reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Ale tu cisza dzisiaj , czy wasze dzieciaczki chcą same trzymać łyżeczkę ? Bo Julka dzisiaj chciał koniecznie jeśc sama ,wyrwała mi łyżeczkę z deserkiem i owoce leśne wylądowały na białej bluzie, nosie , policzku nawet na oku ale nie w buzi :p Od kiedy pozwalać dzidzi próbować samej jeść ? nic nie wiem na ten temat.

reklama
A ja dziś wcześniej, bo moje czorciki już śpią ;-)
Domicela, Marek od zawsze rwie się do łyżeczki. Ja mam przy karmieniu jedną, a on drugą. Dziś tak jadł, tak nią machał i rwał się z łyżką do miski, że jak skończyliśmy jeść obiad, to miał zupę na leżaczku, na bluzce, rajtuzach, za kołnierzem, na włosach z tyłu głowy. Ale nie marudzę, bo zjadł oprócz tego całą michę, PO RAZ PIERWSZY!!
Anda - życzenia zdrówka dla synusia. Niech nam wszystkim już się skończą te choróbska.

Domicela to drugi raz juz mówisz mi ze to od mleka !! kurde wypier..... to Bebiko na szczęscie raz jej tylko dałam ! A Ty karmisz piersią i nutramigenem ???
Ja Liwci robie jedzonko do takiego kubeczka i tak jak Mareczek Liwcior musi miec jedną łyżeczkę a ja druga, poza tym łapie mi za kubek i musze jej przechylać i tak pije !! nie wiem co jej sie ubzdurało, łyżeczką nie za bardzo a tak przechyla i je ile sie da, moze widzi ze my tez tak z kubka to ona gorsza nie moze byc !!

Kurde a te plamy czym usuwać ??? ja Waniszem potraktowałam potem wypłukałam do porządku i wyprałam normalnie w Loveli z podwójnym płukaniem! Mam nadzieje ze nie dotanie zas od tego uczulenia !!

w ogóle w temacie jedzenia to Liwia czasem doprowadza mnie do białej gorączki, tak trzeba cudowac wszystko upaprane ! Ostatnio ugotowałam jej ziemniaczka do tego brokułek i daje jej a ona przy drugiej łyżeczce sie otrzepała i skrzywiła i wszyscy w śmiech no i koniec przy kazdej nastepnej jeszcze wieksze otrzepywanie - jakby cytryne jadła ! ::) Jak sie śmieją to jest git dla mojego dziecka a jeść nie musi, i z czego ona wazy te 9,5kg ??? Teściowa oczywiście nie dawaj jej tego bo widzisz ze ona tego nie lubi i jej nie smakuje, tyle ze dwa dni wcześniej zjadła całego ziemniaka, oszaleć idzie!! To zdecydowanie ma po tatusiu, bo jemu tez dogodzic z jedzeniem to nie lada wyczyn a teraz drugi taki paskudnik mi sie zapowiada 8)

Hello wieczorkiem :laugh:

Anda życzę zdrówka dla syna i żeby temperatura spadła.

Justyna co do smakosza w domku u mnie tak samo, Darek nie je dwa dni pod rząd tego samego ::) Oby córcia taka nie była bo przecież nie będę gotować jej codziennie innych zupek :p.

A Marysia to na początku karmienia je ładnie ale po jakimś czasie trzeba coś dać do rączki a jedną ręką karmię a drugą przytrzymuję jej rączki bo by nigdy nic nie jadła. Odpychać łyżeczkę doskonale potafi. W h&m są takie faruszki sukienki z ceratki muszę takie kupić bo spłuczę wodą i będzie po krzyku. A jako dodatkową atrakcją w trakcie jedzenia jest konsumowanie nóg  więc mała czasami jest brudna od stóp po czubek głowy, zwłasza, że kicha jak ma pełno w buzi przynajmniej 1 raz w trakcie jedzenia i ostatnio prycha ::).

Buuuuuu nikogo nie ma. Ja jeszcze chwilkę i idę spać chociaż na 2 godzinki bo wyjeżdżamy ok 4 rano ::). Na 9 Darek musi być w  Gdańsku :p. A teraz siedzi w pracy  :p.
Ale ja na pewno będę zaglądać bo w hotelu jest internet ;D.
Rzeczy do zabrania przygotowane tylko schować do toreb i w drogę. Może ten wyjazd coś zmieni w naszych relacjach bo ostatnio to katastrofa :(.

no to Agata sobie sie wczasuje ;D
Anda jak Bogusiowi NIC nie pomaga na temperature to mu daje krople ERYSIDORON - 10 kropli co 15 miniu. Zazwyczaj po 2-3 godzinach przechodzi.

Nie zagladalam wczoraj na forum i teraz się zrzymam na siebie, bo moglam Andzie juz wczoraj napiasc o tym leku...fak :mad:
A nie zagladałam bo... no własnie. Musiałam wymyslic sobie jakies zajecie antynikotynowe, bo spac nie moge , ciagle mysle jak mi sie strasznie palic chce. Sama nie wiem co mnie tak nagle naszło. Juz tyle nie paliłam....od czerwca 2004 :mad:. No i zaczełam krzyzykiami znowu wyszywac, skończe te moje kotki a jeszcze mam troche zworów na serwetki wielkanocene. ostatni dzwonek, zeby sie do tego zabrac. moze Wy macie jakies ciekawe?
W ubieglym roku robiłam pisanki. jak znajde gdzies zdjecie, to wkleje.

aha, wysypka u tych dzieciołków co spia z rodzicami moze byc od pierza w poduszkach. jak macie pierzoty to lepiej zamienic na syntetyczne.

reklama
No dzień dobry z ranka mroźnego i słonecznego
Kurcze Jula mi się budzi coraz wcześniej dzisiaj to była 6:30 a kiedyś spała do 9
Justyna nie karmię już piersią od 2 tygodni , dawałam jej nutramigen pomieszany z bebilonem ale tego smaku nutramigenu nie idzie niczym zabić a poza tym czysty bebilon nie mógł być więc teraz podaję bebilon pepti jest o wiele lepszy od nutramigenu w smaku.Poza tym można na pocz ątek dosłodzić glukozą.
Anda oby Twój synek zwalczył chorobę jak najszybciej!
Agata miłego pobytu nad morzem!

Do góry