reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

gaga no to fajnie.... ja nosze niektóre spodnie wlasnie 40?? ale to może inna numeracja...ruska?? Bo przed ciąża tez tak nosilam od 38 do 40 ciuchy. ;D ;D

monika jak Witek ma luźne kupki to mu zaraz zapodaję kaszke ryzową humany i nastepna kupka jest oki. ;D No chyba że sie nawp... czekolady to mamy zagwozdkę na 2 dni. Co do uszek to ja jestem przykładem, ze mozna na żęsach stawac a i tak jak maja byc odstajace to będą. Moi rodzice cuda wianki wyprawiali a ja jedno mam troche odstajace, za to ja przy Bogusiu i Witku wogóle nie zwracałam na to uwagi i maja sliczne proste uszka ;D

reklama
i cos na dobry humor ode mnie
obr268hr.jpg

Majka ma podejrzenie bakteri w kupce, wyniki peda dopiero w poniedzialek, ale w sanepidzie mówili ze chyba jest bakteria, rany cala jestem posran ze strachu, nie mam pojecia czy takie bakterie sa grozne ??? nie wiem dokładnie co to za bakteria, no juz rycze, rany pocieszcie, Majka nie wyglada na chora, radosna jest, czasami marudzi, bidulka mala

zuzaczku 40 buhaha nie wierze !!! dwie takie jak ty by sie zmiescily, jakas chnska ta numeracja

gaga nie masz czym się martwić, każda bakteria jest do wyleczenia. Mysle, że jakbyśmy wszystkie maluszki przebadały to teraz jak tak ładuja łapki do buzi to u kazdego dzidziolka cos by się znalazło. Czasem nawet lakcid wystarczy i bedzie oki. Poza tym z tymi badaniami to róznie bywa. U Witka wykryto w moczu proteusa, na szczęście zanim zafaszerowałam maluszka antybiotykiem zrobiłam badanie jeszcze raz i okazalo się, że nic nie ma, bo to było tylko zanieczyszczenie. tak samo może być z kupką - jakas bakteria z pampersa np.

zuzaczku dzięki, lakcid mała bierze już którys dzień z kolei, i enterol, wcześniej brała nifuroksazyd, ale jak mówisz że bakterie są do wyleczenia, to dobrze, ja na tym się kompletnie nie znam

Cześć.
Ale mam dzisiaj dzień. Ania ( ta grzeczna ) od rana płacze, nie da się wogóle położyć do łóżeczka. A to jej sie nigdy nie zdażało. Wylądowałyśmy w końcu u lekarza bo do dwóch dni ma katar i myślałam, że może się coś złego dzieje. Ale okazało się, że to początek ząbkowania. Tak się bałam, że aż się rano poryczałam, ale na szczęście oskrzelka czyste i uszka też zdrowe. Ale na wszelki wypadek mam jej podawać syropek i wapno.

Gaga, Żużaczek ma racje, to moze byc pomyłka. Zrób koniecznie badanie jeszcze raz, jeżeli wyjdzie jakaś bakteria, bo będziesz mała szprycowała antybiotykami tak jak ja Alicję. A potem się okazało, że to pomyłką z tymi badaniami.

reklama
gaga Witkowi na wodniste kupki pomogło 3 x dziennie po dwie granulki salixu (homeopatyczne). Ogólnie jest to lek wspaniale regulujacy trawienie i swietny przy alergiach

Do góry