Arabella odpocznij ze 3 dni i spróbuj jeszcze raz. Potrzebujesz trochę odpoczynku od tego karmienia.

Żużaczku ja dzisiaj powiesiłam pranie, to z tych spraw dla domu. Hmm chyba jestem leniem ::). A kwiatków to bym się nawet nie odważyła przesadzać z Marysią ::).

Domicela śpi sipi od 12 tak 1-2 godzin, tylko marudzenie zaczyna ok 16 jak się obudzi o 9, a napisałam tak bo różnie się budzi o 8, 9. Teraz za to nie chce spać :p.

marta15 pisze:
Gaga, jak tam nocka po kaszce??

zajebiście mała zjadła kaszke 200ml o 22.30, o 23.30 dopchałam cycem i sobie myśle no to pośpimy i spałyśmy tak
2 histeria zakończona cycem
4 histeria zakończona 200ml kaszki
7 cyc
no pospałam jak stara

reklama
marta15 pisze:
Mailen, trzymam kciuki żeby było dobrze. I tak będzie zobaczysz. A radę dasz napewno:)

Agata, a nie próbowałaś dawać Marysi na to karmienie o 1 w nocy herbatki?? Spóbuj tak, to może w końcu nie będzie jej się chciało budzić na herbatkę. Unas tak kiedyś było, że dziewczyny juz nie jadly o 2 w nocy i nagle znowu zaczely sie budzic, ale przez dwa dni dawałam im mleko, a potem doszłam do wniosku, że lepiej bedzie herbatke i tak chyba ze trzy dni i znowu przestaly sie budzić.

majka dostała herbatke - histeria wycie smarki do pasa ;D

Do góry