reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

hej!!
Dziewczyny jakie witaminki bierzecie? Ja do tej pory łykałam Maternę ale nie za dobrze się po niej czułam. Teraz kupiłam Vitrum prenatal i zobaczymy jak będzie.
Pozdrawiam Wszystkie Mamuśki!!!

reklama
witam, ja rownież sie bardzo ciesz ze bede mamą (jak to dziwnie brzmi) w sierpniu. Dokładniej ma to byc 15 sierpień ale zobaczymy co z tego wyjdzie, ;). mam jedno pytanko moze troszke za wczesnie ale caly czas mnie to dręczy, kiedy sie idzie do szkoły rodzenia?? i czy ktos wie gdzie jest jakas dobra szkoła po prawej stronie wisły w wawie??

hej!!
Asiaisenka witamy wśród nas!!! Co do szkoły rodzenia to wiem że zapisać się można po 20 tygodniu ciąży, ale podobno to za wcześnie. Taki kurs trwa do 2 miesięcy. Z pewnością doświadczone mamuśki na naszym forum coś jeszcze powiedzą. Co do Warszawy to nie wiem... Mam pytanko kiedy powinno się zacząć gromadzić wyprawke dla Maleństwa?
Pozdrawiam!!!!

ja słyszałam ze tak naprawde powinien zrobic to tatus jak sie dziecko urodzi, my jako mamy, mamy prawo do 3 kaftanikow i 3 par skarpetek a jesli chodzi o pieluchy to podobno daja na pierwszy dzien a pozniej tatus robi swoje. ale jakos nie wyobrazam sobie tego. ja chyba zaczne kupowac jakos na samym koncu ciazy. pozdrowionka

NiaNia pisze:
Anecik ja nie płaciłam za normalne. Tylko za 3D.
NiaNiu, mam pytanie gdzie robiłas to USG 3D w warszawie??
bardzo chcialabym tez takie sobie zrobić. ja juz mialam robione USG takie dokładne ale to raczej nie było 3D

Cześć dziewczyny!!
Witam nowe sierpnióweczki. Tyle nas już jest...

Dzisiaj mam wizytę u lekarza i będzie robione usg. Tak się strasznie boję. A najgorsze jest to, że mam nie ciekawe wyniki, zwłaszcza moczu. Strasznie mnie boli jedna nerka. Chyba jakieś zapalenie się wdarło...Uf, jakoś wytrwać jeszcze te parę godzin.
Trzymajcie kciukasy, aby wszystko było dobrze...

Co do wyprawki ja w pierwszej ciąży zaczęłam ją kompletować około 8 miesiąca. Jest taki przesąd, że nie powinno się tego robić wcześniej, bo nigdy nic nie wiadomo... Ale jak jest wszystko ok to, dlaczego nie??? No a poza tym wyobrażacie sobie męża na tak wielkich zakupach?? Bo ja nie. (hi hi ) Zaraz bym się denerwowała, że kupił coś nie tak... Taka już babska natura, że same musimy wszystkiego dopilnować...

Co do witamin ja biorę feminatal i dodatkowo większą dawkę kwasu foliowego, ze względu na obciążenie genetyczne (mąż ma rozszczep kręgosłupa).

Pozdrawiam Was serdecznie...

witam w dniu dzisiejszym wszystkie mamy!!!!!(spodobalo mi sie nazywanie rzeczy po imieniu)
słowiczku nie martw sie ja mialam usg 2 tyg temu i inne badania. mocz tez wyszedl do kitu ale cos tam dostałam i wszystko juz jest oki. u ciebie bedzie tez wszystko super
pozdrowionka!

reklama
No i już po badaniu.
A tak się strasznie bałam, że lekarz na mój widok od razu zapytał co się dzieje i czemu taka smutna mina u mnie.
Okazało się, że mój maluszek tak sobie fajnie brykał, salta w brzuszku robił, machał rączkami i nóżkami, że lekarz nie mógł ustawić małego do zmierzenia. No ale w końcu się udało.Na dzień dzisiejszy mały ma 5 cm. Mierzony od głowy do pupy.
Na moją chorą nerkę coś tam przepisał. Mam leżeć i oszczędzać się.
Pozdrawiam mamuśki trzymajcie się cieplutko.

Do góry