reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

reklama
Dziewuszki, dobry pomysł z tym blokowaniem dostępu do zdjęć. Z tego co się zorientowałam, to już większość działów go blokuje. A ja to skojarzyłam ostatnio z czymś jeszcze... Któraś się pytała dlaczego nie można kasować postów, a Słowiczek dała link do wyjaśnienia moderatora, że z powodu jakichś wyjaśnień dla policji. A w tym tygodniu mówili w wiadomościach że policja rozpracowała jakąś międzynarodową siatkę pedofili, którzy rozprowadzali zdjęcia dzieci. Czy to się jakoś wiąże?? My tak sobie pokazujemy tyle różnych zdjęć - dzieci, domów, nas, a tu licho wie, kto to jeszcze czyta.
Marta - danonki to najgorsza rzecz dla dzieci. Michała do tej pory uczulają, a ma prawie cztery lata i wszystkie inne jogurty je. Nasza "doktórka" mówi, że one mają coś takiego w składzie, że ponad połowa jej pacjentów ma na nie uczulenie.
Anecik ja daję żółtko Markowi. Na początek gotowałam jajko i dawałam mu połowę żółtka łyżeczką, wczoraj ugotowałam zupę z żółtkiem - zjadł 6 łyżek (uważam, że to sukces - słoikowych je 3-4 łyżki :)) Mięsko też daję - gotowanego indyka - też samego, zmielonego na wiórki. A ze słoików zupy z indykiem i kurczakiem. Cielęcinka spotkała się z protestem.
Żużaczku ty chyba gdzieś pytałaś, czy można buraczka dawać. Wg mojej rozpiski można już. I któraś z was pisała o groszku, a na mojej ściągawce groszek od 10. miesiąca :(
Macie takie ściągawki? Bo chciałam zeskanować, ale jakaś niewyraźna wyszła...

A ja się witam. Poszliśmy we trójkę na tę imprezę i teraz mała zamiast spać szaleje w łóżku. Muszę ściągnąć mleko bo nie zdążyłam przed wyjściem :mad:.
Na imprezce tak sobie, większość to znajomi Darka z pracy, pozostali to ich połówki. Marysia była super grzeczna, nawet zasnęła co prawda po godzinie od momentu, kiedy ją położyłam ale w międzyczasie było przewijanie karmienie i długie przytulanie. Co ciekawe dawała się nosić innym na rękach ::). Wszyscy byli zachwyceni spokojem małej.

A na tej imprezie był też 2 miesięczny maluszek. Jak to człowiek bardzo szybko zapomina jak nasze dzieci były takie maleńkie ::). Biedny tyko ten maluch bo miał straszną wysypkę na buzi nie wiem czy na ciałku też, na pewno miał też szorstką skórkę. To wszystko utrzymuje się od ok 1 miesiąca. Nie chciałam nic sugorować dziewczynie ale to może jest to atopowe zapalenie skóry,. ???

hej z rana
goga posty sa zablokowane ze wzgledu na dochodzenie w sprawie naciagaczki co kalendarze sprzedawała na BB i nie tylko i sporo mamuś naciągnęla na kasę.

ide kaffke robic? Zbieram zamówionka, chce która? ;) Aha i moge dac sernnika - chyba pierwszy jaki sama zrobilam. Super smaczny i super klatwy. Mi opdał ale to dla tego, ze za długo go piekłam... ale i tak bardzo smaczny.

no i sama będe piła :-[.
Wygladam cudnie. Nos oblazły, pod nosem jedna skwara a na łypce robi się druga....
Co do chorób to w skrucie mozna nasza rodzinke tak opisac: Bogucha skończył, Ja jestem na finiszu, mama jest w pełnym rozkwicie a mąz własnie zaczyna ;D ;D
Na szczeście to zwykly katar. bez bólu gardła, bez migreny i temperatury....
Chyba juz zaliczamy wiosenny sezon przeziębieniowy.

Witam z ranka.

Żużaczku, dopisuje sie ale do herbatki, ja kawki nie pijam, za to mocno herbatke i owszem.

A co do Danonków, to zapomniałam Wam wczoraj dodac, że ja dawałam jej później z ciekawości 3-4 łyżeczki danonka, tylko już jabłkowo-marchewkowo-bananowego i wysypki nie było. Bo gdzies czytałam właśnie ze danonki uczulaja. Zobaczymy co powie lekarz w poniedzialek, ale chyba zdecyduje sie na te testy.

reklama
Do góry