reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

reklama
Ja zawsze mierzę temperaturkę w pupie. I faktycznie trzeba odjąć 5 kresek. A mierzę tak, bo nie mam innego termometru. Będę musiała namówić mężowego na ten wydatek.
Co polecacie? Marta już pokazała, fajny i chyba drogi?????

Gaga, najlepiej podawać dwa razy dziennie. Po jednej kapsułce. Ja zawsze dawałam Gabie i teraz Łukaszowi lacidofil. Lekarz mówił mi, że zawiera więcej tych dobrych bakterii. A poza tym, zawsze podaję jak biorą jakieś leki, nie tylko przy antybiotyku, a po kuracji jeszcze z tydzień...

A, jeszcze odnośnie gili ( :D) kiedyś baba na oddziale dziecięcym mówiła, że żółtawo-zielonkawe świadczą o stanie bakteryjnym. ( to tak na marginesie)

uf... no przeczytałam

słowiczku tak.. a takie białe lub przezroczyste to infekcja wirusowa. A nie lepiej Łukaszka przyzwyczajac od razu do niekapka?? Witek je tylko łyżeczka, ale bardzo ładnie i czysto.
Termometr tez mamy na podczerwien, taki do mierzenia w uchu.
gaga nam po lakcidzie slicznie sie kupki unormowały a co do temp. to zawsze rosnie w nocy. Trzymajcie się dzielnie dziewczyny!!... Płytki chyba juz na poczcie kwicza.

Co do jadłospisu maluszka to powoli go rozwijam. Młody je juz kaszke ryzowa z jabłkiem, marchewke z jabłkiem (i kombinacje tych dwóch potraw). Kupiłam mu marchewke z kukurydza, zobaczymy jak pójdzie. Ogólnie woli nowosci od cyca. lekarz powiedziała, ze jesli tak je to może w dzien juz mu mleczko nie wystarcza. I to chyba prawda.... dzis na szczepieniu sie wazylismy - 8.7kg. ;D ;D. Główka slicznie rośnie wiec mam się nie przejmowac ciemiaczkiem.

Soczków dalej nie podaje, bo po soczkach Witek miał bóle brzuszka a po przecierach nie. nie wiem czemu ale sprawdziłam i to napewno po soczkach.

Zielone kupki sa norma przy wprowadzaniu nowosci i jesli sa bez sluzu i bez krwi to nic zlego się nie dzieje.

Tak czytam o naszym ogólnym linieniu i widze, że bez wzgledu jakie witamyny zremy to i tak łysiejemy ;D ;D. Na hormony nie ma siły

Kupony z pampersów to ja miałam. Ale zadna z was nie napisała ze chce i oddałam znajomej :(

Zepterem maluszki naswietlałam i to nie zadne exsperymenty tylko bardzo dobra sprawa. Wczesniej lampe brałam od tesciowej a jak sie urodził Witek to kupilismy własna.

Co do proporcji głowy i klatki piersiowej - ponoc powinno byc tak samo (taki sam wymiar) ale przeciez jak maluszek jest chudszy to ma mniej w klacie. Niedobrze jest gdy ma klate wieksza od główki, bo to znaczy ze czaszka się za wolno rozwija.

Dzis kupilismy kojec BREVI. Taki jak wczesniej dawałam link z allegro. Na allegro kosztował 199zł + przesyłka 21zł a my kupilismy za 190zł.

ratuuuuuuuuuuuunku
nie ma siły podać jej lekarstw, w nurofenie była taka szczykawka, to z rykiem jej podałam nurofen, wapno i pół syropu i tak wyżygała że szopka, strasznie pawia puściła wielkiego, lakcidu za żadne skarby nie mogę jej podać bo bardzo płynny i od razy bokiem leci, ma biegunke i boję się że się odwodni, ałbo je a o dodatkowym piciu chyba mogę zapomnieć, nie wiem co robic po prostu nie wiem,
może dam spokój z lakcidem, nie bierze antybiotyku, a już nie mam siły podawać tego,
w kółko piszczy, mam dość i nie nadaję się do tej roli, po prostu jestem dupa i tyle

....zakochana bez pamięci w Majeczce ;D ;D. Gaga, przestan mnie rozsmieszac. KAZDY BY ZWATPIL!! Ja jestem mama o 8 lat dłuzej od Ciebie a czesto sama watpię we wszystko. Spoko wodza! jestes wspaniała mamusia bo sie przejmujesz.

