reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

reklama
Ale naklikałyście ;).
Ja powolutku zaczynam zastanawiać się nad 2 dzieciątkiem ale najwcześniej za 2 lata, bo byśmy chyba musieli się wyprowadzić na wycieraczkę, ale nic poczekamy.
Co do różnicy wieku to ja mam brata 2 lata młodszego i siostrę o 10 lat. Z bratem bywało różnie, on zawsze chodził swoimi drogami a ja musiałam być ta odpowiedzialna i z tego powodu na początek chciałam chłopca ;). Biliśmy się okropnie. Jakiejś różnicy wieku nigdy specjlanie nie odczuwałam. Z siostrą przechodziłam różne okresy, od opieki poprzez niechęć do zabawy po pilnowanie na wycieczce to teatru i ostatnio kupowaniu kreacji na studniówkę. Ale to brat miał zawsze z nią lepszy kontakt, chyba są bardziej do siebie podobni. Teraz różnica wieku nie ma chyba już znaczenia, chociaż siostra wydaje mi się czasami nadal małą dziewczynką i czasami mam w stosunku do niej takie matczyne uczucia :).  Czasmi myślę, że nie różnica wieku  jest ważna (pewnie dla rodziców, głównie mam, ma to większe znaczenie) tylko wzajemne stosunki. Miałam przyjaciółę, dziewczyna w moim wieku, jej brat w wieku mojego i oni prawie zasze się kłócili  :p. Ja chwilami nienawidziłam brata ale takich akcji jak tam to chyba nie robiliśmy.

A my byliśmy dzisiaj u kolejnego pediatry, chyba ta pani doktor zostanie. Marysia waży 6500 ale nie wiem ile mierzy bo ta pani doktor mierzy dziecko jak skończy 6 miesięcy. Mam spróbować dietę dla alergików, tak zapobiegawczo bo moje rodzeństwo ma troszkę uczuleń. I miałam spróbować podać soczki a później zupki no i spróbowałam - na soczek jabłkowo - marchwiowy odruch wymiotny, spróbuję jeszcze samo jabłko ale obawiam się zbyt wodnistych kupek. Jak to nie to może dynia - chyba nie ma zbyt wyraźnego smaku :-[.
Ale pani doktor stwierdziła, że kataru to ona nie widzi ale takie gulgotanie w gardle to może być ślina ale też katar, który nie wypływa z noska tylko spływa do gardła ??? Ale kataru teraz nie ma.

A my dostaliśmy paczuszkę z HIPPa z soczkiem jabłkowym(to faworyt Oliwci- faktycznie przesłodki) i cały słoiczek jedzonka
+ kaszka. No i do tego łyżeczka. :DZ gerbera też przysłali ale tylko broszurkę, niech się wypchają. :(Przecież my- mamy to wszystko już wiemy ;D.Daliby na zachętę jakiś drobiażdżek. Niedługo skończą nam przysyłać te promocyjki. Z Arturem pamiętam, że chyba do pół roczku.A to takie miłe..... :laugh:

Zaraz pędzę na aerobik. Dobrze, że moja koleżanka mnie namawia, bo sama to mam słomiany zapał, tysiące powodów, aby nie iść. I zmnów przez 3 dni będę jęczała z bólu, jejku jejku. ;D
;D

a mnie pogięło, przeciążyłąm się tj. przedzwigałam się, niosłam małą w foteliku i trach, kręgosłupik nie wyrobił, lekarka dziś powiedziała jedno = oszczędzać się i nie dzwigać! , tylko jak ja mam to Roksanie wytłumaczyć ???
podjechaliśmy do Calineczki i kupujemy krzesełko do jedzenia http://calineczka.pl/sklep/product_info.php?products_id=3453
i fotelik do samochodu maxi cosi http://calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=36_49_291&products_id=378,
jak kupimy to razem to mam 10% zniżki
ale kaska niezła
Gaga to krzesełko to dzięki tobie, będzie mi lżej... w portfelu ;) ;D :-*

my też dostalismy zestawik z Hippa ale nic pozatym. Teraz czekamy na klocki z katalogu Pampersa. jesli ktoras z was zbiera kody to mam pare na zbyciu. Moge przesłac.

reklama
Cześć dziewczyny! Żyjemy! Mam mega doła :( :( :( :( :( :( i od kilku dni nie podchodze do kompa. Jak Arek mi powiedział, że na gg ktoś się o mnie martwi i teraz chyba Słowiczek dzwonił to sobie uświadomiłam, że nie wiecie co się dzieje. Zaraz przeczytam co pisałyście i napisze co u nas słychać. Ale kochane dziewczyny niepamiętam kiedy tak się poczułam jak dziś. Jesteście prawdziwymi przyjaciułkami :-* :-* :-*

Do góry