reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

A u mnie dzieciarnia śpi (Łukasiu zaraz powinien się obudzić), do obiadku przygotowane, czytam booma a sprzątanie czeka. Nic mi się nie chce.
U nas straszna wichura. Ale na dworze byliśmy. Musiałam z dzieciarnią się wybrać na zakupki. Mój zaopatrzeniowiec zastrajkował. Mamy ciche dni...
Jeszcze dzisiaj do lekarza na 18.
Miłej reszty dnia.

reklama
Oj u nas tez dzis była cieżka noc....Olek budził się co pół godziny, czasem wystarczyło go tylko wyjąć z łóżeczka i spał spowrotem...ale mimo wszystko trzba wstawać, nie zdążyłam usnąc i spowrotem.... :mad:
A dziś jak na razie spał tylko raz, ze 30 min :(

Gaga co to za bacikowe o którym pisałaś ??? Czy to tylko takie krakowskie? :p

A jeśli chodzi o facetów, to u nas też aktualnie mału kryzys....... :mad:

Dziewczyny a może nasze dzieci potrzebują już mniej snu ???
Mój Tymek ostatnio śpi do 4 razy dziennie po 45 minut. Jak jest spacer to śpi tak długo jak jesteśmy na spacerze. W nocy tak jak wcześńiej pisałam - budzi się dwa razy na karmienie.
Co do wrzasków to mam to samo. Od kilku dni nie mogę nic przy sobie zrobić - umyć się, zjeść, nie mówiąc już o innych sprawach. Wystarczy że zostawię go samego a włącza syrenę. Nie płacze tylko krzyczy i domaga się żeby go na rękach nosić.A ja już siły nie mam bo on coraz większy i cięższy no i na mój połamany kręgosłup to nie służy ale co robić.
Czasami się zastanawiam kiedy przyjdą sąsiedzi i się zapytają czemu się nad dzieckiem znęcam a ja tylko chcę zjeść ;)
U na też nastroje nienajlepsze. Moja mama twierdz że to wszystko wpływ księżyca...... ;)

U nas noce spokojne, choć czasami to boję się że czegoś nie słyszę. Śpimy w innym pokoju niż mała. Mamy elektroniczną nianię (mimo że mieszkanko małe) ale zdażyło mi sie nie usłyszeć że mała sie obudziła a ona głodna wcinała pieluchę :p.Ale czasmi myślę, że m.in. dzięki temu wszyscy śpimy całą noc, bo nawet jeżeli obudzi sie na chwilę to ja nie biegnę do niej żeby ją uśpić. Mam nadzieję że robię dobrze. W dzień ze snem różnie, staram sie aby spała 2 razy (śpi ok 40 max 50 minut) i spacer i wtedy to ok. 1,5. Ale nie zawsze się udaje a jak nie ma spaceru to śpi 2 razy 40-50 minut.

A z krzykami podobnie. Mała krzyczy bo chce zwrócić na siebie uwagę. Chwilami też już nie reaguję. A na ręce staram sie nie brać bo cały dzień jestem sama z małą i jak się przyzwyczai to koniec. Ale jak byłam jeszcze w ciąży to słyszałam że dzieci spod znaku lwa to mali terroryści  :p.

No, jutro idę na Tomografię. Normalnie się wk. Polska pier.... rzeczywistosc. Jak ze skierowaniem (jesli wogole sie takowe wybłaga) to na tomograf czeka sie po pare miesiecy a jak prywatnie (300zł) to nawet nie rejestruja - zachodzisz kiedy chcesz i robia od reki. Kur... kur.... :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: A jak ktos kasy nie ma to niech zdycha pod plotem??

Ja doceniam róznice wieku między swoimi dzieciakami. teraz np. moge sobie spokojnie pisac i czytac BB no Bogucha odrobil lekicje i teraz bawi się z Witkiem. Cisza.... spokój... luz blues.

aha... dziewuszki z Wawy. Moze macie kogos kto chciał by wynająć 3 pokojowe mieszkanie w nowym budownictwie na strzezonym osiedlu? Mamy takowe i wlasnie sie zwolniło.... :(czynsz trzeba placić a budowa kase ciagnie az kieszen rozrywa.... :mad:

Żużaczek my się zastanawiamy czy nie wynająć. Mamy 2 pokoje ale w jednym mieści się łóżeczko, fotelik samochodowy i koniec. A w drugim jak rozłożymy spanie i leży mata małej to nie ma jak chodzić. Planujemy dom ale nawet jak rozpoczniemy budowę w przyszłym roku to szybko się nie wprowadzimy. A gdzie to mieszkanie?

mieszkanko jest na ul. Wyspowej, na targówku - duze trzy pokoje, tak jak pisałam, osiedle strzezone, piekne place zabaw dla maluszkow. Jak podasz mi e-maila to wysle Ci zdjęcia. Mieszkanko mozna tez obejżec, klucze sa w 2 agencjach obrotu nieruchomosciami. Mieszkanko oczywiscie czysciuteńkie, jak nowe.

reklama
Do góry