A eferalgan w czopkach? Jak idzie? W temp. pomagaja tez chłodne kapiele i zawijanie w mokry ręcznik - zawijasz w mokry recznik, a potem w przescieradło i koc.
Wymioty baaardzo czesto sa przy anginie. Wymioty, biegunka, ból brzuszka. Bogucha tez tak ma , do dzisiaj nawet. Ile kupek robi dziennie?
Moze uda Ci sie podać jej wode z glukozą? A p. goraczkowe podawaj dopiero jak będzie 39. To tylko tak strasznie wyglada. U małych dzieci własciewie temp zaczyna sie dopiero od 38-miu a nie od 37 jak u dorosłych. USZY DO GÓRY!!

zuzaczku kochana jesteś
ona chyba pawia puściłą po tych lekach, a eferalgan w czopkach idzie a jak z wielką sraką po 2 minutach, normalnie mam dość, z butli jej nie przekonam do picia, niech chociaż cyca doi to będzie dobrze, z gorączka jakoś damy radę, bo udaję się ją zbijać jakoś jej podałam w końcu nurofen, nie wyżygałą, za jakieś 30min podam wapno, pote,m po kolejnych 30 syrop, jak wyżyga to jedno a nie wszystko

Gaga trzymaj sie !! Liwcia właśnie po syropkach pawia puszczała dalej niz widzi, ale u nas akurat to jest dobry objaw bo ma flegmy kupe i w ten sposób umie jej sie pozbyć !! Popatrz na Majeczke i zaraz wybij sobie z głowy że jesteś dupa dla niej jesteś nie dupa tylko najlepsza mam pod słońcem. Ja tez czasem mam ochote kopnąc sie w dupsko ale zaraz popatrze na ten dziobek uśmiechnięty...... takze wiesz będzie dobrze
Żuzaczku no ja ją zaraz naświetle bo nawet w internecie wyszukałam taką tabele na co i gdzie dzieci mozna naświetlać.

Dzis po kontroli lekarka stwierdziła ze jest lepiej ale cały cykl 10ciu zastrzyków musi dostac, no i zebym sie nie przejmowała brakiem gorączki bo niektóre dzieci bezgorączkowo przechodzą choroby ??? Anda a Oliwcia jak miała to zapalenie oskrzeli to nie gorączkowała ?

Gaga, trzymaj się. Głowa do góry. Będzie dobrze. Jutro rano się obudzicie a Majci już będzie dużo lepiej:) I Pamiętaj: DLA MAJCI ZAWSZE JESTES I BEDZIESZ NAJLEPSZĄ MAMĄ!!!!!!!!!!!!!!

reklama
kurcze mnie tez coś łupie :mad: jeszcze brakuje zebym ja sie rozłożyła !
Mężuś mi powiedziął ze dla mnie to by była chyba tragedia jakby mi internet siadł i na bb nie mogłabym wejść :) no i faktycznie bo kogo mogłabym sie poradzić i kto by mnie tak pocieszał, ciesze sie ze tu rok temu trafiłam! Duzo dziewczyn wsiąkło gdzieś i pewnie duzo tu sie ukrywa ;) a propo a gdzie nam sie Goga straciła ??

Liwcora to ja samej w łózeczku nie moge na dłuzej zostawić bo tak wygina sie ze co chwile nogi wsadza miedzy szczeble ::) a za chwile zaczną nasze dzieciaczki raczkowac i oczy trzeba bedzie mieć wszędzie ::)

Liwia na widok łyżeczki to buźke tak zaciśnie ze trzeba cyrkować zeby udało jej wsadzić do buźki no i zeby nie wypluła. Zaraz jej sie kojarzy z lekarstwami i koniec teraz nawet przecierków nie chce ::) nie jest łatwo dzieci mieć ;D ale mam juz kilka patentów na nią !!

Do góry