uf... no przeczytałam
słowiczku tak.. a takie białe lub przezroczyste to infekcja wirusowa. A nie lepiej Łukaszka przyzwyczajac od razu do niekapka?? Witek je tylko łyżeczka, ale bardzo ładnie i czysto.
Termometr tez mamy na podczerwien, taki do mierzenia w uchu.
gaga nam po lakcidzie slicznie sie kupki unormowały a co do temp. to zawsze rosnie w nocy. Trzymajcie się dzielnie dziewczyny!!... Płytki chyba juz na poczcie kwicza.
Co do jadłospisu maluszka to powoli go rozwijam. Młody je juz kaszke ryzowa z jabłkiem, marchewke z jabłkiem (i kombinacje tych dwóch potraw). Kupiłam mu marchewke z kukurydza, zobaczymy jak pójdzie. Ogólnie woli nowosci od cyca. lekarz powiedziała, ze jesli tak je to może w dzien juz mu mleczko nie wystarcza. I to chyba prawda.... dzis na szczepieniu sie wazylismy - 8.7kg. ;D ;D. Główka slicznie rośnie wiec mam się nie przejmowac ciemiaczkiem.
Soczków dalej nie podaje, bo po soczkach Witek miał bóle brzuszka a po przecierach nie. nie wiem czemu ale sprawdziłam i to napewno po soczkach.
Zielone kupki sa norma przy wprowadzaniu nowosci i jesli sa bez sluzu i bez krwi to nic zlego się nie dzieje.
Tak czytam o naszym ogólnym linieniu i widze, że bez wzgledu jakie witamyny zremy to i tak łysiejemy ;D ;D. Na hormony nie ma siły
Kupony z pampersów to ja miałam. Ale zadna z was nie napisała ze chce i oddałam znajomej
Zepterem maluszki naswietlałam i to nie zadne exsperymenty tylko bardzo dobra sprawa. Wczesniej lampe brałam od tesciowej a jak sie urodził Witek to kupilismy własna.
Co do proporcji głowy i klatki piersiowej - ponoc powinno byc tak samo (taki sam wymiar) ale przeciez jak maluszek jest chudszy to ma mniej w klacie. Niedobrze jest gdy ma klate wieksza od główki, bo to znaczy ze czaszka się za wolno rozwija.
Dzis kupilismy kojec BREVI. Taki jak wczesniej dawałam link z allegro. Na allegro kosztował 199zł + przesyłka 21zł a my kupilismy za 190zł.