reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Hejka !!
Jestem właśnie po badaniu USG. Wszystko jest dobrze. Termin z 30 sierpnia mam przesunięty na 26. Dzidzia jak na swój wiek duża i waży więcej niż powinna. To dobrze. Gin kazał mi się szykować na 3 i pół kilowego malucha.
No i niestety nie mógł potwierdzić płci, którą dojrzał radiolog. Według radiologa mają być jajka a gin stwierdził, że "pisanek" nie widzi. Czyli jak narazie Niespodzianka. Choć dla chłopaka mamy wybrane imię to dla dziewczynki nie!!!
Może to i dobrze. I będzie jednak Facet. Zobaczymy.

Mamo weronki, nie przjmuj się, jak masz ochotę na płacz to lepiej sobie ulżyj. Mi pomaga. Poryczę i trochę lżej na duszy...I świat weselszy...

Justyna, jak mój maluch nie kopie jak mąż przyłoży rękę to on zapuka w brzuszek i wtedy jest natychmiasowa reakcja... Może też niech spróbuje zapukać lub pofalować brzuszkiem...

Martica - ładne imię Lena. A Igor jest już bardzo powszechny...Przynajmniej tu w moich stronach...

reklama
Qrczę, moje dziecię ma 39,6 stopni gorączki. Masakra. Bidulka się męczy. Dostała już paracetamol i antybiotyk. Śpi. Ciężka noc mnie czeka.
Ja z resztą też dostałam od gina antybiotyk...

Boże, dziwczyny, życzę Wam, aby wasze dzieciaczki, przede wszystkim urodziły się zdrowe i nigdy nie chorowały.
Nie ma nic gorszego niż chore dziecko, cierpienie na jego buźce, które jeszcze nie rozumie co się z nim dzieje...

czesc kobitki
Słowiczku jak tam twoja mała spadla jej gorączka? mam na dzieje ze tak i ze od dzisiaj mała bedzie juz zdrowiec czego wam obu zycze :) , przez tą kopnietą pogode dzieciaczki chorują ,moja dopiero co miała zapalenie tchawicy i na razie sie trzyma niestety wszystkie musimy przez to przejsc.

wybieram sie dzisiaj do fryzjera zrobic sobie balejaz ponoc nie powinno sie farbowac włosow w ciązy ale raz chyba nie zaszkodzi :)i przynajmniej odpoczne od swojej małej własnie przed chwilą skonczylam sie z nia kłócic o to zeby zjadła sniadanie koszmar :(
kasia

Hej !!
Małej spadła gorączka a wczoraj dołączyła jeszcze wysypka. Po kontakcie telefonicznym z naszym pediatrą okazało się ,że to może być szkarlatyna. No ale dzisiaj wysypki nie ma. Może już będzie lepiej.

Co do fryzjera ja chodzę regularnie i robię odrosty przy balejażu. Nie ma żadnych przeciwwskazań. Najważniejsze dobre samopoczucie przyszłej mamusi. Jak ładnie wyglądasz to od razu lepiej się czujesz.
W pirwszej ciązy chodziłam i w drugiej też chodzę i nic nie jest. A to, że się nie powinno, to jakiś przesąd i kompletna bzdura.

Pozdrawiam

Słowiczku, ja miałam szkarlatyne i wysypka utrzymuje sie znacznie dłużej niz jeden dzien, więc to pewnie na szczęście nie było to. :)
Mój syn ma w srode operacje wycięcia trzeciego migdała. W poniedziałek ide do panie chirurg z "łapówą", może uda sie go szybciej wypisac. Niestety, w Białymstoku nie ma dziecięcej chirurgii jednego dnia i trzeba to robic w szpitalu panstwowym :mad: Choc na warunki w DSK nie moge nazekac, to wolała bym zeby jak najszybciej w domku sie znalazł. Mąż bierze urlop i będzie z nim w nocy na krzesełku koczował.

Oj, z tymi naszymi dzieciaczkami...
Żużaczku trzymaj się jakoś. Niestety czasem trzeba dać w łapę, żeby dostać to, co się chce... Przykre ale taka nasza rzeczywistość. Choć sama jeszcze nigdy łapówki nie wręczałam, ale praktycznie za wszystko się płaci w państwowych szpitalach. Wychodzi więc na jedno...

Cześć dziewczyny! Właśnie wróciłam z pseudo wakacji i nadrabiam Boomowe zaległości w czytaniu i oglądaniu. Trzymam kciuki za wasze małe chorowitki - chyba noce są najgorsze? A Twój Gabiszonek Słowiczku śłodziutki. Zużaczku a Bogula to będzie miał tą operacje w narkozie czy w znieczuleniu? Koleżanki syn miał w znieczuleniu właśnie tak w ciągu 1 dnia i powiem Ci, że strasznie to zniósł. :-[

Bogucha będzie miał w narkozie, nie wyobrazam sobie jak mozna zrobic małemu dziecku taki zabieg pod znieczuleniem miejscowym?????
Mojej kolezanki dizeciaczek miał tez pod narkoza i juz wieczorem do domu poszli

Przepraszam, że przekręciłam imie Twojego synka! Jak mi Anka opowiadała jak to wyglądało to powiem szczerze, że sama bym miała uraz a u nas w szpitalu się nie usypia dzieci. Raczej stosują barbarzyńskie metody. Niema znieczulenia zzo przy porodzie (tylko do cc) nawet jak czyszczą po poronieniu to zdarza się, że tylko w miejscowym. Ból podobno makabryczny. Brrrrr

reklama
TO FAKTYCZNIE ... TRZECI SWIAT. A GDZIE JEST TAK RÓZOWO?? U nas wszystkie zabiegi w DSK sa robione pod narkozą, zeby maluch sie nie denerwował, dla dorosłych wycinanie migdalków tez pod narkozą - dowiadywałam się niedawno. Znieczulenie przy porodzie - jak tylko chcesz (odpłatne).

Do góry