reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Ku pokrzepieniu serc

Autentyczne ogłoszenia z gazety!!

"My nie drzemy Twoich ubrań w pralce - robimy to ręcznie"

"Zatrudnię męzczyzne do byka który nie pali i nie pije"

"Zatrudnimy handlowca w fabryce dynamitu z zamilowaniem dalekich podrózy"

"Na sprzedaz pies. Je wszystko, lubi dzieci"

"Tanio i duzy wybór. Po co masz jechac daleko i dac sie oszukac? Przyjedź do nas!"

"Mężczyzna szuka pracy. Uczciwy i niewybredny. Weźmie wszystko"

reklama
Jezeli na wychowawczym pobiera sie zasilek, nie mozna podjac ZADNEJ pracy zarobkowej, nawet jesli nie koliduje ona z osobistym sprawowaniem opieki nad dzieckiem. Bede cholernie atrakcyjna na rynku pracy po tych latach nicnierobienia...

Monika, anecik - kurcze współczuję i trzymam kciuki. Pewnie z czasem wszystko będzie dobrze tylko dlaczego to musi teraz tyle kosztować ??? Monika ciekawa jestem czy szefowa to kobieta, te są najlepsze, dzieci odchowane albo już nie takie malutkie i jakby amnezję miały, pomroczność jasna normalnie :p.
Ja pracuję w urzędzie i myślałam, że z powrotem nie będzie problemów ale wybory i nowe porządki zachwiały moją pewność. Ja nie muszę wracać na swoje stanowisko (choćciaż chciałabym) byle by mi pensji nie obcieli. Pracę mam ciekawą tylko szefową okropną, nie raz płakałam w pracy i chciałam odchodzić :p. Zobaczymy. Jak szukałam pracy po studiach to na jednej rozmowie facet zapytał się jak zamierzam pogodzić wychowanie dziecka (o którym nawet wtedy nie myślałam) z pracą. Już chciałam mu powiedzieć, że tak jak jego żona ale ugryzłam się w język.
A co do polityki prorodzinnej. Ja mieszkam w dzielnicy gdzie jest masa małych dzieci, bo to są nowe osiedla, zamieszkane głównie przez młode małżeństwa i z przedszkoli państwowych mam do wyboru ... jedno, a przedszkla prywante na każdym rogu, bo przecież gdzieś te dzieciaki muszą się podziać. Nie słyszałam aby miały miały być organizowane następne państwowe przedszkola bo przecież teraz mało dzieci się rodzi :p.

Słowiczku - PODZIWIAM, PODZIWIAM I JESZCZE RAZ PODZIWIAM, ja bardzo krótko miałam taki okres, że spałam po 3- 4 godizny na dobę i Darek dawał mi małą do karmienia i szedł spać a ja budziłam się po jakimś czasie i też nie pamiętałam czy mała zjadła czy nie, nawet nie pamiętałam czy odłożyłam małą do łóżeczka i szukałam jej u siebie. Ale to było krótko a nerwy mi puszczały że hej, więc na prawdę Cię podziwiam!!!!!

gaga mój suwaczek totalnie zaginał w boju. Daj mi stronke ze swoim to sobie takie zrobię. Próbowalam wchodzic w ten adres który jest na suwaczku ale ni....h... ;D

reklama
Monia, trzymaj się i nie poddawaj, jesteśmy z Tobą, pamiętaj o tym.

Goga, Ty serio mówisz, że jak się pobiera zasiłek wychowawczy to nie można dorabiać, jak słyszałam, że można tylko określoną kwotę??

Słowiczku, współczuję Ci, naprawdę. Ja też czasami mam dosyć.

Do góry