reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Witam po południu.

My po lekarzu, ciężko cokolwiek stwierdzić,b o płucka czyste, oskrzelka też. Nie ma się czego przyczepić. Czyli pewnie alergia i stad ten katar i kaszel. Tylko pytanie na co??

Żużaczku dzięki za podpowiedź z poduszką:) Ja głupia zapomniałam że mam poduszki z pierza, a Małe codziennie rano lądują u nas na łóżku. Poduszki już poszły w odstawkę zobaczymy co to da.
A testy dobrze by było zrobić, tak nam powiedziała Pani doktor, bo wtedy będzie wiadomo co i jak. Więc chyba zrobimy. Chociaż dzisiaj jeszcze spróbuję się skontaktować z żoną mojego Chrzestnego, oni mają takie małego alergika i ona w tym wszytskim siedzi. Więc zapytam może bym pojechała z Anią do jakiegoś dobrego alergologa i on by ją zobaczył. Nie wiem już co mam robić.

reklama
A jeżeli chodzi o pomoc, to owszem mój maż przewija dziewczynki, ale jak jest jakąs duża kupa, to woła mnie na ratunek. A co do kąpieli to on robi wodę i zabawia jedną podczas gdy ja kąpię drugą, a potem karmi, a ja myję drugą.

Tak studuje ten internet i do głowy mi przychodzi, czy ta moja Ania nie ma przypadkiem gronkowca ??? Już wariuję. Ale ona już od dłuższego czasu ma takie problemu z tym noskiem, ciągle zapchany i zapchany. Może to to.

Dzięki żużaczku, na pewno zakupię te granulki. Wieczorem zadzwoniłam do naszej p. homeo i powiedziała, że ta belladonna nie zadziała, jeśli to grypa jelitowa. Zgłupiałam dosłownie. Jakoś noc przetrwaliśmy, oczywiście cały czas miał wysoką gorączkę, dosłownie spada mu tylko po czopku i znów rośnie do ponad 39. Dziś rano moja mama z nim poszła do przychodni i od razu lekarka przepisała mu zastrzyki. Podobno jelita ma jak bańki, cały przewód pokarmowy i brzuch to jedna ,wielka bakteria. Wiecie jak się boję o Oliwkę, zwariuję. Artur teraz leży w łóżku i ogląda bajki, usta ma buraczkowe od tej gorączki, chudy, jakby skórę na kości zarzucić. Wieczorem kolejny zastrzyk.

Artur miał też gronkowca jak był malutki. Wyleczyliśmy, albo zaleczyliśmy go jakąś kuracją antybiotykową.

My wlasnie wrocilismy ze spacerku, bo słoneczko śliczne, przez okno to juz prawie jak wiosna (gdyby jeszcze tylko śniegu nie było) ale powietrze wciąż mroźne...brrr

No to postanowione w środę jedziemy na 17 tą na testy.
Jeszcze myśle, żeby jej zrobić wymaz z noska i gardła na tego gronkowca.

marta napisz co i jak po tych testach ja pod koniec tygodnia ide z mala do lekarza, teraz testuje ditke bez mleczna, ale pewno testy tez zrobimy
u nas wszystkie kołderki dla alergików bo sama od pierza warjowałam

reklama
Gaga, napiszę napewno, bo wiem, że Ciebie to też interesuje. Wiem tylko tyle że ma być coś robione ze stópek dziecka. Bo Pan mi powiedział, zebym tak ubrała Anię, żeby był dostęp do stópek. A co poza tym to napiszępo testach.
Jutro jeszcze chyba jej zrobię wymaz z gardła i nosa na tego gronkowca i wtedy już będzie całość.

Do góry