reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Żużaczku - budziaki dla Witka :-* :-* :-* :-* :-*

Co do mycia mydlem to nam w szkole rodzenia też mówili, że spokojnie mydłem raz na 2 dni można. My myjemy w oliatum a pamiętam, że gdzieś na forum gazetowym były porady jakim tańszym produktem zastąpić oliatum.

Z tymi alergiami to jest jakiś koszmar. U mojego brata alergia na ryby i konserwanty objawiła się jak miał 20 lat ::). Ale po roku niejedzenia powyżej wymienionych alergia ustąpiła.

Czytam i dalej dopisuję:
Żużaczku to mnie pocieszyłaś z tą sapką, a mój mąż się na pewno ucieszy bo on ma jego zdaniem duuuży nos i bał się aby mała takiego nie miała :laugh:.

reklama
My również przesyłamy na te 5 miesięcy Żużaczkowemy Wiktorkowi - wszystkiego naj naj !!!!

Ja nawet w jakims programie słyszałam ze dobrze jest nie stosowac mydła u dzieci az do 6 miesięcy ale jak moja kupsko walnie to bez mydła ani rusz  ;) Ale staram sie tylko pupine i co jakis czas całe ciałko myc ale jak mój męzuś ją kąpie to kazdą fałdke i ze dwa razy mydłem potraktuje - no cóz taki czyścioszek  ;)

a propos ten wątek powinien sie nazywać Żużaczek radzi ;) (bez zadnych uszczypliwości :laugh: )

Do życzeń dla Wituchy dołączają się słowiczki.

Wiecie co, moja Gaba tak obserwuje co ten Łukasz wyprawia i tak:
- podbiera mu smoczka, pociąga i oddaje
- jak on nogi wkłada do buzi ( a przynajmniej próbuje bo ma króciutkie) to ona właśnie teraz siedzi i śsie paluchy od nogi
- podpija z butli Łukasza
- jak kładę Łukasza na brzuchu to ona też
- bawi się jego grzechotkami.
Normalnie nieraz padam ze śmiechu

A może by tak stworzyć nasz kalendarz?????Akurat jest początek roku i być może ze wszystkim zdążymy?? Urodzinki, imieninki??? Miło chyba będzie. Co Wy na to???
W wolnej chwili mogę się tym zająć.

no Słowiczku fajny pomysł !!!!

a Goga kiedyś obiecała zrobic mapę i zaznaczyc nasze miejsca pobytu tez fajne by było !!!
ja bym mogła to zrobic tylko nie mam na kompie mapy Polski, jak Goga nie masz kiedy tego robic a masz taką mapke to podeślij mi i moze to uda sie zrobic CO ??

za kalendarzem jestem za :) mogę pomóc :)

my używamy mydełko nivea baby hypoalergiczne, a oilatum to czasami emulsje do kąpieli, ale według mnie i tak najlepszy jest zwykły krochmal,, Majka po nim ma super ekstra skórkę

reklama
Fajną rzeczą do mycia zamiast mydełka jest z Nivea - hipoalergiczny żel do mycia ciała i włosów. Polecam, naprawdę fajna rzecz. Ja wogólę nie myję moich dziewczyn mydełkiem. U Ani po 3 miesiącach stosowania okazało się, że ma uczulenie na większość kosmetyków Nivea, tylko na ten żel nie. I teraz myję ją tym żelem, albo emulsją do kąpieli oilatum lub balneum hermal.

Ja też jestem za kalendarzem:) , ale nie pomogę bo nie umiem robic takich super rzeczy ja Wy:(

Do góry