reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Witam, z ranka, a raczej w południe.

U nas też dzisiaj słonecznie, ale zimno coś około -15. Więc siedzimy jeszcze domku, a i Ania coś pokasłuje.
Gaga, mam do Ciebie pytanie, bo Ty masz butelkę Canpola balonik. Jakim smoczkiem podajesz kaszkę Majci i ile dajesz łyżeczek kaszki na 180 ml mleka??

reklama
Hej dziewczyny!!!!

U nas też dziś słonecznie ale mroźno brrr -15 a miałam iść dziś z Olkiem rano na szczepienie,ale pojdziemy ok.15 może się troszkę ociepli ;)

gaga ja już musiałam Olkowi podciąć takie pojedyńcze włośki bo mu do oczu wchodziły ;D

a co do filmów to mi mąż przed porodem kupił gazetę "Mama" i w niej był film z przygotowań do porodu i z relacjami z trzech różnych porodów,pamiętam że się na nim popłakałam ze strachu i też z momentu jak kładli mamom dzieciaczki po wycianięciu na piersi...boże to nie zapomniany moment.....

marta ja daję na 180ml jakieś 3 i 1/2 płaskich łyżeczek kaszki, tylko ja robię z wodą

a co do włosków, to mi "radzili" ściąć że by dziecko miałą potem łądne i mocne włosy, no i nie wiem, z tyłu i tak ma łysego placora wytartego i nie wiem czy jej nie zetnę na krótko

a my po spacerku, ponad godzinka, ale super jest, troszkę mroźno, ale słoneczko grzeje, Majka się wyspałą i teraz dokazuje ;D
a co do krzyżowania rączek, nie wiem czy o to chodzi, ale Majka robi np. tak że jedną ręką trzyma sobie byjaczek, a drugą sięga do zabawki po drugiej stronie, kumacie o co chodzi ???

Właśnie wróciłam ze spaceru i zauważyłam ,ze Julka nie chce leżeć w wózku , nawet jak ma spuszczoną budę to się wierci bo chce widzieć i chyba zaraz przełożymy górę wózka na starszą taką do siedzenia , czy wy już jeżdzicie takimi wózkami typu spacerowy?

Domicela, jeszcze nie. Ale następny spacer planuje już w spacerówce. Bo jak ostatnio wychodziłam z dziewczynami na spacer i zapakowałam je w gondolki, to był wielki krzyk, bo było im poprostu ciasno. Musiałam Alę na dworze wyjąć z wózka i uspokoić bo tak strasznie wrzeszczała. Tylko ja mam taki wózek spacerowy w zasadzie, tylko do niego wkładało się gondolki i był wtedy głęboki. Więc u mnie nie muszę nic przekładać.

My też po spacerze. Było bardzo przyjemnie.
Anda przypomiało mi się, że na tvn style jest taki program o narodzinach. Zawsze jest jednen poród i przygotowania innej rodziny do porodu. Całkiem fajny. Ja to oglądałm przed porodem i nie bałam się bo to było pokazane w bardzo fajny sposób bez żadnych szczegółów, trochę cierpienia jest ale całość odbierałam bardzo pozytywnie. Innych filmów nie byłam w stanie znieść. Kiedyś na dwójce też było coś podobnego ale na sceny porodu zmieniałam program, jak dla mnie był za bardzo "krwisty" (sorry za to słowo). Program jest amerykański więc trochę realia nie nasze (tam np. całe rodziny rodzą razem z przyszłymi dziadkami, babciami, czasami nawet kuzynostwem ::) )Ale niewiem kiedy ten program leci i czy nadal jest pokazywany. 

A my wózka na razie nie zmieniamy, gondola ma podnoszone oparcie, które używamy głównie na zakupach bo mała nie chce wtedy leżeć. A tak póki zimno będziemy używać gondoli.

reklama
Ten program o narodzinach -Birth na tvn Style leci ale bardzo rzadko na pewno wiem ,ze w środę o 23:30 i to są inne odcinki niż te co były pokazywane jak my byłyśmy w ciąży

Do góry