reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Dziewczyny ale sie rozpisałyście.Nie mogę zdarzyc z czytaniem.
Co do dwójki dzieci:Zuzka miała 4,5roku jak urodzła sie bianka.Na początku była troszke zazdrosna,ale to tylko pierwsze dni.Zuzka bardzo chciała miec rodzenstwo,dlatego zdecydowalismy sie na bianke.Z zuzka jako z małym dzieckiem tesz nie było ciekawie,była niejadkem,chorowała,no i czorcik wcielony(mało spi,ciągle w ruchu).Jak urodziłam zuzke to miałam 20 lat i mieszkalismy z mezem w innym miescie niz nasi rodzice dlatego tez wszystko musiałam robic sama- mąz jest od 13 lat przedstawicielem handlowym,w domu bywa tylko wieczorami do tego dochodzą szkolenia ,wyjzady integracyjne itd.Na zuzke namawiał mnie moj maż(jest 10 lat starszy i twierdził ze to juz czas).Na bianeczke zdecydowalismy sie dla zuzki (nie było łatwo).Z drugim dzieckiem jest inaczej-człowiek juz nie jest taki przewrażliwiony.Zuzka bardzo duzo mi pomaga.Mała siedzi u zuzy w pokoju w foteliku albo lezy na kocyku i razem sie bawią.nie boje sie zostawic bianke z zuzą.
Ale sie naprodukowałam. ::)

reklama
A co do leżenia na brzuszku to Bianka troche poleży ale nie za długo.Przewraca sie czasamiz brzucha na plecy.Wygina sie robi mostki,ale na brzuch jeszcze sie nie przewraca ale juz prawie prawie.

Co do ząbkow.Zuzka miała 11 miesiecy jak wyszedł jej pierwszy.Dlatego teraz sie nie napalam ze zobacze szybko perełke u Bianki

ATOLczy ty masz nr gg mam pare pytań co do leków a nie chce zanudzac dziewczyn,potrzebna mi pomoc w paru pytaniach na egzamin

U mnie jest -10 i ciągle siedzę w domu a Julka leży pod karuzelą i gada ze zwierzątkami i dzisiaj już zjadła 230 ml mleka i poł słoiczka deserku - gruszek normalnie to jest co chwila sprawdzanie a może teraz coś zje? chyba po tym mleku nastepnym odzyskuje apetyt a kupka u niej w tej chwili to są wszystkie kolory i konsystencja też każda bo ja karmię piersią jeszcze i dokarmiam Bebilonem.Mam pytanie odnośnie smoczków do butelek - jakich używacie bo Julka się przyzwyczaiła do Nuka ale tych małych i jak jej chcę dać mleko z kleikiem to mam wrażenie ,że się wkurza bo się jej zapycha. A większego smoczka nie chce bo go wypluwa i co tu zrobić??

domicela wyciąć dziurę większą. Poważnie, tylko nie za dużą. Ja tak przy Gabie robiłam. A pasował jej tylko jeden rodzaj smoczka...

A mam pytanie, czy któraś dokarmia lub karmi mlekiem leczniczym innym niż nutramigen?? Bo coś mi się wydaje, że Łukaszyna bardziej ulewa po tym mleku ale za to sprawy brzuszkowe lepiej się mają.
Słyszałam coś o bebilon pepti. Czy on też jest na skazę/kolki/alergię??

SŁOWICZKU ja karmie bebilonem pepti.Bianka tez ulewa,kolki itd.
Ja jestem zadowolona z tego mleka ,smakowo lepsze od nutramigenu.Jedna puszka na recepte 12,70(450gr)
Ja do mleka dodaje kleik ryzowy i mała mniej ulewa

reklama
Chciałam poczytać bo mam 5 minut ale jest tyle do czytania, że później nadrobię. Napiszę tylko, że dzisiaj nadal mamy dzień niejadka, ale chyba jendak przejdę się do lekarza bo dzisiaj rano pielucha była sucha ??? Już kiedyś tak było jak mała nie chciała jeść po odżywce jaką dostałam do mleka, ale teraz nic jej nie dawałam bo wszystkim pluła tylko kaszka ale tą już jadła wcześniej. Teraz idzie samo mleko. Temperatury nie ma. CO robić ??? Lecę ogarnąć mieszkanie i zajrzę później.

Do góry