reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

a my kimnelysmy sie :) od razu lepiej u nas juz -10 wiec moze jutro pojdziemy na polko :)

zaraz papu dynia z ziemniaczkiem :) ide bo mniezaraz zje mala

agata idz do lekarza jak mala ni siusia moze to nic strasznego ale lepiej sprawdzic

reklama
Chyba pójdę, lekarka szczęśliwie przyjmuje w sobotę, więc może uda mi się pojechać z mężem. Trochę jestem zła na niego bo to on przewija małą rano i nic mi nie powiedział, że nie było siusiu. Zostawił pieluchę przy przewijaku to sprawdziłam :p.

Marysia też na brzuch przewraca się tylko w jedną stronę, przez prawe ramię. Na podłodze na kocu to leży od dawna, chyba jak miała 5-6 tyg bo ja nie mam leżaczka a w foteliku nie chciałam jej sadzać a przecież nie mogłam być tylko z nią w pokoju więc na kocu mogłam ją zabrać wszędzie. Na brzuch sama zaczęła się przekręcać 1 dzień przed skończeniem 4 miesiąca i tak zostało.

Ale się rozpisałyście, że nadążyć nie mogę.
Ja od rana latam po urzędach i załatwiam ten cholerny wychowawczy. Tak mnie Baby w mopsie wkurzyły, że myślałam, że ich tam powybijam. Ja z mężem pracujemy w salonie komórek orange i mamy okreslone procedury, np. wzór pieczątek i przyczepiły mi się dzisiaj że co to za pieczątkę mam. A to, że źle zaświdczenie od pracodawcy napisane. A same mi wczesniej tak kazały napisać. Normalnie aż mnie glowa z rana rozbolała.

A jeżeli chodzi o spanie, to moje dziewczyny dzisiaj w nocy lepiej spały. Może dlatego że nawilżacz im w nocy włączyłam, a ostatnie kilka dni nie chodził. Jak usnęly o 21 to dopiero koło 3 Ala zaczęła marudzić.

Rosska, co do tesciowej to u mnie jest , a raczej było dokładnie to samo. Ja nic nie umiem zrobić przy moich dzieciach a ona potrafi wszytsko. I to z ubieraniem, to ja już przerabiałam. Ale u nas z ubieraniem na dwór nie ma problemu dziewczyny lubią się ubierać. Jak czują że zakładam im czapkę to się nawet cieszą bo wiedzą że idziemy na spacerek.

marta u mnie z zcapką to samo Majka puszcza smajla a potem kima :) wie że spacerek się szykuje, a na poczatku jak była malutka tak wyyyyyyyyyyyyyła że hej

Majka tez, nie zapeszać, od kilku nocy śpi sobrze, jak ją nakarmię o 23 to potem o 3, 5-5.30 - 7-7.30, prawie jak z zegarkiem, będe chciała za niedługo to karmienie o 5 wyeliminować, ale zobaczymy jak przybiera na wadze

mam pytanko, jak dajecie na obiad słoiczek, to ile maluch zjada i dajecie potem coś pić albo cyca ??? Majka zjada około 1/2 słoiczka i nie chce potem pić (ona wogóle nie lubi pić z butli) a nie wiem czy dawać jeszcze cyca, nie zamało pół słoiczka ??? HIPPA bo one sa różnej wielkości

Gaga, moje dziewczyny jedzą w tej chwili po całym słoiczku gerbera to tam jest 130g. I po tym Ala wypija jeszcze około 90ml soczku, Ania czasami popije ale nie zawsze.

kurcze a Majka zjadła pół słoiczka czyli koło 60g i nic więcej zaraz jej chyba dam cyca, ale ona jakaś taka nie chętna do jedzenia już

rany własnie powiedziała MATI ;D

Kurcze a moja nic nie mówi, jak powtarzam jej mama, tata to się śmieje tylko.A mówię do niej chyba sporo. A od dwóch dni tylko mmmmmmmmmmmm :p. Nic idę dokończyć mieszkanko bo dzisiaj rano piekłam ciacho i mięsko robiłam więc wygląda tak jakby huragan Katrina przeszedł po mojej kuchni ::).

agata nic się nie przejmuj, Majka tez w zasazdie guga, czasami coś tam powie przypadkiem
własnie zrobiłam jej stanowisko do zabawy przy kompie ;D rozłożyłam kocyk nawaliłam zabawek i się bawi, ja ją widzę ona mnie i wszyscy zadowoleni :)

reklama
Gaga, moje dziewczynki też na początku zjadały po pół słoiczka. Potem dopiero było 3/4, a teraz cały.Więc Majcia też pewnie w końcu zacznie jeść więcej.

Do góry