reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Żużaczku trzymamy kciuki!
Co do skierowań do lekarzy to do neurologa w Łodzi w CZMP w październiku zapisy były na styczeń. Prywatnie od ręki, tylko 100 trzeba szykować. My musimy jeździć co 1,5 miesiąca plus koszt paliwa - szkoda gadać. To co się da to staram się wybłagać w przychodni np skierowanie na USG główki. Pieniądze, które Bibi dostał na chrzest odłożyliśmy na opłacenie ewentualnych badań. Żużaczku ile kosztuje ten tomograf? Słyszałam, że około tysiąca zł ale może tylko tak mi się wydawało.
Co do zaklinaczki to po tym co przeczytałam wniosek jest taki - nie ma "złych" dzieci tylko chaotyczni rodzice. A przecież dziewczynki Marty są tak samo chowane a jedna jest grzeczna a druga lekki płakuśnik, niejadek i krzykacz (jak mój Bibi).
Agata Bibi nawet tyle nie je. 500-600 mleka + słoiczek.
Słowiczku Wiktorek wage swoją podwoił jak miał 2 miesiące ;D. Tylko dlatego, że ważył przy urodzeniu 2500.

reklama
kur... jegomać! ***** a nie wyniki! Napisali, że za maó kontrastu było i nie wiedza co to jest. czyli jestesmyw punkcie wyjścia. Powiedzieli, ze zrobia mi następne nadanie tomografem gratis...kur... mysle, ze powinni doplacic. No to ide pruc zyły po Nowym roku

Oj Żużaczku, biedny jesteś:) Nie dość że zapłaciłaś w h..... kasy za badanie, to jeszcze musisz cierpieć dwa razy.
Monia, świetnie ujełaś opis moich dziewczynek:)
A ja właśnie uśpiła jednego krzykacza, to ta grzeczniejsza się obudziła, a myślałam, że będę miala chociaż 5 minut dla siebie:(
A co do Bebilonu, to może któraś z pozostałych dziewczyn butelkowych karmi bebilonem malucha??

Dziewczyny mam pytanie, jak to jest z płaceniem zusu, kto płaci za nas zus ( ubezpieczenie) jak jesteśmy na macierzyńskim czy wychowawczym??

marta na macierzyńskim płąci zakłąd pracy, a wychowawczy jest bezpłatny, więc chyba skłądki nie są odprowadzane, a jak dostaje się zasiłek wychowawczy to chyba płaci tenm kto wypłaca zasiłek czyli urząd miasta, ale pewna nie jestem

zuzaczku, bidulko, ja bym się cieszyła z kłócia, ale ja inna jestem i uwielbiam jak mi krew pobieraja i wogóle zastrzyki, no ale wiem że to takie zboczenie

gaga ja sie absolutnie nie boje zastrzyków, pobierania ktwi itp. zastrzyków to własciwie nawet nie czuje i wole je od innych leków ale mi teraz popekały zyły i mam cała lewa reke tak spuchnięta, że nie moge zginac wogóle palców :(

Dziewczyny u nas w Champion'ie (mała wersja Carefoura-nie wiem jak to się pisze) Pampersy duża paczka 37,99 i do tego chusteczki, normalne opakowanie, do pupki gratis. Opłaca się.

Biedny Żużaczek... A oni Ci łaskę zrobią, że następne badanie za darno. Niech ich cholera...
Marta, Gaga - nie jestem pewna, ale zasiłek macierzyński płaci ZUS i skoro z tego zasiłku część idzie na składki, to de facto płaci je chyba własnie ZUS. Nie wiem natomiast, jak jest na wychowawczym. Ale skoro dalej jest się ubezpieczonym, to jakaś składka musi być odprowadzana. I bardziej podejrzewam o jej wypłacanie ZUS niż zakład pracy. Ale może się mylę...

Żużaczku - trzymaj sie dzielnie !!
Ja tą zaklinaczke tez mam ale nawet nie otwarłam bo jakos w komputerze a ja wole tradycyjną ksiązke! a póki co odpukac zaklinaczka mi nie jest potrzebna!!
Co do składek to jak sie jest na wychowawczym to i tak ten pieroński Zus ciągnie od pracodawcy coś, a reszta to chyba tak jak na bezrobotnym, że to Zus! kule nie umiem sie wysłowic ale chba wiecie co chciałam...

Jakie witaminki dajecie oprócz d3 ?? dajecie moze multi-cebion ???

Goga to moze na tej mapie mnie tez odwiedzisz ?? ;)
Marta powtórze sie ale PEŁEN PODZIW Liwcia jest grzeczna ale dwie takie Liwcie to sobie nie wyobrazam!!

reklama
Żużaczku trzymaj się!!!!!!! Będziemy trzymać kciuki raz jeszcze!
Ja nie lubię kłócia jak po porodzie przyszła pielęgniarka pobrać krew to zwątpiłam. Przez ciąże przecież co miesiąc badania i myślałam że to będzie koniec a tu niespodzianka. Później miałam jeszcze raz zrobić badania ale jakoś się nie złożyło.

A co do zasiłku macierzyskiego to wypłaca pracodawca ale zwraca mu ZUS, ale na ulopie wychowawczym to zus płaci chyba tylko jakies składki na ubezpieczenie tak jak pisała Justyna. ?Nie wiem jak jest jak dostaje się zasiłek.

Do góry