reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

WITAJCIE
To ja juz w domku.... bez klimatyzacji.... :-[... ;D ;D
Obejzałam sobie wszystkie rzeczy co przyszły pod moja nieobecnosć z allegro. Posciółka do kołyski mnie "rozwaliła" szkoda, ze nie robia wiekszych rozmiarów bo chcetnie sama bym pod taka spała. ;D
Torby do szpitala dalej nie pakuje. Nawet nie bardzo mam pomysł co by do niej włozyc. Pewnie pójde z jedna koszulka i kapciami a mąż dopełni zapotrzebowanie w trakcie. Kupiłam tez te pieluchy belli, przy poprzednim pologu sprawdziły mi sie znakomicie. Z majtek jednorazowych zrezygnowałam - dobije te paskudne wielgachne majtasy które sobie na ciaże kupiłam.
Co do chusteczek do higieny intymnej - wydaje mi sie, że to nie jest najlepszy pomysł. Krocze po porodzie musi być traktowane szczególnie delikatnie a chusteczka moze sie nawet o nitki szwu zaczepić. Lepiej podmywac sie reką.
Laktator kupiłam AVENTU ( poprzednio przyoszczędzilam i wyszło na to, ze kupiłam w sumie 3 i zaden nie działał jak nalezy - ale ja miałam problemy nawet przy odciaganiu pokarmu reką, jedynie maluch dawał sobie znakomicie rade z moimi piersiami ;D
ODRADZAM SOCZEK JABŁKOWY!! Wiele maluszków bardzo źle na niego reaguje i dostaje silnej kolk a czasem nawet nie chce ssaći. Lepiej pić wode mineralną.
Moje dziecko na maxa wykozystało pobyt w Bielsku. Prawie codziennie chodził z Babcia na basen - maja nowoczesniejszy niz w Białymstoku - i nauczył sie plywac!! Co prawda na razie pod wodą (pływa z rurka i w okularach) ale jestem z niego bardzo dumna bo to jego pierwsze kroki w wodzie. Wczesniej nie mógł plywac, bo przez trzeci migdał miał zakaz moczenia uszu.
Bogucha tez prawie całe dnie szalał na budowiei nawet chyba specjalnie nie przeszkadzał, bo robotnicy go nie pogonili ;D. Jak tesć zakładał kanalizację to nawet niemało im pomógł bo rury i inne pierdoły nosił.
Dzis juz jest w Supraslu i znowu jeździ konno. Zmężnieje mi chłopak przez wakacje ;D
dsc006474xp.jpg

reklama
Hej kochane!

Miło Cie znowu żużaczku słyszeć. Cieszę się bardzo że wypoczęłaś i że twój synek może korzystać z uroków lata! A tym zdjęciem będzie mógł sie pote, pochwalić przed kolegami:)

No i pościel rzeczywiście przesliczna:) Ja w końcu zamawiam tę obszywaną wyprawkę u galiano bo wracają z urlopu. Hindianka sprzedaje dopiero od przyszłego tygodnia a ja juz nie mam cierpliwości tyle czekać:)

Gaga myślę że nie powinnaś się denerwować. Ja KTG miałam robione wcześniej z powodu skurczy ale to było już dość dawno. USG mam przy każdej wizycie ale dlatego że chodzę prywatnie - ostatnie miałam 2 tygodnie temu a następne 18 lipca. A czy będę miała wtedy ktg to nawet nie wiem bo mój gin nic mi na ten temat nie mówił. Wiem że na pewno robią jak się zbliża termin - przed porodem. A jak czujesz że dzidzia sie rusza to najważniejsze. Może stać się troszkę mniej aktywna jak zacznie się wstawiać w kanał rodny przed porodem:)

Ja też nie kupuję specjalnych majtek, bo mi koleżanka odradziła. Niektóre podobno nie przepuszczają powietrza i rana gorzej się goi. Tak jak Żużaczek biorę takie na dobicie i do wyrzucenia:) I do podmywania rany lepiej nie używać chusteczek nawilżanych bo skóra może różnie reagować na środki chemiczne.

Pozdrawiam serdecznie!

moja dzidzia

hej!!!
Żużaczku witamy po wywyczasach!!!
Kupiłam dziś w aptece sudocrem pudełeczko 60 g za 13,41 i do tego 2 pary majtek z siateczki, które można prać. Są super przewiewne bo i super przezroczyste!!! I kosztują 2,70 za sztukę.
Te jednorazowe o których wspomina Happy to ochyda też bym ich nie kupiła. Oprócz tych z siateczki zapakowałam oczywiście zwykłe bawełniane majteczki.
Dzięki za rady w sprawie tych chusteczek.
Podobno dobrze jest zapakować to torby pustą plastikową butelkę i w niej trzymać rozpuszczoną w wodzie przegotowanej saszetkę tantum rosa i po siusianiu przemywać tym krocze. Słyszałyście coś takiego??
Pozdrawiam

też mam majteczki z siateczki, podobno sa dobre, o tantum rosa czytałam gdzieś na forum dziewczyny polecają więc chyba zakupię. Chyba dla siebie już wszystko mam tak mi się wydaje, dla dzidzi jeszcze łóżeczka nie przywieźli, ale to kwestia kilku dni, no i co czekamy :) za tydzień pakuję torbe do szpitala i zaczynam porządki, w końcu opuszczę łóżko w którym spędziłam ostatnie 3 miesiące, lekarz odstawia mi tez wszystki lekarstwa hamujące przedwczesny poród, hihihi ciekawie kiedy mnie weźmie

Gaga myślę że nie musisz się stresować tym usg i ktg, jeśli masz zaufanie do swojego gina, chyba wie co robi, a zresztą jak będzie się coś działo to jedź szybko na izbę przyjęć i zrobią ci jedno i drugie od ręki. Teraz najważniejszy jest spokój i dobre samopoczucie.
To ostatnie chwile w starym składzie rodziny ;)

Dziwczyny mam pytanie dotyczące piersi. Jeden sutek jest duży i pełny, ale ten drugi ma jakby pęknięcie przez środek i czasami jakby to pęknięcie się zapada, siara leci mi z jednego i drugiego aczkolwiek z tego pełnego duuuużo więcej, a z tego z pęknięciem pare kropelek.
Spotkałyście się z czymś takim? w czwartek idę na ktg i do gina, jeszcze jego zapytam.

anikawi ja mam podobnie jedna pierś jest pełniejsza ale to ona ma takie jakby malutkie pęknięcie i z niej mi leci więcej siary a z drugiej od czasu do czasu tylko, ale ponoć to normalne, po porodzie obie piersi powinny wrócić do "normy" a raczej być tak samo gotowe do karmienia

a co do bielizny to myślicie że stringi odpadają? ja nie umiem w niczym innym chodzić, mało tego nawet nie posiadam żadnych innych.

Dzięki Gaga, mam nadzieję ze będzie wszysko ok, bo czytałam o czymś takim jak za krótkie kanaliki mleczne i to trzeba jakimś specjalnym urządzeniem podleczyć ??? ???
do tego wszystkiego jeszcze tak mnie piersi swędzą, całe sutki, że czasami mrożonki musze sobie przyłożyć bo inaczej bym nie dała rady.
Chyba powolutku zaczynam mieć dość tych wszystkich "stadndardowych" objawów ciąży 9 miesiąca, chyba zaczynam się cieszyć ze to już niedługo.

reklama
Z moich wogóle nic samo nie leci, tylko jak ścisne sutek to pojawiaja się kropeli ale w pierwszej ciazy miałam dokladnie tak samo i zero problemów z karmieniem.

Do góry