reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

anika no to musimy się jakoś umówić i spotkać w tej Warszawie :). Mam pytanko - gdzie idziesz prywatnie na tą rehabilitację ? Może i ja bym z Tymonkiem się wybrała...... Jak byliśmy w szpitalu na izbie przyjęć , pani doktor stwierdziła, że Tymek jakiś wiotki jest (ja mu się nie dziwię - po 5 godzinach męczarni też bym była wiotka ;)) no ale może warto to sprawdzić.

Mój Tymonek też się rwie do siadania - dzisiaj cały dzień robił 'banana' ;). Generalnie leżenie na pleckach mu nie pasuje. Najchętniej to w leżaczku i na rączkach (to drugie oczywiście bardziej preferowane).

reklama
hej!!!
Słowiczku ja w czasie karmienia brałam antybiotyk BIOPAROX - działa miejscowo i szybko stawia na nogi... (ja miałam zapalenie gardła i krtani)
Co do rehabilitacji to faktycznie włosy dęba stają jak się widzi co rehabilitant robi a najlepsze że Tomusiowi to się nawet podoba...
Anika faktycznie nie masz się co przejmować.... jeżeli dziecko robi coś samo nie zmuszane to wszystko jest ok!!
My na rehabilitację wydajemy miesięcznie 300zł... bo chodzimy oczywiście prywatnie bo państwowo to się 2 mies czeka!!
Dzięki ćwiczeniom dzieci robia się silniejsze i na więcej mogą sobie pozwolić...... tak jest w przypadku mojego Tomka..
Słowiczku zapytaj rehabilitanta o Shantala to taki masaż fajna sprawa...
Pozdrawiamy

Hej dziewczyny!!!!
Gaga nie dziekuje, ale fakt powodzenie bedzie mi bardzo potrzebne i mam nadzieje ze bedziecie za mnie trzymac kciuki ;D
Kurde mały od czterech dni nie robił kupki, na razie nie interweniowałam żadnymi czopkami bo nie było widać zeby bolał go brzuszek, ale cztery dni to chyba przegiecie (tzn u mnie to normalne bo ja juz tak mam z tymi sprawami) ale nie u takiego malucha ktory powinien pare razy dziennie a przynajmniej raz. Dzis to juz chyba bede zmuszona mu zaaplikować kawałeczek czopka glicerynowego!!!
Do dziewczyn z Warszawy w którym szpitalu rodziłyście??? Bo ja miałam dylemat, ale w sumie nie żałuje wyboru ;)

Cześć !
Gaga sprzedam, sprzedam, ale muszę na niektóre pozycje porobić fotki, bo ciężko byłoby opisać.

Anecik, brałam już ten bioparox przy Gabie i pamiętam, że nie bardzo mi pomógł. Skończyło się normalnym antybiotykiem, ale spróbuję jeszcze raz. A o ten masaż to zapytam w piątek. Bo dopiero wtedy pojedziemy na rehabilitację.

Wiecie co, mam wielką ochotę położyć się razem z Łukaszkiem i spać. Ledwo się trzymam na nogach, mam gorączkę... Ale jest jeszcze Gabiszon... a ta małpeczka wychodzi już z choróbska i jest rozbrykanym tygryskiem. Nie mam siły czasem do niej...

Tymczasem pozdrawiam Was i trzymajcie się cieplutko.

słowiczek Olka też najczesciej bolał brzuszek jak dłuzej nie robił kupki, prężył się i wyginał a teraz tyle dni, a jakoś dzielnie znosi
A ja pomagałaś swojemu Łukaszkowi??? Bo ja znam tylko metode z czopkiem......skuteczna ;)

słowiczek ja co do termometru to niestety się boję, bo nie wiem jak to się robi :(

Wróciliśmy od lekarza ale pani doktor żadna nowoscia mnie nie zaskoczyła, nie zaleciła nic innego, niż to co juz stosuje czyli, kropelki, woda morska, maść majerankowa, oklepywanie plecków i boczków, smarowanie spitytusikiem, itp....najwazniejsze żeby nie spłynęła mu ta cała wydzielina na oskrzela bo może byc nie ciekawie, bo na razie nie jest źle mimo wszystko Olek jest bardzo aktywny i pogodny, no ale troszkę go męczy biedaczka ten zatkany noseczek malutki :(

Milenko ucałuj tego choruska małego od Majuchny ;)
Majeczka dziś pierwsze jabłuszko zjadła, gerberka pyszniutkie, całą łyżeczka poszła i nawet spoko ;)
mam pytanko jak często wasze maluchy robia kupki??? te na piersi, bo Majka od kilku dni robi 2 dziennie, a gdzieś wyczytałam że powinny robić co najmniej 5 dziennie, ale chyba to przesada
a czy inne mamusie cycowe podają już cos maluszkom ??? jakies soczki czy starte owocki ???

reklama
gaga gdzies ty wyczytala o takim ostrym kupkowaniu? ;D ;D
Dzieci karmione cyca MOGĄ robic nawet 5 kupek dziennie ale moga równiez robic raz na 2 dni i to tez jest prawidłowe. Witek własnie taki system teraz stosuje ;D ale odpukac nic go nie boli a kupki sa prima sort - normalnie pampers o ściane i w ramki. ;D ;D

Do góry