reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

no to ja już więcej nie dam skórki chleba, zostajemy przy chrupkach
co do nocnika to rozumiem przyzwyczajać ale chyba nie ma sensu wcześniej niż od ja wiem, 8 miecha, a nie wierzę w to że to dziecko potrafi robić i kuma o co chodzi, a że mu się zdarzy zrobić do nocnika, no to normalna sprawa, ja pewnie też koło roczku zacznę Majkę przyzwyczajać do nocnika, żeby wiedziałą co to i po co :) ale nie jak ma 6 miesięcy !!!!
u nas coś z mężęm ciche chwile, w sumie tak bez powodu...........

reklama
Witam z wieczora. Co za dzień! Jestem wykończona. Na 9 pojechałyśmy na basen. Ja miałam taką przeżywkę, że już w nocy się budziłam i nie mogłam spać z wrażenia. W końcu dotarłam na miejsce o 8:20! Lekcja była rewelacyjna! Czworo dzieci, świetny instruktor i Misiunia bardzo zadowolona. Potem miałam 4 godz. zajęć, potem obiad i na spacer a Misiunią, dwie godziny zabawy i dopiero niedawno zasnęła.
Jeśli chodzi o pieluchy to my też tylko pampersy, rozmiar 3, ale kupiłam paczkę 4 i różnica jest niewielka, więc też czasami zakładam.

Dobry wieczor :):)

Zuzia tez siedzi i to juz od 2 tygodni i siada sama :) dzisiaj przymierzala sie do raczkowania taki maly kroczek zrobila  ale zaraz opadla na brzuszek :):)

Pozdrawiam :):)

kurcze ja cos do pamperów nie mogę się przekonać, Majka miałą na początku na nie uczulenie, może dlatego........
majeczka zaczęła jeść mięsko i indyk i królik bez problemu :), jutro spróbujemy z deserkiem jabłkowo 0 bananowym Misiowy Sad czy skarby ogrodu ??? w każdym razie bobovity, zobaczymy........

Witam was z wieczorka .
Atol co do kataru to ja robie tak:biore zabek czosnku i go zgniatam zawijam to w kawalek gazy lub bandazu i wieszam kolo lozeczka tam gdzie dzieciak spi.U nas zawsze ten stary sposob dziala-dziecko spokojnie spi bo intensywny zapach(smrod)udraznia nos.to nic ze w sypialce unosi sie nieprzyjemna won skoro dziecko ma spokoj i nastepnego dnia wszystko schodzi pieknie.
moj sie zawsze smieje ze odstraszam wampiry ;D aJulia to zawsze kiedyma katar, nosi korale czosnkowe.
Justyna co do nocnika to ja tez, tak jak ty wierze a przykladem jest moja Julia ktora w wieku 1.5roczku przestala uzywac pieluch w dzien a w nocy tez wolala i tak jest do dzis.fakt ze na poczatku jak sie takie male dziecko zalatwi na nocnik to nie znaczy ze juz opanowalo potrzeby fizjologiczne ale trzeba byc wytrwalym i jak to ja mowie trafiac jak w lotto czyli moze sie uda i sie zalatwi na nocnik :D.Kiedy julia miala rok wyczailam ze sika gdzies co 1/2 godz i tak z zegarkiem sadzalam ja .i udalo sie :D
tak ze warto sie pomeczyc.
gaga tak tak 8 miech to jest dobra pora zeby dziecko sie nocnika nie balo,bo znam i takie dzieci

Ja tez kapieli zarzylam i nawet sie przytulilam a tu nic - jestem padniety. Jak nie to nie posiedze tutaj z wami dziewuchami :):):)

no ja dopiero wróciłam od kumpeli , Julka bardzo grzeczna podobał jej się piesek rasy golden retriver , po prostu mógłby zalizać na śmierć :laugh: kumpela pracuje na allegro i sprawdza aukcje i mówiła ,że dużo perfum to podróbki a najczęściej są wystawiane w weekend, bo ludzie myslą ,że wtedy allegro nie pracuje. A nieprawda . Bo mają dyżury . I blokują takie aukcje.Z tym ,że nie da rady wszystkich sprawdzić.
Ale widziałam dzisiaj samochód zmasakrowany na poboczu na dachu i policja dopiero podjechała i sprawdzała latarką czy ktoś jest w środku. Na prostej drodze. Równolegle do ulicy 2 metry od krawężnika . To już trzeba być naprawdę zdolnym,zeby tak zaparkowac kołami do góry.
Dzisiaj mój mąż się wściekł i powiedział ,że wydaje wojnę wszystkim srakom na drzewach. Rano je powystrzela z wiatrówki bo obsrały każdy kawałek samochodu.Wczoraj czystego.

reklama
Do góry