reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Mailen, mój Łukasz musiał wypróbować 6 rodzajów smoczków aż za siódmym razem zaskoczył o co chodzi. Może spróbuj innego rodzaju smoka...

Dzięki dziewczyny za wsparcie.
A widmo kolejnej przeprowadzki coraz bliżej. Jak się uda to już w marcu....

A wakacje..., chciałabym wyjechać do Francji, zobaczymy jak to będzie. Ostatnie nasze wojaże to Węgry - Balaton.
A jak się nie uda za granicę to ciągnie nas na Mazury...

reklama
Dziewczyny ja do Was gościnnie z lipca zaglądam, postanowiłam napisać bo zauważyłam, że niektóre macie problemy z kupciami dzieciaczków :( U nas tez jest ten sam problem.
Robiłam badania na posiew kału na salmonellę i shigellę- oba ujemne i badanie ogólne kału, wszystko oki tylko wyszły liczne kwasy tłuszczowe- nie wiem co to może znaczyć? No i morfologia wyszła w normie. Zastanawiam się skąd ten śluz i pasemka krwi w kupie? Na ciele młoda nie ma żadnej wysypki ani suchej skóry, oprócz buziaka, na nosie i brodzie ma taka jakby drobniutką kaszkę, część krostek jest czerwona a część blada.
Dziś mija piaty dzień jak odstawiłam zupełnie nabiał. Karmię piersią i od początku tego roku wprowadzam powoli jakieś nowości typu marchewka solo, marchewka z jabłkiem i od 3 dni nowośc- jabłka z bananem.
Ciężko mi teraz powiedzieć czy dalej jest krew w kupci bo po marchewce zmieniła swoją konsystencję i zabarwienie.
No i podaję lacidofil chyba już 15 dni.
gaga czy w Twoim przypadku masz tylko przejść na dietę czy może podajesz coś Majci?
Czy może którąś z Was lekarze straszyli nietolerancją laktozy? a może macie jakaś wiedzę na ten temat? będę wdzięczna za pomoc.

no my tez nad morze chcemy tzn ja chce bo mój mężulek to jakiś pracocholik kurde i cos smeci ze on nad morze nie chce, jak coś to najwyżej sama z Liwią pojade z moją siostrą albo znajomymi !!! My na szczęscie mamy klime w aucie!  Moze sie zorganizujemy juz tu kiedyś była taka propozycja zeby w wakacje sie spotkać !! na chorwacje albo gdzie indziej zagranice boje sie z małą jechać bo w razie czego nie dogadam sie z nikim !! No to co sierpniówki moze morze bedzie naszym miejscem spotkania ??

a my tez nad morze sie wybieramy v :D, pod koniec czerwca, do Gdyni Orlowoo, polecam pieknie jest, wkleje pare zdjec, a jak sie uda i bedzie kasa to we wrzesniu do Wloch do Merano, tym razem gory :)

e- mamo pewnie dziewuszki już sie nabijaja, ze znowu ja sie wypowiem w kwestii alegrii ;D
krew w kupce w 99% powodowana jest alergia. A bierze sie to z tad, ze takie krostki i zaeczerwienienia jakie sa na skorce, to sa tez na jelitkach. Bardzo duzo dzieci ma alergie na banany. może to od tego. Nie wiem na jakiej jestes diecie, czasem coś zupełnie banalnego może powodowac uczulenie. Lacidofil nie pomoze jesli maluszek bedzie dostawał alergen. Co do laktozy czyli cukru mlekowego, Witek miał cos takiego w 2 miesiącu. Przez połtora miesiaca byłam na diecie bezcukrowej co oznacza zero owoców, wazywa tylko w minimalnych ilosciach (kartodelki najwyzej dwa dziennie), nietolerancja laktozy najczesciej jest tylko chwilowa i gdy system trawienny dziecka dojżeje, to sama przechodzi. Przy tej nietolerancji wazne jest karmienie maluszka do końca z jednej cycy bo na poczatku mleczko jest bardzo bogate w laktoze i czeste zmienianie piersi przy karmieniu powoduje to, ze maluszek zjada duzo tego pierwszego. Aha. objawami nietolerancji laktozy sa mocne burczenia w brzuszku, bolesne wzdecia i gazy. UUUf... to sie wypowiedzialam ;)

To może naprawde sie spotkami nad morzem?????

e-mamo Majka ma bakterię e-coli, a to ponoć częste, ja jej daję kaszkę i dzis dałąm marchewke żeby ją zatwardziło, ale na razie nic to nie dało, a kaszkę je ryżową solo, na razie lekarz myślał że to grypa żółądkowa, ale okazało się to trzydniówką, dietę sama zaczęłąm od dziś bo może to cos z mojego jedzonka, w środę idę do lekarza i zobaczymy co powie
a czy lakcid to to samo co lakcidofil???

mnie też ciągnie na mazury w tym roku, ale to zależy od tego czy znajdę pracę, a poza tym my nie mamy autka więc czeka nas pociąg, chyba że ze znajomymi się jakoś zabierzemy

lakcid, lacidofil, trilac itp to mniej wiecej to samo moga sie troche roznic szczepami bakterii kwasu mlekowego np. w lacidofilu o ile dobrze pamietam sa dwa a w trilacu trzy, ale dzialanie podobne

zuzaczku a z ciebie nikt się nie nabija, ja tam sobie cenię twoje rady,

teraz jestem trochę przerażona, boje się że coś poważnego z tymi kupkami :( skończyła brać Nifuroksazyd i zero poprawy, daję dwa razy dziennie lakcid i nic, zobaczymy może moja dieta pomoże, oby bo już nie wiem co robić.........

gaga nie bój zaby. Nofuroksazyd jest od zatrucia i na kupki nic nie pomoze a nawet może zaszkodzic bo wysciółke jelit narusza.. Lekarze debile glupoty przypisuja. Spróbuj ten lakcid ale najbardziej to dieta pomoze, tylko trzeba troche poczekac. Zobacz jak będzie w piatek. moim zdaniem powinno byc o wiele lepiej. I podawala bym kaszke ryzową... taka kombinacja super sie sprawdzila u Witka.

reklama
a to nosorozec którego narysował Bogucha dzis w szkole
dsc017941xg.jpg

Do góry