reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

A u nas niestety to się chyba okażą ząbki:( Bo zaglądałam do bużki, dziąsełka nabrzmiałe i są białe plamki, a jak posmarowałam jej żelem i trochę pomasowałam t widac było, że jej ulżyło.
Czy któraś z Was wie jak podawać dziecku Sab Simplex??

reklama
Marta, Saba podawałam Gabie po 5 kropel przed każdym jedzeniem, przy Łukaszku lekarz zalecił do 15 kropel 3 razy dziennie, ale to się nie sprawdziło, podawałam tak jak Gabie ale nadal miał kolki i jeszcze na dodatek się nasiliły. Ale nie o to pytasz.
Z tego co pamiętam na ulotce było napisane, że do 12 kropel przed w trakcie lub po jedzeniu. Lub do mleka lub innego jedzenia.
Każdy inaczej mi radził ile podawać. Musisz sama znaleźć złoty środek. Sab sawiera to co esputikon i doadtkowo jeszcze jakieś zioła, które rozkurczają jelitka. Także nie bój się poeksperymentować. Napewno nie zaszkodzi.
Pozdrawiam.

A mam pytanie do mam kolkowców. Czy po wprowadzniu nowego jedzonka kolki się nasiliły, czy zelżały??

hej!!
Gaga mój Tomek też często w nocy je i pediatra powiedział że to nic dziwnego.... bo czasem to dziecko poprostu chce się do cycya przytulić i bardziej mamla niż je... mój Tomek butli nie chce i podobno dzieciaki na cycu tak mają za to łyżeczką wcina wszystko poza kaszką którą pluje na kilometr.....

ja dzis spróbowałąm dać majci z butli (z innym smoczkiem) przed karmieniem i jadła, przystawiłam ją do cyca pojadłą i potem dałam znowu butlę i nie chciała, więc najedzona musi być, trudno trzeba przetrwać, najgorsze to karmienie w nocy co 2 godziny, ale damy radę

gaga nasz maluch cyca w nocy co 1 - 1,5 godziny. A przedtem jedł co 2-3. tak samo było z Bogucha... pamietam ze po roku moim jedynym marzeniem było przespac cala noc ;D ;D

Gaga to jedzenie w nocy co 2 godziny to normalka bo u nas jest to samo  ;) z tym że czasem to tylko weźmie cyca do buzi pociągnie ze dwa razy i śpi dalej wiec tu raczej nie chodzi o jedzenie, ale o przytulenie się i sprawdzenie czy jest ktoś przy nim....cwaniaczki  ;D
Olek je i cyca i z butli też umie, za to nie kuma o co chodzi w jedzeniu łyżeczką, miele miele i wypluwa....ale jeszcze ma czas się nauczyć  ;) w końcu od niektórych sierpniowych dzieciaczków jest miesiąc młodszy więc się nie stresuje jak czytam co Wasze dzieciaczki już potrafią  ;)

no to sie już nie stresuje ;) mleko sztuczne odstawiam, i cycolimy co godzinę ;)nikt nie mówił że będzie łatwo nie ;D
dzięki dziewczyny za wsparcie

reklama
Do góry