reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Monika bo my z Majcią się już martwić zaczynamy, co z Wami ???

wiecie co ja tak myślę o drugim dziecku, bo trochę to bym już chciała za niedługo, ale jak patrzę na Majcie to tak się zastanawiam, jak ja mogę kogoś jeszcze tak kochać jak ją, przecież ona jest jedyna, ale wiem że jak bym zobaczyła drugiego takiego szkrabka to bym pokochała, ale teraz to takie nierealne........

reklama
Gaga, ja ciągle czuję się rozdarta. Jak przytulam Michała, to wydaje mi się, że zaniedbuję Marka.Jak poświęcam czas Markowi, to myślę, że Michał jest poszkodowany. A potem wystarczy popatrzeć, jak Michał się wydurnia przed Markiem a mały śmieje się w glos... I wtedy wiesz, że starsze dziecko ma mniej Ciebie, ale ma za to jeszcze kogoś :) Ja już nie mogę się doczekać, jak oni razem będą się bawić.

Gaga, jeżeli chodzi o to czy można pokochać drugie dziecko tak samo jak pierwsze, to ja miałam ten problem jeszcze jak byłam w ciąży. Jak dowiedziałam się, że będę miała bliźniaki to nie mogłam sobie wyobrazić jak to będzie, czy bedę je potrafiła tak samo kochać. A teraz patrzę na te moje dwa szczęścia i wiem, że jestem w stanie je kochać tak samo mocno. Czasami mam tak jak Goga pisze, że trzymam na rękach Alicję i wydaję mi się, że Ani się smuci. Ale wiem, że tak nie jest bo obie kocham tak samo mocno i tak samo im to okazuję.

Mam pytanie do Was odnośnie wychowawczego. Mi przysługuje 36 miesięcy wychowawczego, ale nie chcę brać całości od razu. Czy mogę sobie wziąć teraz rok, a potem jeszcze raz rok, jeżeli będzie taka potrzeba?? Aha i jeszcze jedno czy wrazie gdyby trafiła mi się jakaś dobra praca to mogę wcześniej zrezygnować z wychowawczego?? Bo byłam dzisiaj w mopsie, ale tam oczywiście nic nie wiedzą.

Marta z wychowawczego można zrezygnować w każdej chwili ale chyba 30 dni wcześniej musisz napisać pisemko do pracodawcy o zamiarze powrotu do pracy. Można również wrócić na prośbę pracodawcy. Ja tak wróciłam będąc na wychowawczym z Gabą i będąc już w ciąży.

Hej dziewczyny!!!!

Widzę że tu poważne tematy są podejmowane ;)
Co do @ to ja już miałam jedną jakies 6-7 tyg po porodzie, ale jak zaczełam brać tabletki dla karmiących to nie mam znowu (i z tego co mi mowił lekarz to nic strasznego) ale ja i tak mam jakieś schizy ze jestem w ciązy....i tak jak Gaga miałam już iść po test bo co mnie brzuch za boli czy się źle poczuje to mi się wydaje że jestem w ciązy (a na razie bym tego nie chciala).Zawsze mi się marzyła dwójka dzieci oczywiscie chłopczyk i dziewczynka hihi z niedużą rożnica wieku 2-3 lata, ale teraz widze ze przy jednym jestem zmęczona i czasmi mam nie wyróbkę, więc zmieniłam plany na rożnicę wieku miedzy dziecmi na 5-7 lat ;D
Miedzy mną i moim bratem jest ponad 6 lat rożnicy i znam z własnego doświadczenia że to nie była najlepsza różnica bo praktycznie dopiero teraz jak juz jestesmy dorosli i mamy swoje rodziny to nie odczuwa sie tak tej roznicy wieku, ale jak bylismy dziecmi to raczej nie mielismy ze sobą wiele wspolnego :mad: nie weim czy wpływ miala duża róznica wieku, czy może rożnica charakterów, bo każde z nas jest jakby z innej planety ;) ja zawsze szalona i wszedzie mnie pełno, a brat domator spędzający wolny czas z ksiązka....
Ale z tego co wiem to bardzo pomagał mamie jak ja sie urodziłam, akurat szedł do szkoły więc był juz mądrym i odpowiedzialnym chłopcem, czytał mi ksiązeczki, śpiewał piosenki i opiekował się mna jak potrafił.A mama zeby nie czuł sie zaniedbywany i zazdrosny to jak mi cos kupowała to zawsze jakas pierdułkę musiała też jemu, jakiegoś resoraczka, czy ksiązeczke.

marta wychowawczy można wziąć w 4 okresach, także śmiało wykorzystaj teraz ile Ci pasuje, a następnie zdecydujesz czy jeszcze bierzesz następną cześć, czy wracasz do pracy.
A ja znów po kolejnym dniu w pracy. Dziś rano nie chciało mi się wstawać, bo wczoraj wieczorkiem się zasiedziałam. Chciałam oglądać Majewskiego na tvn, ale wczesniej ksiądz Jankowski zbyt długo smęcił :mad: i zrezygnowana zasnęłam.
Wiecie co, powiem coś strasznego .........ta cała zmiana, ta praca zaczyna mi pasować. ;D W pracy kawka na dzień dobry, nie powiem , bo nerwyteż są i w ogóle do 11 nic w ustach do żarcia nie miałam, ale wracam do domciu a tu poodkurzane, pozmywane, gorący obiad, dziecko uśmiechnięte i moja mam również uradowana. Jestem w szoku- jakiś egoizm mnie dopada czy co? Tylko myslę, jak ta mama sobie radzi, bo ja jeszcze nigdy nie poodkurzałam jak byłam z Oliwką a tu przoszę. ;D

MONIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

właśnie wróciłam od lekarza i dalej ***** wiem, małą dostała calcium, syropek i nasivin na katarek, naszej lekarki nie yło a ta jakaś rabnięta była, nic o bakteri się nie dowiedziałam, ona powiedziała że może to prze ucho ma wodniste kupki, ale przecież jakby miałą zapalenie ucha to by ją bolało a ona sama się tarmosi za uszy i nic ją nie boli !!! głupia ta baba jakaś, no i znowu skończy sie pewnie prywatnie, jeszcze musimy do znajomego lekarza zadzwonić, może on cos poradzi, ale chyba tej bakterii się nie leczy, ona sama chyba jakoś sobie idzie precz ;), no nic zrobimy jeszcze mocz na bakterie i powtórzymy kipkę i pójdziemy do naszej lekarki

reklama
a tak wogóle to Majka waży 6400g (25 centyli) i mierzy 66cm (75 centyli) trochę mało waży ale może dba o linie ::) ::) ::)
troszkę mnie to martwi ta rozbieżność w centylach, no ale wesoła jest, toszkę marudna ale raczej pogodna więc spoko chyba 8)

Do góry