reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

hej
naprodukowałyście usmialam się dzisiaj dopiero bo wczoraj ogladalismy z meżem film" król rzeki " ale ***** jakich mało nie polecam chyba reżyser musiał nakręcić 90 minut filmu i ciągnął jak flaki ::) :p
Goga zdrowiej bo ja od listopada dobrze nie moge dojść do siebie po 2 antybiotykach jeszcze mam kaszel i chrypkę i zrąbaną wątrobę
Julka dzisiaj nawet zjadła ładnie i jestem szczęśliwa polecam dynię z ziemniakami Hippa i gruszki Wiliamsa ,jak jakiś dzieciaczek nie chce robić kupki np po kaszce, wystarczy 1/3 słoiczka i się nie męczy.
Ja tu z wami piszę a młoda chechlusia marudzi pod karuzelą ide ją wziąsć czy Wam tez siada kręgosłup? ja przed ciążą chodziłam na pilates i nie miałam żadnych problemow a teraz to stara babcia.....

reklama
Bajka jest,...... BraK MI SLÓW!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Witek tak dzis kaszke pożerał, ze dawalm mu juz kopiaste łyzeczki, bo krzyczał jak było za wolno....jejku... a cyca z łachy mlasnie w dzień.
domicela mój kręgosłup chyba wyjdzie i pójdzie.... :mad: A na dobre kupkanie to te gruszki dajesz?

gaga to juz masz spokój z trzydniówką, bo na to tylko raz maluszki chorują... ;D

Jest 13 a ja jestem już wykończona. Mała się wydzierała, no może piszczała ale strasznie głośno i wysoko. Wreszcie udało mi się ją uśpić. Spała 20 minut i obudziła się z płaczem. Może jeszcze raz zaśnie.
U nas też są takie 2-3 godzinne cykle. Ale to jak śpi rano zależy od tego o której się obudzi. Jak ok 8 to je, trochę się pobawi i godzinę później zazwyczaj śpi dalej, a jak ok 9 to dopiero po 2 - 3 godzinach. W ogóle coś jej się porobiło bo od jakiegoś czasu muszę ją usypiać w pełnym tego słowa znaczeniu, tj kładę się z nią i jak nie smoczek to pierś, wcześniej może dobrze nie było ale na pewno było znacznie lepiej. dzisiaj z małą zostaje teściowa to jej przecież trudno będzie zastosować moją metodę.
W ogóle jestem dzisiaj zła bo idziemy na jakiś bal, na który nie zabardzo chcę iść a co z tym związane to muszę się wystroić a ja tego nieznoszę. Dom wczoraj był czyściutki dzisiaj jak po huraganie.
Mała jednak nie śpi i nadodatek muszę ją przebrać. JA CHCĘ WAKACJI!!!!!!!

justyna pisze:
A Wasze dzidzie to o stałych porach mają te drzemki bo Liwia jak jej sie podoba raz o 11 raz o 14 czasem wstaje po 10 a czasem o 8 !!! Wieczorem tez raz zasypia po 20 raz po 23

Majka to raczej stałe pory, tak plus minus jakies 30min zależy o której wstanie i czy jesteśmy na spacerze, ale pory raczej stałe

agata tylko spokój nas może uratowac ;D a ząbkowanie jeszcze przed nami ;) aż strach pomyśleć, Majka ma jazdy od kilku dni w nocy że wpada w ryk, i jak na mój gust nic jej się nie dzieję, bo wystarczy przytulić dać buziaczka i cyca i jest ok, ale zawsze ryk między 2-3

jak my chodziłysmy na spacer to tez te drzemki bardziej unormowane były bo łatwiej jej było w wózku zasnąć a teraz w domu wszystko ją rozprasza !!

Łeb mi pęka tak mi dała popalić bo darła sie niemiłosiernie i nie zdązyłam nic nawet zrobic bo po 30 min sie obudziła. Teraz lezy na macie i przezywa, męza wezwałam na pomoc niech sie zajmie dzieckiem bo ja nie mam siły wszystko mnie boli i chyba sie rozłorze :mad:

Liwcia czasem z płaczem takim jakby rykiem sie przebudzi to wystarczy ją po głowie pogłaskać i śpi dalej, tak to wygląda jakby jej sie coś śniło!

Agata806 ja tez tak mam ,ze muszę usypiać cycus albo smoczek i jak juz spi t odkladam i jest ryk ,ale już od tego momentu wyrodna matka jestem bo głaszczę po głowie zostawiam pomarudzi chwile i zaśnie , inaczej w przyszłości to by mi wlazła na łeb.I tak uważam ,że juz jest rozpieszczona i ma swój charakterek , niedługo idę na operacje i nie wiem jak mój mąż sobie z nią poradzi???????????
Gaga masz już z głowy trzydniówkę ponoć większość dzieci na to choruję prędzej czy później..
Ide robić nalesniki.......

a ja Witka nosze i przytulam ile dam rady. I nic nie wskazuje na to, zeby sie tym rozpieszczał. Np. od niedawna sam zasypia w łózeczku, wczesniej nie chciał. a z tymi rykami nocnymi to jest dokladnie jak u Ciebiegaga między 2 a 3 nagle ryk a potem znowu spokój. Myslę, ze to naszym maluchom zaczynaja się śnic sny a nie potrafia jeszcze odróznic snu od jawy.

reklama
Do góry