reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Anks moja Marysia te ma tak sapke i nie ma kataru. To moze byc objawem alergii skoro u malej jest rowniez szorstka skorka. Ale moze na poczatek sprobowac kompieli w krochmalu albo oliwce czy oliatum.
Cos zrobilam z klawiatura i nie wiem gdzie sa polskie znaki i oczywiscie z zamienione z y. Chyba musze zrestartowac komputer :(

Slowiczku pomysl super, Domicela   samo zycie bardzo mi sie podoba.

reklama
Dobra, wątek założony.
Słuchajcie, przez tę chorobę nie słyszę na jedno ucho (zatkało się na amen), ale też kompletnie straciłam węch. Śmiesznie, bo nie czuję, jak Marek uwali kupala. Mój mąż czuje w drugim końcu pokoju, Maras ryczy, a ja się zastanawiam dlaczego, bo JA NIC NIE CZUJĘ. I jedzenie jakieś takie bez smaku. Kawa czy herbata - tylko czuję, że mokre. Żadnej przyjemności :(

serdeczne dzieki za zyczonka!

Słuchajcie, sucha skóra nie musi być na 100% od alergii ale jak do tego dochodza krostki i jeszcze ulewanie to najprawdopodobniej uczulenie. jesli tylko na buzi to może być nawet od jakiegos wlókna z waszej bluzeczki. trzeba pamietac, ze dzieci moga się uczulić w kazdym momencie zycia (czasem nawet dorosli dopiero) wiec co najpierw nie uczulało, moze zacząc szkodzić np. w 5miesiacu. Szorstka skórka (tak jakby liszaj) to naczelny objaw alergii na białko mleka krowiego. Objawy moa się utrzymywac do tygodnia-dwóch po odstawieniu alergenu.

dziewczyny Majka tez miala szorstka skórke szczególnie na łokciach i pod kolankami, wcieralam jej kilka razy dziennie krem bambino i przestalam myc mydlem (tylko pupcie jej mydłem myje i włoski szamponem), zaczne kapac tez w krochmalu, ale skorka juz jest ok, wyvczytalam zeby nie myc mydlem codziennie i pomogło

hej !!!
ale mnie dziś moje dziewcze zaskoczyło, drugą noc juz śpi jak nie wiem , o 24 ja ją biore na spaniu do karmionka a ona kima dalej i je potem sie budzi dopiero po 8. Mam nadzieje ze jej  tak zostanie !!
A my dzis na finiszu jutro ostatni zastrzyk  :) ale sie ciesze bo az serce mi ściska jak widze jak ją boli !!! ale dzis dzielna była i nawet nalepke dostała  ;D od pani piguły  ;D

A my homeopatie nie stosujemy na własną ręke, mamy pania pediatre co leczy równiez tymi homeopatycznymi, o tym Euphorbium przeczytałam w gazecie dla dzieci i zapytałam jeszcze lekarke !! Moja tez ma tą cholerną sapke i nic nie pomaga tylko ciągle bidula męczy sie z tym noskiem

gaga my myjemy mydełkiem raz na 3 dni a tak cały czas w oliatumie

sapka moze być tez wynikiem wazkich przewodów nosowych. jak dzidzia wyrosnie i będzie nosek większy to przejdzie. Bogucha tak miał. Lekarka mnie pocieszyła - Co się pani martwi, bedzie mial sliczny zgrabny nos. No i ma ;D

reklama
Do góry