reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

zuzaczku jak zawsze masz racje, ja tez myslałąm że to patałachy pisza te brednie
naprawił mi sie suwaczek ;D prawie bo trzy miechy jutro kończy
ide karmić brzdącola i kąpcolic i utulic i ucałowac ;)

reklama
No, jakoś przetrwałam pierwszy dzień sama.
Mąż jednak dodatkowo mnie zdołował. Wyjeżdża w niedzielę i wróci dopiero w czwatrek. buuuuuu...

Gaga z tymi kupkami jest dokładnie tak, jak napisała Żużaczek. Ale ja wolałabym żeby młody robił choć raz dziennie. A tak to nieraz są 4 kupki w ciągu jednego dnia a później zastój na dwa dni...a po tym niestety muszę mu jakoś pomóc.

Tak sobie czytam, że już wprowadzacie nowe pokarmy czy soczki. My narazie "jedziemy" na samym cycu i chyba jeszcze tak z miesiąc pociągniemy. Albo i dłużej. Wydaje mi się, że to troszkę za wcześnie. Młodemu mleczko wystarcza. W grudniu na wizycie u pediatry popytam czy mogę już coś podać.

Moje dzieciaczki już śpią. Ale fajnie. :laugh:

Milena - ja rodziłam na Kasprzaka w Instytucie Matki i Dziecka. Trafiłam tam bo mój ginekolog jest zastępcą dyrektora tego szpitala :)
Alternatywą był szpital Czerniakowski - stary ale bardzo dobra obsługa.

gaga - mój Tymek to robi do 5 kupek na dobę, nie mniej jednak niż 2 dziennie. Ale on chyba nie jest dobrym wyznacznikiem bo ma problemy z brzuszkiem. Dzisiaj bylismy u gastrologa dziecięcego. Wziął wymaz z pupki Tymka do badania bakteriologicznego a czasowo przepisał Enterol - czytałam już wcześniej o tym leku i mamusie go chwliły że dzieciaczkom pomógł tak więc liczę na to samo :-)

klinke trzymam kciuki za Tymonka
słowiczku powiem ci że ja też nie chciałam nic wprowadzać do 5, 6 miesiąca, a lekarz powiedział że już można, ale doszłam do wniosku, że owszem wprowadzę ale w znikomych ilościach, i chce dawać łyżeczkę - dwie soczku rano i jakieś dwie łyżeczki deserku ( w sensie jabłko, marchewka a potem łączyć) i dopiero koło 5-6 miesiąca dawać więcej, a teraz tylko na smaczek i po to żeby małą nauczyła się połykać, bo na razie to taka zabawa w karmienie ;) choć jabłuszko dzis posmakowało chyba

majunia śpi , ja tez idę bo pewnie za jakieś 3 godzinki mnie obudzi na papu ;) więc trzeba kożystać puki można
trzymajcie się miłej i przespanej nocki

gaga Oluś dziekuje Majeczce za buziaczka ;D
Jesli chodzi o kupki to u nas juz ostatnimi czasy bylo tak ustabilizowane ze jedna-dwie dziennie, ale niestety ostatnio zastuj na 4 dni, az wreszcie dziś musiałam mu pomóc czopkiem :mad:
A jesli chodzi o jedzonko to Olek jest tylko na cycku i nic mu jeszcze nie podaje, zadnych soczków ani deserkow, mysle ze tak moze od 5-6 miesiaca jesli pediatra nie zaleci wczesniej, jak na razie mi nic nie mowiła.

klinke ja jako alternatywe miałam Kasprzaka wrazie by na Żelaznej nie było miejsca i by mnie chcieli odesłać, ale jakos sie udało, a musze przyznac ze miałam stresa, ale że byłam 8 dni po terminie to wzieli mnie na patologie i tak juz zostałam....

Aleksander bo długim boju wlasnie zasnął wiec ja korzystajac z tego tez zmykam, bo kto wie jak długi bedzie ten jego sen ???
Wszystkim mamusiom zycze spokojnej nocki a maluszkom kolorowych snów :)

Cześć dziewczyny! Ja tylko na chwilke bo padam. Bibi 2 dzień walczy! Oto jego motto: szkoda życia na sen i wszędzie dobrze ale na opa najlepiej. Mały terrorysta!

reklama
mailen klinke ja też rodziłam w IMiD, z tym że ja chodziłam do doc.Niemca, ale jestem bardzo niezadowolona, alternatywą też miała być Czerniakowska albo Wołoska.
a na rehabilitację idę na Bródnie na przeciwko szpitala Bródnowskiego, 60 zł godz. idę w piątek

Boże znów mam problem z piersiami!!! ja już nie mogę, karmie ją i płacze, bardzo bym chciała dotrwać do tych 6 m-cy ale jak to zrobić??? nie dość ze mam tego mleka dużo mniej to znowu boli jak cholera,

Do góry