reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Słowiczku podaję mój adres mailowy: arabellaas@yahoo.co.uk i z góry dziękuję za język niemowląt.
Misiunia zasnęła dzisiaj o 18:15. Nie spała po południu więc padła, mąż pojechał po świniaka a ja czytam BB

reklama
kurcze ja chyba z wynikami pójde do lekarza i rzeczywiście poprosze o jeszcze jedno skierowanie na badanie bo nie mam zamiaru faczerować małej lekami bez potrzeby, zobaczymy, albo zrobie prywatnie, tylko muszę zobaczyć ile kosztuje

Gaga, sprawdź ile kosztuje takie badanie prywatnie. U nas po kilku badaniach, lekarka ( ordynator oddziału noworodków i dziecięcego) doszła do wniosku, że laboratorium ma tą bakterię u siebie i dlatego to wychodzi. A jak zrobiliśmy prywatnie ( w Luxmedzie - 35 zł posiew moczu) to okazało się, że nie ma bakterii, albo była w śladowych ilościach. Więc czasami warto poświęcić trochę kasy dla zdrowia dziecka. Ja żałuję teraz że wczesniej o tym nie pomyślałam.

marta chyba tak zrobię, tylko nie wiem czy w sanepidzie, czy gdzies indziej, muszę sie zorientować dokłądnie co to za badanie i gdzie je jeszcze robią

kurcze Majka znowu nie śpi, to juz jest standart że zasypia koło 23 albo nawet później, ja już totalnie nie mam czasu dla siebie, w dzień jak ona kima do południa, to ja jem coś i myję gary, potem koło 14 jak kima to ja rzem z nią, no i po południu zazwyczaj ona śpi na mnie więc też jestem udupiona, miałam chociaż te wieczory dla siebie, no ale teraz i to odpadło, mąż pisze coś tam do pracy wieczorami, więc żadko sie nia zajmie, a ja bym chciała chociaż na gg pogadać ze znajomymi, a tu za bardzo nie ma jak

Gaga, świetnie Cię rozumiem. Ja w dzień, też jak dziewczyny śpią to chodzę i sprzątam. Po południu chwilę siądę, ale robię pranie, prasuję, albo temu podobne. A wieczorem zanim wykąpie jedną i drugą i posprzatam po kąpaniu to jest 22.30 i padam na twarz. I zero czasu dla siebie:(

O Boże , jak nas zasypało. :( Właśnie zadzwoniła pielęgniarka, że nie może wyjechać spod bloku. :( Mężuś odgarnia podwóreczko i może mu się uda po nią wyjechać. Stoję w oknie i patrzę , jak koła w miejscu się kręcą.......

Już po, udało się. A jak się dzisiaj udaje, to podobno przez cały rok się uda. ;D ;D ;D
Malutka rano jest taka zaspana, że za bardzo biedaczka nie płacze. Tylko w chwili ukłucia. Dzisiejszy to 19 zastrzyk. Mamy dziś dojechać do lekarki (15km od nas) na kontrol. Ciekawe czy dojedziemy i czy to dobre posunięcie. Nie daj Boże jakbyśmy gdzieś utknęli, to sobie nie wybaczę, że mogłam siedzieć z dzieckiem w ciepłym domku. Mała jak dla mnie jest zupełnie zdrowiutka. Tak bym chciała się już dziś rozliczyć z pielęgniarką i oby tego wieczornego zastrzyku już nie musiało być.Biedna posiniaczona dupka. :( :(

anda ważne żo to już koniec i Oliwcia zdrowa ;) teraz cały rok będzie zdrowa
u nas też śniegu hoho, ślicznie jest, ale Majcia pokasłuje i ma straszny katar więc siedzimy w domku, a ja muszę na wieczór jakąś ekstra piżamkę wytrzasnąć ;)

Gaga, moje też mają katar i to obie. Polecam czyścić nosek Sterimarem i potem ściagać gruszką i zapuszczać na noc kropelki Nasivin. A do tego lekarka wczoraj zapisała mi maść pulmex baby, do smarowania plecków i klatki piersiowej. Maść na opakowaniu ma informację, że od 7 miesiąca, ale powiedziała, żeby się tym nie sugerować tylko je smarować 2xdziennie. I rzeczywście pomaga. Mimo katarku spały w nocy ślicznie, bo ona ułatwia oddychanie.

A poza tym, mamy pierwszego ząbka ;D Wczoraj przyglądam się dziąsełkom Alicji, a tam taka biała plamka, dotknęłam palcem, a tu taka mała igiełka. Więc my zaczęłyśmy ząbkować:)

reklama
Do góry