reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

A jeżeli chodzi o facetów... Pamiętacie jak niedawno wszystkie ich chwaliłyśmy??
Ja swojego też miałam dość, ale już mi przeszło. Przedwczoraj zostałam sama z chłopakami, Tomek poszedł na popołudnie do pracy, Michal z Markiem ryczeli na zmianę. Próbowałam jednocześnie bawić się z większym, nosić mniejszego, sprzątać w pokoju i sprawdzać mapę (czasami robię takie rzeczy dla wydawnictwa). Michał porysował mi słowniki, Marek zwymiotował na mapę, włączyli ryczki na stereo, a Tomek wraca i pyta, dlaczego ja na nich krzyczę i dlaczego jestem zmęczona. Ale jak zobaczył, jaka jestem wściekła, to przystopował. Wczoraj miał wolne popołudnie i siedział z nimi na dywaniku i machał grzechotkami, układał tory do ciuchci itp. Ech, życie...

reklama
Uch, rozpisuję się, ale mam tyle zaległości...
Gaga - jeżeli chodzi o imiona, to jakoś pasowałaś mi na Agnieszkę, a nie na Agatę ;D
Anecik - świństwo u Ciebie w pracy. I jak tu rodzić dzieci, skoro potem nie ma gdzie wracać? U mnie też przyjęli kogoś nowego, więc ja definitywnie idę na wychowawczy... Ale jeszcze nic nie zaczęłam załatwiać, a widzę, że Wy już latacie z wnioskami. A ja nawet nie wiem, od czego zacząć. Najpierw ZUS, czy z urzędu skarbowego zaświadczenie o dochodach? Czy jakieś poświadczenie z pracy, że idę na wychowawczy??

A u mnie zapalenie tarczycy :mad:
Grozi mi odstawienie Tymka od piersi bo leki , które są na tarczycę niestety przedostają się do mleka.
Od kilku lat leczę się na tarczycę - choroba Graves-Basedova. Żeby zajść w ciążę musiałam przez rok przyjmować leki - oczywiście miałam alternatywę: operacja tarczycy lub 'wybicie' ją jodem promieniotwórczym.
Całą ciążę siedziałam na zwolnieniu bo tak kazał endokrynolog - nie przemęczać się, nie denerwować to choroba się nie uaktywni . I miała rację. Niestety od porodu wyniki z miesiąca na miesiąc mam coraz gorsze . Dzisiaj pani doktor powiedziała że jeśli w ciąu miesiąca się nie poprawią po kuracji witaminowej niestety trzeba będzie maluszka od piersi odstawić i zacząć się leczyć :( :( :(
Żużaczku, Gaga - nie bagatelizujcie swoich problemów zdrowotnych. Ja już dawno doszlam do wniosku że lepiej zrobić o jedno badanie za dużo niż potem żałować.

Witam 'nowe' sierpniowe mamusie !!!!! :) :) :)

a u nas problem ze spaniem, mala w łózeczku nie chce spac nawet w dzien, spi gora 20min i to nerwowo i sie budzi, zasypia spokojnie tylko ze mna, nie chce sie sama bawic tylko na raczkach by siedziala, nic nie moge zrobic w domu, zaczyna mnie to przerazac powoli, na razie moge z nia spac, ale co bedzie jak do pracy wroce???

wieczorem wam napisze co trzeba do wychowawczego zebrac

dobra bawi się to wam napisze
-uwierzytelniona kopia dokumentu stwierdzającego tożsamość
-skrócony odpis aktu urodzenia
-zaświadczenie lub oświadczenie stwierdzające wysokość dochodu rodziny - z urzędu skarbowego za rok 2004
-zaświadczenie pracodawcy o udzieleniu urlopu wychowawczego i okresie na jaki został udzielony
-zaświadczenie o co najmniej 6-miesięcznym okresie zatrudnienia, poprzedzającym urlop wychowawczy
-zaświadczenie organu emerytalno-remtownego stwierdzającego że osoba ubiegająca sie była zgłoszona do ubezpieczeń społecznych

jeśli rozliczaliście się razem w US to musi byc o dohcodach osobno męża osobna naszych, druk dostaje się w urzędzie, wydział do spraw świdczeń rodzinnych, i tam tez jest jeszcze kilka oświadczeń do podpisania

Goga pisze:
A jeżeli chodzi o facetów... Pamiętacie jak niedawno wszystkie ich chwaliłyśmy??

bo ich nie można chwalić, mój też sie zepsół, a ja sobie palcem do dupy trafić niemogę, Majka strasznie się zajmująca zrobiłą, oj strasznie

Gaga, Łukasz się bardzo absorbujący zrobił. Nawet chwili sam nie poleży bo zaraz się drze. A ja mam jeszcze marudzącą w tym czasie Gabę i cały cyrk na głowie. Tak jak Goga pisała, nie raz włączą stereo i razem drą się. Idzie szału dostać. No ale takie są uroki tego wszystkiego... :D
Facetów rzeczywiście nie ma co chwalić. A wymieniać na nowszy model to to....?????????????

Żużaczku, klinke, Gaga trzymam za Was kciuki. Wszystko będzie dobrze.

rany ona dzis spała 2xpo 20min, a zasnęła wczoraj o 23.30 i obudziła sie po 8 (oczywiście w nocy ze 3 razy ja karmiłam) mam dość, i chyba sobie kawkę zrobie słaba, albo coli łyknę, słowiczku, Goga podziwiam was z dwójka małych dzieci....no i marta z blixniaczkami, ja to jednak cienias jestem.....

Gaga, mój Łukasz to normalnie śpi 3 razy po pół godziny w ciągu dnia, a wnocy karmię go z 5 razy. To normalka.
Choć przyznam, że czasem uda mu się zasnąć dłużej niż na półtorej godziny w dzień to chodzę co chwilę i sprawdzam czy oddycha.

A teraz dodatkowo od dwóch nocy wogóle nie śpię. Nie dość, że nie je to się drze.
No ale musimy być dzielne.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry